BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Ümit Özlale’den eleştirilere yanıt: “Veremeyeceğim hesabı...

Ümit Özlale’den eleştirilere yanıt: “Veremeyeceğim hesabım yok”

İYİ Parti’den ayrılıp CHP’ye geçen İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partili bazı isimlerden kendisine gelen eleştirilere karşı sessizliğini bozdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özlale, “Vicdanım rahat, veremeyeceğim hesabım yok” dedi.

0Yorumlar
Ümit Özlale’den eleştirilere yanıt: “Veremeyeceğim hesabım yok”

İYİ Parti’den istifa ettikten sonra CHP’ye geçen İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partili bazı isimlerden gelen eleştirilere yanıt verdi.

Özlale, “Son zamanda eski partimden gelen ve haddini aşan yorumlara karşı belli ki bir açıklama yapmam icap ediyor” dediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Son zamanda eski partimden gelen ve haddini aşan yorumlara karşı belli ki bir açıklama yapmam icap ediyor.

1)Eski partimden yapılan kurultay öncesi istifa etmiştim. Bu sebeple de kurultay çalışmalarına ve kurultaya katılmadım. GİK üyeliğine seçildiğimi kurultay gecesi televizyondan öğrendim. Bir gün sonra görevi kabul etmeyeceğimi Sayın Dervişoğlu’na ilettim. Kendisi bu görevi kabul etmemem durumunda zor durumda kalacağını söyledi. Ben de hiçbir makamı pazarlık konusu yapmadan TBMM çalışmalarına ara verinceye kadar partimi temsil ettim. Yeni yasama dönemi başlamadan, ilk önce Sayın Dervişoğlu’nu bilgilendirerek istifa ettim. 
2)İstifa kararımın arkasındaki temel neden, partinin farklı siyasi görüşleri aynı çatı altında buluşturma hedefinden uzaklaşmasıydı. Bu durum aynı zamanda parti delegelerinin de talebiydi. Son kurultayda genel başkanlık için yarışan adayların tamamen aynı siyasi çizgide yer alması bunun en iyi kanıtıdır.

3)Somutlaştırmak gerekirse; genel seçimlere girmeden önce partinin üst yönetiminde farklı siyasi görüşlerden, teknokrat kimlikleriyle öne çıkan Bilge Yılmaz, Bahadır Erdem, Ece Güner, Ayfer Yılmaz, Birol Aydemir, Durmuş Yılmaz, Aydın Sezgin, Sevinç Atabay gibi birçok değerli isim vardı. Daha adını yazmayı unuttuğum birçok kişi benzer sebeplerle ve hakarete maruz kalarak partiden ayrıldı.

4)Nasıl bir seçmen siyasi kararlarını gözden geçirip partisini değiştirebiliyorsa bir siyasetçi de fikren uzaklaştığı partisinden istifa edebilmelidir. Kendimi hep sosyal demokrat biri olarak tanımladım. Hala da aynı çizgideyim. Yani eski partimden siyasi görüşüm değiştiği için değil siyasi görüşlerimi artık temsil etme imkanım kalmadığı için ayrıldım.

5)Milletvekilliği adaylığına gelince… Bana Gaziantep’te birinci sıradan aday olmam önerildi. Yorulmadan seçilebileceğim bu yerden adaylık teklifini kabul etmedim. Ön seçim yapılan bir şehre dışarıdan gelip ilk sıradan aday da olmadım. Memleketim dediğim İzmir’den ve risk alarak 2. sıradan aday oldum. İstesem 1. sıradan da aday olurdum ama küskünlük yaratmak istemedim. Daha önce eski partimin aynı kadrolarla 2 milletvekili çıkartamadığı bu bölgeden de milletvekili seçilme başarısını gösterdim.

 

“VİCDANIM RAHAT, VEREMEYECEĞİM HESAP YOK” 
6)Benim için “bizim sayemizde tanındı” yorumu yapılıyor. Doğrudur, hiç inkar etmedim. Bulunduğum zaman içinde de eski partime çok katkı yaptım. Benden önce partiden ayrılan çalışma arkadaşlarımla birçok alanda proje ve çözüm önerileri geliştirdim. Türkiye’de bir ilk olduğuna inandığım kalkınma kongrelerinde bu çözüm önerilerini kamuoyuna anlattım. Yine bir ilk olan kişiye özel seçim beyannamesini geliştirip bölgeye özel kalkınma programı oluşturduk. Bütün bu yoğunluğun içinde aynı zamanda Altılı Masa’nın hazırladığı hükümet programında eski partimi temsil ettim.

 7) İşin özeti; ben bundan sonra da en iyi yaptığım şeyi yapacağım: çalışıp üreteceğim. Beni eleştirenler de en iyi yaptıkları şeyi yapacaklar: konuşup duracaklar… Vicdanım rahat, veremeyeceğim hesabım yok, verdiğim emek de ortada. Hayrını görsünler… Saygılarımla”

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

1 saat önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

18 saat önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

20 saat önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

21 saat önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

21 saat önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

1 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

1 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

2 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

2 gün önce

CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!

CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...

2 gün önce

Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...

2 gün önce

Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...

2 gün önce