AASSM’den çocuk şarkıları yükseldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlediği “Bir Varmış Bir Yokmuş Çocuklar Şarkı Söylermiş” anlatımlı konser büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da şarkılara eşlik ederek çocukların bayram coşkusunu paylaştı.
İzmir'de, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle tüm gün sürdü. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde ise “Bir Varmış Bir Yokmuş Çocuklar Şarkı Söylermiş” konser ve masal anlatımı büyük ilgi gördü. Çocuklar; İzmir Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Çocuk Koroları, koro şefi Türker Barmanbek ve anlatıcı Didem Tarlalı eşliğinde sevilen masallar ve şarkılarla bayramın tadını doyasıya çıkardı. Bayrama özel konseri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Altan İnanç, bürokratlar ve çocukların velileri de takip etti.
Tugay: Hepimize düşen görevler var
Çocukların bayramını kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Özellikle çocuklara armağan edilmiş bir bayram dünyada başka bir ülkede yok. Atatürk'ün bir bayramı çocuklara, bir bayramı gençlere armağan etmiş olmasının elbette derin bir anlamı var. Çocuklarımız bugünü gönüllerince, en mutlu dakikalarla geçirsinler diye herkes çaba gösteriyor. Ama büyüklerimize düşen görevler de var. Güvenli, sevgi dolu, geleceğin aydınlık olduğu bir ülke için büyüklerin çalışması lazım. Gerektiğinde haksızlıklara karşı ayağa da kalkması, emek harcaması lazım. Emeksiz bu dünyada hiçbir şey olmuyor. Ben büyük ve güzel millete; cesur olmayı, akıllı olmayı, çalışkan olmayı yakıştırıyorum. Çocuklarımızın da böyle büyükleri hak ettiğini düşünüyorum. O yüzden çocuk bayramı deyip sadece onların mutlu olması değil, aynı zamanda onların geleceklerinin de aydınlık olması için hepimize düşen görevler var. Son 10 yılda sadece Türkiye'de 700'ün üzerinde çocuk, işçi olarak çalışırken hayatını kaybetmiş. Yaşadığımız kötü olayların hepsinden bütün milletçe sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Herkesin yapacak bir şeyi var ve onu yapmanın tam zamanıdır” şeklinde konuştu.
Konser sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve tüm salon ellerinde Türk bayraklarıyla 23 Nisan şarkısı söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Zeytin altında yaza merhaba dediler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin anıtsal zeytin ağacı altında...
Büyükşehir’den afetlere karşı tam hazırlık
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde deprem ve yangın senaryolarını...
Konaklı çocuklara Afet Farkındalık Atölyesi
Konak Belediyesi Çocuk Yaz Programı kapsamında Konaklı çocuklar için Afet Farkındalık Atölyesi...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
