BIST 100 13.704,52 %0,78 Altın 6.705,53 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.621 %0,51 Dolar 47,75 ₺ %0,01 Euro 55,23 ₺ %0,07 Sterlin 64,68 ₺ %0,03 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,01 Ethereum $1.881,59 %0,44 İsviçre Frangı 58,91 ₺ %0,01 Kanada Doları 34,29 ₺ %0,01 Avustralya Doları 33,72 ₺ %0,03 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Karşıyaka İlçe Başkanı'ndan "Piyon" tartışmasına sert çık...

Karşıyaka İlçe Başkanı'ndan "Piyon" tartışmasına sert çıkış: "Hayal görüyorlar"

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, Karşıyaka Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

0Yorumlar
Karşıyaka İlçe Başkanı'ndan "Piyon" tartışmasına sert çıkış: "Hayal görüyorlar"

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, Karşıyaka Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakına mensup bir meclis üyesinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a karşı ‘piyon’ olarak kullanılacağına yönelik iddiaları değerlendirdi. Güçlü, “Aslı astarı olmayan bir konuda hayal ürünü bir senaryo yazdılar ve Yeşilçam’a taş çıkartan bir oyunculuk sergiliyorlar. Başkan Yardımcılığı talebi kabul edilmeyen bir üyenin, akıl dışı iftiralarına gülüp geçiyoruz.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanımız Yıldız Ünsal ve parti örgütümüzle uyum içinde çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

'SON YILLARI EN BÜYÜK TİYATRO GÖSTERİSİNE ŞAHİT OLDUK'

"Karşıyaka Belediye Meclisi’nde son yılların en büyük tiyatro gösterisine üzülerek şahit olduk! Cumhur İttifakı’na mensup bir meclis üyesi, belediye bürokratları tarafından kendisine bir takım evraklar verildiğini ve bu evraklarla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı küçültücü çalışmalar yapılmasının istendiğini, ‘piyon’ olarak kullanılmak istendiğini iddia etti. Ortaya atılan iddialar bize gösterdi ki sayın meclis üyesi gerçekle bağını kopartmış, hayal dünyasında kurgular hazırlamaya soyunmuş, kendisini ve mensup olduğu ittifakı da buna inandırmaya başlamış!"

 

 

'İDDİALAR BOŞA DÜŞEN GERÇEK DIŞI BİR YALAN'

Bu iddiaların hayal ürünü olduğunu söyleyen ve nedenlerine değinen Güçlü, "MHP’li Özgür Solmaz’ın 'Beni piyon olarak kullanacaklardı' iddiasını dayandırdığı konu, 2023 yılı Sayıştay Raporlarında bulgu olarak yer almış, Belediye Başkanımız Yıldız Ünsal göreve geldikten sonra da sırasıyla İç Denetim ve Teftiş birimlerince incelenmiş, incelemeler sonucunda ilgili bürokratlara disiplin cezası uygulanmış ve nihayetinde konu savcılık makamına bildirilmiştir. Tüm bu süreç, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Cemil Tugay’ın bilgisi dahilinde gerçekleşmiştir. Yani Özgür Solmaz’ın “Cemil Tugay’a zarar vermek için beni piyon yapacaklardı” iddiası bu yaşananlarla ters orantılıdır ve boşa düşen gerçek dışı bir yalandır. Karşıyaka Belediyesi’nin hiçbir bürokratı, gereği yapılmış bir konu için Cumhur İttifakı’nın bir üyesinden yardım talebinde bulunmamıştır. Bu durum hayatın da siyasetin de olağan akışına aykırıdır" dedi.

 

 

'CUMHUR İTTİFAKI'NA ALLAH BAŞKA DERT VERMESİN'

Güçlü, bu iddiaların Belediye Başkanlarını karşı karşıya getirmek için kurgulanan hayal ürünü bir senaryo olduğunu söyleyerek, "Sn. Özgür Solmaz ve mensubu olduğu ittifakın üyeleri de bu senaryonun kötü birer oyuncularıdır. Böyle bir ‘kumpasın’ içine çekildiğini iddia eden Özgür Solmaz’ın, bunu neden o gün değil de aylar sonra, kişisel talepleri yerine gelmediğinde açıklama ihtiyacı hissettiği de kamuoyunun takdirine bırakılmalıdır. Olay MHP’li meclis üyesinin makam talebi ve bunun kabul edilmemesi sonrası yaşadığı hezeyandan ibarettir. 32 Meclis Üyesi bulunan CHP Karşıyaka Grubu’nun, Cumhur İttifakı’ndan devşirilecek bir meclis üyesine daha ihtiyacı yoktur. Hele ki bu meclis üyesine başkan yardımcılığı verilmesi söz konu bir değildir. “Ankara’daki işlerinizi takip ederim” safsatasıyla belediye başkanımızdan Başkan Yardımcılığı talep eden Özgür Solmaz’ın bu talebi reddedilince içine düştüğü girdap, kendisini böyle ahlaksız iftiralar atmaya yöneltmiştir. Böyle bir üyeye sahip olan Cumhur İttifakı’na Allah başka dert vermesin!" şeklinde konuştu. 

 

'UYUM İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'

"CHP Karşıyaka İlçe Örgütü olarak, parti kurumsallığı içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla da Karşıyaka Belediye Başkanımızla da uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu birlik ve bütünlüğe zarar vermeye çalışanlara izin vermeyeceğiz."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

MHP lideri Bahçeli'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç'...

MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidarın 'Terörsüz Türkiye' adını verdiği yeni 'çözüm süreci'...

10 saat önce

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye Geliyor!

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle...

12 saat önce

Cumhur İttifakı 'çerçeve yasa'da fire verdi: 9...

2. Açılım Süreci kapsamında hazırlanan 'çerçeve yasa'nın 467 oyla kabul edildiği TBMM oylamasına...

14 saat önce

Çerçeve yasa, TBMM’de kabul edildi! İzmir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

17 saat önce

CHP'li Güç'ten Menderes açıklaması: CHP'ye destek...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin ilk belediye meclis grup toplantısının...

1 gün önce

CHP'li Gümrükçü'den uzlaşı mesajı: Uzlaşı varsa CHP uyar

Yeni Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Toplantısının sürdüğü saatlerde belediye meclis...

1 gün önce

YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...

1 gün önce

CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı

CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...

1 gün önce

CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

1 gün önce

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

2 gün önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

2 gün önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

2 gün önce