Özgür Özel, Avrupa'da konuşuyor: Sanmayın ki kaybediyoruz...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Sosyalist Partisi Kongresi'nde konuşma yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da katıldığı Avrupa Sosyalist Partisi Kongresi'nde konuşma gerçekleştirdi.
"TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI SALDIRI ALTINDA"
Özel'in konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:
''Türkiye'de iktidarı eleştiren kim varsa gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, bir gün bile hapis yatmayacakken iddianamesi çıkana kadar ön infaz uygulanıyor.
Türkiye’de demokrasi ve insan hakları saldırı altında. Geçen hafta iktidara muhalif olan bütün sanatçıları toplayıp zorla kan tahlili yapıp uyuşturucu kullanıyor dediler.
17 belediye başkanımız tutuklu, partimizin kurumsal kimliği saldırı altında, kongreleri iptal edip kayyum atamaya çalışıyorlar, binalarımızı elimizden almaya çalışıyorlar, sokak ortasında bize katiller saldırıyor... Teslim olmuyoruz.
"TÜRKİYE'DEKİ ANTİDEMOKRATİF UYGULAMALARI GÖRMEMEK GİBİ BİR ŞEY YAPMAYIN"
Bazı kardeş partilerimizin bu dayanışmanın gerisinde durması ve Erdoğan'la bir takım ilişkiler kurmak için, bu belki de son 50 yılın en büyük hak ihlallerinin yaşandığı bir Avrupa ülkesinde yaşananlara mesafeli durmalarını anlamakta güçlük çekiyoruz.
Avrupa'yı Avrupa yapan değerlerden sapmamayı, bunları birisi ayaklar altına alıyorsa yanı başında o liderle çıkar ilişkileri üzerinden bir istikrar tarif etmemeyi, bir otoriterle bugünkü istikrarın yakalanacak yarının istikrarsızlığının müjdesi olduğunu unutmamak durumundadır. Biz Avrupa'nın güvenlik kaygılarını anlıyoruz ve NATO'nun en güçlü ikinci ordusunun bu noktada SAFE programında en önemli katkıları vermesi gerektiğini yürekten savunuyoruz. Nüans şu: Lütfen, Türkiye'nin güçlü ordusunun Avrupa'nın bir parçası olarak da sizinle birlikte olmasını sağlayın. Ama bunu sadece Erdoğan'dan bir al-ver pazarlığıyla, Erdoğan’ın ordusunu alıp Türkiye'deki antidemokratik uygulamaları görmemek, duymamak gibi bir şeyi asla yapmayın. Tek isteğimiz, bütün irademiz bundan ibarettir.
"AŞIRI SAĞ DEĞİL, SOSYAL DEMOKRASİ SOL YÜKSELİYOR"
Erdoğan yargıyı ele geçirdi. Eskiden partisinde siyaset yapanları hakim yaptı, bakan yardımcısı olan birini başsavcı yaptı. Haysiyetimize ve onurumuza saldırıyor, Ekrem İmamoğlu’nun 31 yıllık diplomasını iptal ettiler cumhurbaşkanı adayı olmasın diye.
Sanmayın ki Türkiye'de bu kötü gidişat sonunda kaybediyoruz. Türkiye'de aşırı sağ değil, sosyal demokrasi sol yükseliyor.
Erdoğan partisini kurduğu günden beri ilk kez 2. parti oldu. Yerel seçimlerde belediyelerin yüzde 65'ini kazandık. Şu anda yüzde 41 ile 7 puan önündeyiz.
"OTOKRASİ Mİ, DEMOKRASİ Mİ?"
Türkiye'de yapılacak seçimler bir referandum olacak. Otokrasi mi, demokrasi mi? Türkiye'de yapılacak seçimler bir referandum olacak. Otokratların bir arada olduğu koalisyonunun bir parçası olan Türkiye mi, Avrupa’nın bir parçası olan Türkiye mi? Biz Türkiye’nin demokratik Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini ve hep birlikte başarmamız, kazanmamız, güven içinde, barış içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ukrayna ile ve Filistin ile en derin dayanışma duygularınızı ifade ediyorum. Buna ilave olarak dün akşamki yemekte hem Filistin'den hem İsrail'den ilericileri dinledik. Bugün burada bu kürsüde her iki sesi dinledik. Hem her türlü düşmanlığın karşısındayız, barışın yanındayız ve şunu biliyoruz: Dünyanın bütün demokratları hep birlikte başaracağız. Tek kelime, Türkiye'deki en önemli sloganımız Bertolt Brecht’ten: Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Murat Bakan CHP'den ayrıldı: "Özgür Özel'le yola devam"
CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yeni parti sürecini başlattığını açıklamasının ardından İzmir...
CHP'li Polat'tan 'yeni parti' açıklaması: Özgür Özel'in...
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda Özgür Özel, yaptığı konuşma ile CHP grubuna veda...
TİGAD Genel Başkanı Okan GEÇGEL’den Çarpıcı Açıklama:...
Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan GEÇGEL, son günlerde...
Siyaset Haberleri
TümüSaygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
