TOGG fabrikasına beton FETÖ sanığından
Her seçimde propaganda malzemesine dönüştürülen TOGG'un fabrikası FETÖ’den yargılanan Abit Danışman’dan alınan betonla inşa edildi. Kaçak beton santralına dokunulmayan Danışman'ı vali de makamında ağırladı.
BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre iktidar her seçim döneminde, “Yerli ve milli” söylemi ile TOGG’ü seçim malzemesi haline getiriyor. Siyasiler, bakanlar seçim yaklaşınca lüks araçlarından inip TOGG’a biniyor. Seçimden sonra ise TOGG’un yüzüne bakan olmuyor.
Son aylarda “arızaları” nedeniyle eleştirilen ve dün de Urfa’da şarjda olan bir TOGG henüz belirlenemeyen bir nedenle yandı. Kullanıcıları tarafından sürekli eleştirilen TOGG’un Bursa Gemlik’teki fabrikasının inşaatına ilişkin de çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.
6 YIL HAPİS CEZASI ALDI
BirGün, 7 Ekim’de “Zehir saçtı, dokunulmadı” başlıklı haberiyle Teknik Beton isimli şirkete ait Bursa'daki beton santralının beş defa mühürlendiğini, ancak şirketin her seferinde mühür kırırak faaliyeti sürdürdüğünü duyurdu. Haberin ardından da Teknik Beton’un sahibi Abit Danışman’ın dikkati çeken geçmişi açığa çıktı.
Danışman, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Bursa Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasından yargılandı. Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, altısı tutuklu, ikisi firari toplam 18 sanıklı FETÖ davasında 2018 yılında karar çıktı.
BETON TEMİN ETMİŞ
Milliyet gazetesi, Abit Danışman’ın da 6 yıl 3 ay hapis cezası aldığını açıklandı. Yaklaşık 30 beton santralı ile onlarca iş makinasının bulunduğu makine parkının sahibi olan Danışman’ın 2020 yılında temelini AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın attığı Bursa Gemlik’teki TOGG fabrikası için beton temin ettiği öğrenildi. Danışman’ın şirketinin internet sitesindeki “Devam eden projeler” başlıklı bölümde, şirketin devlet hastanesi, hızlı tren, yol ve millet bahçesi gibi birçok kamuya ait projenin yapım sürecinde yer aldığı ifade ediliyor.
Abit Danışman BirGün’ün sorularını yanıtsız bırakırken avukatı ise “Müvekkilim hüküm giydikten sonra karara itiraz edildi ve devam eden hukuki süreçler 2020 yılında müvekkilimin beraatı ile sonuçlandı” dedi.
Danışman’ın avukatının açıklamasında göre, yurttaşlar yıllarca mahkeme kapılarında sürünürken 2018 yılında “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hüküm giyen Abit Danışman’la ilgili İstinaf ve Yargıtay süreci sadece iki yılda sonuçlandı. Abit Danışman 2020 yılında beraat etti.
VALİ MAKAMINDA AĞIRLADI
Abit Danışman 16 Kasım 2023’te de Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun makamında ağırlandı. BirGün’ün ulaştığı Vali Ustaoğlu’nun Özel Kalem Müdürü konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
EMEP İzmir'den AKP'ye 'peşkeş' çıkışı: İktidarın nasıl...
İzmir'de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulan ve mülkiyeti İzmir Büyükşehir...
Meslek Fabrikası, 145 bin 77 kursiyere ulaştı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, yıllarca seyyar satıcılık yapan ve zorluklarla...
Tarihi Elektrik Fabrikası'nın imar değişikliği onaylandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüksek katlı yapılaşma yapılmaması için itirazda bulunduğu...
Siyaset Haberleri
Tümü'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...
Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...
Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...
Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...
