BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Ümit Özdağ: "Abdüllatif Şener CHP milletvekiliyken bize o...

Ümit Özdağ: "Abdüllatif Şener CHP milletvekiliyken bize oy vereceğini söyledi"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a oy verip ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyleyen eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile ilgili konuştu. Özdağ, "Abdüllatif Şener CHP milletvekiliyken bize oy vereceğini söyledi." dedi.

0Yorumlar
Ümit Özdağ: "Abdüllatif Şener CHP milletvekiliyken bize oy vereceğini söyledi"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Abdüllatif Şener'in kendisine, "Sizin partinizin sığınmacı politikası benim partiminkinden daha doğru. Benim partim böyle devam ederse, gelecek seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olsam bile Zafer Partisi'ne oy veririm" dediğini öne sürdü. 

 

Özdağ, Şener'in sığınmacılarla ilgili CHP içerisinde bazı tartışmalar yaşandığını söylediğini aktardı. 

 

Halk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdağ şu ifadeleri kullandı: "Abdüllatif Şener'i yıllardan beri tanıyan bir siyasetçiyim. Hem akademisyen hem de siyasetçi olarak biliyorum. AK Partinin en güçlü olduğu yıllarda AK Parti'nin 4 kurucu isminden birisiydi. Ancak 2002- 2007 yılları arasında Erdoğan'la özellikle özelleştirmeler konusunda ve ekonomi yönetimi konusunda derin fikir ayrılıkları yaşadığını biliyorum. Ve bu fikir ayrılıklarından dolayı da AK Partiyle yollarını 2007 sonunda ayırdı. Ve doğrusu ben kariyerist olduğuna katılmıyorum. Kariyerist olsaydı AK Parti'de devam etmek bir kariyerist için herhalde en karlı şeylerden bir tanesidir. 

 

Abdüllatif Şener ile yakın bir dostluğum yok. Kendisiyle hiçbir zaman aynı siyasi partide de yer almadım. Çoğu kez de rakip siyasi duruşlar içerisinde oldum. Ancak bazı şeyleri tespit etmek lazım. Sonra bir siyasi parti kurdu. Bu siyasi parti de Ergenekon operasyonlarında gelişmemesi için çok ağır baskı altına alındı. Partinin finansörleri tutuklandı. Kendisi de siyaset dışına itildi ama siyaset dışında da AK Partiye muhalif bir kimliğe sahip oldu. 2018'de Kemal bey tarafından davet edildi ve milletvekili oldu. Bu süreçte en fazla çıktığı televizyon kanalının şu an da bizim yayında olduğumuz Halk TV olduğunu biliyorum. 2023 seçimlerinde aday oldu. Her genel başkan bir kadro çalışması yapılabilir ve bu kadro çalışması üzerinden bir tercih koyabilir. Buna o parti içinden gelmiyorsanız o partide derin kökleriniz yoksa, bir başka gelenekten gelip bir dönem vekillik yaptıktan sonra teşekkür edip kenara çekilebilirsiniz. Abdüllatif Bey anlaşılan çok kırıldı buna. Hemen istifasını verdi. Ben hemen sıcağı sıcağına yapılan yorumlarda Abdüllatif Şener'in infaz edildiğini görüyor ve düşünüyorum. Evet Sinan Oğan'a oy verdi ama şunu da söyleyeyim; ben kendisiyle 2 defa sohbet ettim, her ikisi de kalabalık geniş gruplar içindeydi. CHP milletvekiliyken bir sabah sohbetinde birçok kişinin içerisinde şunu söyledi: Sizin sığınmacı politikanız benim partimin sığınmacılar politikasından daha doğru ve benim partim bu politikayı sürdürürse, seçimlerde CHP'den aday olsam da Zafer Partisi'ne oy veririm. Sadece Sinan Oğan'a oy verdiğini düşünmüyorum muhtemelen Zafer Partisi'ne de oy vermiştir" 

 

Ne olmuştu? 

 

Eski AK Parti'li ve son olarak CHP'de 5 yıl siyaset yapan Abdüllatif Şener, 14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmeyince ilk turun ardından istifa etmişti. Şener, ilk seçimde Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söylemiş, ikinci seçimde de geçersiz oy attığını ifade etmişti. Şener'in oy kullandığı sandıktan geçersiz oy çıkmamıştı. Şener'e yönelik çok sayıda kişi eleştiride bulunmuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

7 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

7 saat önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

10 saat önce

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

1 gün önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

2 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

2 gün önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

2 gün önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

2 gün önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

3 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

3 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

4 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

4 gün önce