Kılıçdaroğlu’ndan kırsal alan uyarısı: Keşke hiç satmasaydınız
Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar’da köylülerle buluştu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Tarım, kırsal yaşam ve sosyal devlet mesajları verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında dün kente geldi.
Bugün programının ikinci günü kapsamında Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklarda köylülerle buluşma gerçekleştirdi. Köy sofrasına konuk olan Kılıçdaroğlu, tarım politikalarından sosyal devlete, kırsal yaşamın korunmasından üreticinin emeğinin karşılığını almasına ilişkin pekçok konuda açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Köyün muhtarı, ‘ilk kez bir genel başkan buraya geldi’ dedi. Beni sofranıza konuk ettiğini için teşekkür ederim. Kırsalda yetişenlerden birisi de benim. Babam memur olduktan sonra kırsaldan çıktık. Kırsalda yaşamanın kendi içinde huzuru ve bereketi vardır. Sizin verdiğiniz emek, döktüğünüz alın teri bir bereket timsali olarak dışarıya yansımalı. Ektiğiniz biçtiğiniz tarlanın, buğdayın, üzümün hepsinde alın eri var karşılığını almanız lazım. Kent kültürü ile kırsal kültür arasında sağlıklı ve tutarlı bir bağlantının kurulması gerekiyor” dedi.
Köyde son dönemde villaların yapılmasıyla bölgenin değiştiğine yönelik değerlendirmelere de değinen Kılıçdaroğlu, kırsal alanların korunması gerektiğini ifade etti.
"HUKUKUN EGEMEN OLDUĞU BİR DEVLET İSTİYORUZ"
Kılıçdaroğlu, “Burada villalar yapıldıktan sonra köyün durumu değişti dediniz. Villaların yapılması için arsa satanlar sizlerdiniz. Keşke hiç satmasaydınız ve kırsalı olduğu gibi koruyabilseydiniz. Ekonomi dediğimiz şey acımasız. Parayı verdiğiniz zaman her şeyi yapabiliyorsunuz ama sosyal devlet sizin içinde bulunduğunuz dokuyu korumak zorundadır. O nedenle devlete sosyal devlet denir. Baskıcı ve terör estiren bir devlet istemiyoruz. Hukukun egemen olduğu bir devlet istiyoruz. Bana muhtar kardeşlerimin yansıttığı sorunlarla ilgileneceğim. Bazıları belediyelerin dışında bakanlıklarla ilgili, bazıları parlamento ile ilgili. Dolayısıyla özel yasaların düzenlenmesi gerekiyor. Türkiye gerçekten de tarım açısından oldukça zengin bir ülke. Ancak üretenin hakkını alamadığını da çok iyi biliyoruz. Ürünü tarlada kalan binlerce çiftçi var. Bunların hepsi sağlıklı ve tutarlı ekonomik politikalarla giderilmeli. Alın terinin karşılığını verirseniz herkes huzur içinde yaşar” dedi.
Kılıçdaroğlu açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:
“Bin yılı aşkın çınarın gölgesinde sizlerle konuşmak hayatımın ayrı bir parçası olacak. Bu kadar güzel anıt ağacının altında, emekçi sofrasına oturmak çok güzel bir şey. Size emekçi diyorum çünkü siz günün 24 saatinde çalışan insanlarsınız. Hayvanınız, buğdayınız vardır ve beklentileriniz vardır. Sosyal devletin görevi haklarınızı korumak ve haklarını genişletmek. Ben de elimden geldiği kadar sosyal demokrat bir partinin genel başkanı olarak, CHP’nin genel başkanı olarak size söz veriyorum, mücadele edeceğiz.”
Benzer Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan Başkan Köksal'a telefon: Keşke bağımsız...
AK Parti’ye geçeceği öne sürülen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın, eski CHP Genel...
Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya 144 milyonluk dev yatırım
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek için önemli hizmetler gerçekleştirdi....
Manisa Meclisi'nde Başkan Durbay ve Zeyrek anıldı!
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, binlerce Manisalıyı ilgilendiren ‘Kırsal Mahalle Statüsü’...
Siyaset Haberleri
TümüYENİ Parti'nin ön seçim tarihi ertelendi!
YENİ Parti’nin 12 Eylül’de yapılması planlanan ilçe ön seçimleri 26 Eylül Cumartesi gününe...
Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı!
Feshedilen Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”...
AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı
AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.
Özel, 'tutuklu Özalper' için konuştu: Suçu yol arkadaşım...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in tutukluluğuna tepki...
DEM Parti'den Alevi yurttaşlara tepki: Sokaktan alıp...
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın yaptığı iddia edilen “Yavuz Sultan Selim -...
Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı ESBAŞ oldu!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı bugün öğlen saatlerinde başladı. İki gün...
Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı başladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tematik "Şehir Buluşmaları" programını İzmir ile başlattı....
Özgür Özel'den Menderes seçimlerine ilişkin açıklama:...
Menderes’te belediye başkanvekili seçiminin ardından yönetimin AK Parti’ye geçmesini örnek...
YENİ Parti'de ÖDP sistemi: Genel başkanı üyeler seçecek!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin kongre süreci konusunda değerlendirmelerde...
CHP Bornova'da 24 kişilik yönetime 27 kişi görevlendirildi!
CHP Bornova İlçe Örgütü’nde yeni yönetimin açıklanması sonrasında ortaya çıkan tabloda 24...
AK Partili Çankırı’dan Karabağlar için madde bağımlılığı...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin...
YENİ Parti'de kongre süreci başladı: Duyan, Buca için...
YENİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Hüseyin Duyan, YENİ Parti Buca...