Hamza Dağ'ın seçim afişlerine bir tepki de Özel'den: “Riyakârsınız!”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın seçim afişlerinde parti logosunun olmamasına bir tepki de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi. Özel, “Senin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayın, senin İzmir adayların arabalarına afişlerine, billboardlarına partinin amblemini, ampulü niye takmıyor riyakarlar?” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in proje tanıtım toplantısına katıldı.
Anket sonuçlarına göre Manisa’daki pek çok ilçede AK Parti ile yarıştıklarını belirten Özel, şunları kaydetti:
“Biz geçen seçim bağrımıza taş bastık. Geçen seçim CHP’ye dendi ki ittifak olacak, büyükşehir İYİ Parti’de, dedik tamam. Şehzadeler İYİ Parti’de, dedik tamam. Yunusemre İYİ Parti’de, dedik tamam. Bunca yılın CHP’lisi gittik üç yerde de büyükşehirde de mecliste de ilçelerde de oyu İYİ Parti’ye bastık. Bu seçimde İYİ Parti’nin adayı var, her iki taraftan. Keşke ittifak kurabilseydik, birimizin olduğu yerde öbürümüz olmasaydık, büyükşehirde de her yerde de çok rahat olsaydık ama olmadı. Ama ben Manisalı hemşerilerimden, iyi insanlardan, güneş yüzlü insanlardan, gözlerinde güneş açanlardan, güneş gibi parlayan güzel insanlardan kendi memleketimde bir beklentim var. Siz geçen sefer birlikte mücadele edip yenemediğimiz AK Parti’yi bu sefer Gülşah değiştiriyor aman ha aman arkamızda durun. Sakın bize kaybettirmeyin. Gülşah CHP’lilerin değil hepimizin belediye başkanı olacak. O kapı CHP’lilere olduğu kadar her siyasi görüşe açık olacak, ayrıca şunu unutmayın eski dosttan düşman olmaz, o belediye İYİ Parti’ye gönül vermiş herkesin de belediyesi olacak. Söz veriyoruz"
Özel, Yunusemre ilçesinde de adayları Semih Balaban'ın önde olduğunu öne sürdü. Özel, "Benim doğduğum yer Şehzadeler ama şimdi 6-7 yıldır oturduğum ilçem Yunusemre. Yunusemre’de anket yaptık. İki aday oldukça yukarıdaydı. Sandığı koyduk, ön seçim yaptık, uzun yıllardır partimizde mücadele eden, çok önemli hizmetleri olan, birlikte, ben büyükşehir adayıyken ilçe belediye başkan adayımız olan Semih Balaban, sandıktan birinci çıktı. Bütün örgütümüz sandıktan çıkan başkanımızın, geçmişte emeği olan başkanımızın etrafında birleştik. Çok önemli başarıyı elde edecek. Ben biliyorum. Yıllardır hep aslında şöyle derdi, milletvekilliğine aday oldu ama gönlünde hep yerel yönetim vardı. Hatta belediye başkanlığı konuşurken 'Bana verseler' dedi. 'Ben belediye başkanlığını üç milletvekilliğine değişmem' dedi. Aynen böyle söylemişti. Ben vizyonunu, inancını, halkçı belediyecilik yapmak isteğini, nasıl yoksullara, fakirlere dezavantajlı gruplara sahip çıkacağını, nasıl Yunusemre’ye bir öğretmen olarak, Yunusemre gibi bir eğitim kentinde, öğrenciler orada, nasıl önemli işler yapacağını biliyorum. Yunusemre bir sanayi, emek kenti, emekçilerle nasıl dayanışacağını biliyorum, Yunusemre’de çok farklı sosyolojilerden insanlar var. Kimseyi ayırmayacağını, Alevisi, Sünnisini bağrına basacağını, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ayırmayacağını biliyorum. Yolu açık olsun" diye konuştu.
'ERDOĞAN, TAKİYE SENİN İŞİN'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitinginde partisine yönelik sözlerine de yanıt veren Özel, "Bir de salonda da Malatyalı çok, partimize de emekleri çok. Bir de asrın felaketi yaşandı, çok üzüldük, çok kayıplar oldu deprem bölgesinde ama anketçiler diyor ki bu sefer deprem bölgesinde asrın sürprizi var diyor. Veli Ağbaba ile Malatya geliyor. Abdurrahman Tutdere’yle Adıyaman geliyor. Asılıyoruz, önümüzdeki günlerde Adıyaman’ı alıyoruz. Bunlar olunca Tayyip Bey'in kimyası bozulmuş. Önce zam zam zam yaptı, biz emekliye zam dedikçe o bize, 'Dem, dem, dem' dedi. Attığı yalan ortaya çıktı. 'Demleniyor, demleniyor' diyenler bir baktık sabahleyin demli çayı kendileri içiyorlar. Ama CHP’ye attıkları iftiralar, söyledikleri sözler şu noktaya geldi. Bugün Antalya’da çıkmış, nasıl bir acziyet içindeyse, diyor ki 'CHP'nin Genel Başkanı kendi teşkilatına seçim geçene kadar susun' dedi, 'Seçim geçene kadar sahte olun' dedi, 'Seçim geçene kadar milleti kandırın, gerçek yüzünüzü saklayın' dedi, 'Seçim geçene kadar riyakarlık yapın dedi' diyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, takiye senin işin, riyakarlık senin işin de ben nerede kime söylemişim? İşte örgüt burada karşımda. Onlara desem desem her zaman olduğu gibi Atatürk’ün yolundan yürüyün derim. Onlara desem desem altıncı filo gelince oraya seccade koyup ona doğru namaz kılanlardan değil altıncı filoyu denize dökenlerden olun derim. Partinizle gurur duyun çünkü kurucusu, hepimizin siyaset yaptığı baba evinin tapu sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür derim. Ama ne partimden utanırım ne partilimden ne ilkelerimden utanırım ne vazgeçerim altı okumdan ne çıkarırım rozetimi her zaman hepimizin gurur vesilesi CHP" diye konuştu.
'BİLLBOARDLARINA PARTİNİN AMBLEMİNİ, AMPULÜ NİYE TAKMIYOR RİYAKARLAR?'
Özel, Türkiye'deki tüm siyasi partilerle bayramlaşabilen tek parti olduklarını belirterek, "Peki senin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayın, senin İzmir adayların arabalarına afişlerine, billboardlarına partinin amblemini, ampulü niye takmıyor riyakarlar? İzmir seçmeninin ampule, Tayyip Erdoğan’a, AKP’nin sembollerine olan rahatsızlığından utanıp Tayyip Erdoğan’ın partisini, amblemini İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüsüne, billboardına, reklam broşürünü koymuyorlar. Utanmasalar, kanun izin verse İzmir’in oy pusulasına ampulü basmayıp, kandırıp oy alalım diyecekler bir de bize attıkları iftiraya bakın.
O yüzden CHP olarak neysek oyuz. Efendim, DEM Parti ile görüşüyorlar. Önümüzde bayram var. Bana bir şeyle övünebilirsin deseler, neyle övünürüm biliyor musunuz? Biz Türkiye’deki bütün siyasi partilerle bayramlaşabilen tek partiyiz. Çünkü biz Türkiye’nin temel direği, taşıyıcı kolonuyuz. Tayyip Bey riyakarlıkta, takiyede dünya markasıdır. Duble yolları AKP’ye yaptırır, Oslo görüşmelerini devletimiz yapar. Tayyip Bey, göz önünde olunca DEM Parti ile bayramlaşmaz. 6,5 milyon oy veren yurttaşın hatırına, saygısına DEM Parti ile de MHP ile de İYİ Parti ile de AKP ile de DSP ile de bütün partilerle bayramlaşabilen tek parti CHP’dir. Tayyip Bey görüntüde bayramlaşmaz ama Meclis’te arka odada bayramdan sonra kucaklaşırlar, oturup yemek yer, çay içerler, başka yerlerde pazarlık ederler ama günü gelince dışarıda bize iftira eder, kendileri takiye yaparlar. CHP’liler partisi ile gurur duysun. Ne görüyorsanız gözünüzün önünde ne varsa başka yerde de o var. İş birliği yaparsak açık söyleriz, ittifak yaparsak açık yaparız" ifadelerini kullandı
'HEP ABLA DEDİĞİM MERAL HANIM BİRAZ DA KIZMAYA BAŞLADI'
"Şimdi ben söyleyince hep abla dediğim Meral Hanım biraz da kızmaya başladı ama" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Balıkesir’de Ahmet Akın, kendi memleketimde grup başkanvekiliyken ben. Ne kadar çok istedik, bizim belediye, bizde kalsın diye ama İYİ Parti söylendiği anda, büyükşehirde, Yunusemre’de hep birlikte İYİ Parti’ye verdik. Canla, başla çalıştık. Herhalde Manisa’daki İYİ Partililer hepimizden çok İYİ Parti’ye sahip çıkan Semih Balaban’a gönül borçlarını ödeyecekler inşallah. Yunusemre’de öndeyiz ama tehlike büyük arkada Çerçi var. O yüzden bir kez daha Manisa, yani şunu hepimiz biliyoruz ki Ankara yıllarca neler neler çektiyse, kimden çekti? Melih Gökçek’ten. Yahu bu Yunusemre de bu Çerçi’den neredeyse beterini çekti. Bu Çerçi’yi yenmek için Yunusemre ittifakında birleşmeye ihtiyaç var. Hep beraber bu çıktığımız yolda birlik ve beraberlik içinde partimiz ve partimizi aşan bir birliktelikle, Manisa ittifakı ile yol yürüyoruz. Türkiye’de Türkiye ittifakıyla yol yürüyoruz. Emin olun bizi yalnız bırakanlar, yalnızlaştıranlar, güya çeşitli iftiralarla bizi şeytanlaştıranlar gördü ki geçmişte ittifakla aldığımız oyların çok üzerinde CHP olarak bir oy oranına ulaşmış durumdayız. Şunu bilin Allah kaza bela vermesin elimizdeki belediyelerin tamamını koruyacağız. Şunu bilin yanına Bursa, Denizli, Balıkesir ve Manisa’yı ekliyoruz. O kıyı şeridini içeriye doğru bir kat daha genişletiyoruz. Ayrıca Giresun, Kastamonu, Zonguldak, Uşak ve Afyon’a hep birlikte asılıyoruz, bu seçimlerde büyük bir başarıya koşuyoruz."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hamza Dağ'dan Özgür Özel’e ‘İlahi Ordu’ eleştirisi:...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Cumhurbaşkanı Recep...
CHP'li Yücel, Hamza Dağ'ı hedef aldı: Bu nasıl bir söz...
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, "İzmir'e hizmet değil sadece...
Hamza Dağ'dan Özel’e: “Seçim yaklaştıkça paniği artacak”
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in...
Siyaset Haberleri
TümüSaygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
