Tunç Soyer: “CHP’de genel başkan arayışı yok”
CHP Genel Başkanlığı görevine aday olacağı öne sürülen önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soyer, “Aslında ben hiç kimseden böyle bir şey istemedim. Böyle bir talep ifade etmedim. Ayrıca ben CHP’nin de Türkiye Cumhuriyeti’nin gündeminde olmadığını düşünüyorum. CHP’de bir genel başkan arayışı da yok" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem belediye başkanı Tunç Soyer, Tele1 TV’de katıldığı yayında genel başkanlık adaylığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığın belirten Soyer, şunları söyledi:
“Aslında ben kimseden böyle bir şey istemedim. CHP’nin ya da Türkiye’nin gündeminde böyle bir şey yok. CHP’nin bir genel başkan arayışı da yok. Dolayısıyla tam olarak nereden çıktı ben de bilmiyorum. Yani tabii ki bu her CHP’linin hayalidir. Çünkü siyaseti en fazla insana erişecek bir biçimde yapmak istersiniz. En çok hayata dokunacak şekilde yapmak istersiniz. Genel başkanlık makamı da böyle bir makamdır. Çok önemli makamlardan biridir siyaset için. Ben böyle bir şey dillendirmeden, talep etmeden yakıştırılıyor olmam, gündeme gelmesi bir açıdan çok gurur verici. Ama bir açıdan da doğru değil. Çünkü böyle bir gündem yok. Genel başkanlık benim için böyle hoş bir şey, -dün akşam Kemal Bey ile de gülüştük biraz- hakikatten böyle bir talebim kimseden olmadı. Böyle bir şey de konuşmadık Kemal Bey ile. O sadece bana böyle böyle sordular, ben de böyle böyle dedim dedi. Ben de ‘Efendim iyi demişsiniz, sorsunlar bana ne demem gerekiyorsa söylerim.”
KURULTAY YORUMU
Tüzük kurultayı seçimli kurultaya döner mi sorusuna cevap veren Soyer, şu ifadeleri kullandı:
“Hiç zannetmiyorum. Türkiye’nin gündeminde böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Dört ay olmuş seçimden çıkalı. Yani üstelik oyları yükselen bir partiden bahsediyoruz. Neden seçimli kurultaya dönsün ki? Bizim iktidar yolunu açacak kendi iç tüzüğümüzü yenilememiz lazım. O tereddütsüz. Kendi partimizin içinde demokrasiyi hayata geçirmemiz lazım. Ön seçim gelmeli ve görev süreleri sınırlanmalı. Seçimli kurultay diye bir şu anda Türk halkına saygısızlık olur. Şu anda hiçbir gerekçesi yok. Bizi iktidara taşıyan şey tüzük kurultayı olacak. Tüzük bir partinin Anayasası’dır. Tüzük kurultayından çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.”
[ilgili-haber=90197]
[ilgili-haber=90192]
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tunç Soyer'den Başkan Tugay'a sert çıkış: Tutuklamaların...
İZDOĞA operasyonunda gerçekleştirilen son tutuklamalar sonrasında sert açıklama yapan eski İzmir...
Tunç Soyer'den 'Vazgeçin bilirkişi heyetinden' çıkışı!
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol...
Tunç Soyer’den kurultay açıklaması: “CHP'de genel başkan...
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, KRT TV canlı yayınında CHP içinde konuşulan...
Siyaset Haberleri
TümüBaşkan Yıldız'a yönelik saldırıya CHP'li Gümrükçü'den...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın arabasına silahlı saldırı gerçekleştirildi. CHP...
MHP'li Altınkeser'den Buca Belediyesi'ne 'kent lokantası'...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, Buca...
AK Partili Kaya'dan büyükşehire 'hizmet' eleştirisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzBB'yi hedef alarak kentsel dönüşüm, çöp,...
AK Partili İnan'dan 'Bergama' açıklaması: Bizi YP'li,...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, YENİ Partili Bergama...
AK Partili İnan'dan MHP İzmir'e ziyaret: İzmir'de birinci...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, MHP İzmir İl Başkanı Veysel...
YENİ Partili Ösen'den rakamlarla 'barınma' tablosu!
Y ENİ Partili Seda Kâya Ösen , Y...
Özdemir Turgut’tan Haymana için yeniden adaylık açıklaması
Eski Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, gerçekleştirdiği basın toplantısında önümüzdeki...
Menderes seçimi sonrası istifalar sürüyor!
Menderes Belediye Başkanvekili seçiminin ardından YENİ Partili meclis üyesi Mustafa Ersoy,...
CHP'li Peker, AKP'nin adayına oy verdiğini açıkladı!
CHP'li meclis üyesi Şirzat Peker, Menderes Beledesi Başkan Vekili seçimlerinde oyunu AK Partili...
AK Partili İnan'dan 'Menderes' çıkarması: İlkay Çiçek AK...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Menderes’te başkanvekili...
YENİ Parti'nin kongre takvimi açıklandı!
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre'nin açıkladığı takvime göre kongre süreci 22 Ağustos itibarıyla...
CHP Çiğli kulislerinde hareketlilik: Turuncu Liste, yeni...
CHP Çiğli'de Turuncu Liste'nin önde gelen isimlerinden Serkan Kaçar ve ekibinin YENİ Parti'ye...