Ekrem İmamoğlu’ndan İfade Sonrası İlk Açıklama! 'Başka Yolu Yok' Dedi, Net 'İktidar' Mesajı Verdi
Hakkında başlatılan iki ayrı soruşturma için Çağlayan Adliyesi’nde ifade veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ifade sonrasında konuştu. Ekrem İmamoğlu, kendisini desteklemeye gelen kalabalığa "Bugün bütün siyasi partiler adaleti savunmak için geldiler. 16 milyonun temsilcisi burada böyle bir ifade vermemeliydi. Sandık gelecek bu iktidar gidecek başka yolu yok, bizi engelleyemezler” diyerek seslendi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, hakkında başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında ifade vermek için sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne geldi.
Ekrem İmamoğlu, adliye önünde ifade sonrası yaptığı ilk açıklamada “Bugün bütün siyasi partiler adaleti savunmak için geldiler. 16 milyonun temsilcisi burada böyle bir ifade vermemeliydi. Sandık gelecek bu iktidar gidecek başka yolu yok, bizi engelleyemezler” dedi.
İmamoğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:
'BURADA OLMAYAN PARTİ YOK'
İstanbul’da kurulmaya çalışan kumpasın geldiği sonuç. İstanbul’da 4 aydır yargı tacizi yaşıyoruz. Yılmayacağız, mücadele edeceğiz. Bugün büyük bir dayanışma ruhu içindeyiz. Genel başkanların bize katkı sunduğunu biliyorum. Burada olmayan siyasi parti yok bu benim için gurur meselesi. 16 milyonun temsilcisi burada böyle ifade vermemeliydi.
'BU MESELE ADALET MESELESİ'
Herkesin katkı sunduğu bir ortam içindeyiz. Bugünkü mesele adalet meselesidir. 31 Mart’tan sonra gösterilen seçim başarısıyla CHP’ye, Özgür Özel başta olmak üzere her birinize nasıl müdahale edildiğini, kötü muamelenin gösterildiğini yaşadık yaşamaya devam ediyoruz. Bizi farklı yorumlamaya çalışanlar var.
'VEREMEYECEĞİMİZ HESAP YOK'
Silivri’yi kapatalım derken orayı eğitim üssü mü yaparız ona karar veririz. O günler yakın. İki konuda ifade verdim. Bir tanesi bir panelde Cem Aydın evinden çok sayıda polisle ifade için adliyeye getirildi. Deseniz Cem Aydın gel ifade ver, korkusu olur mu bu insanların korkumuz yok. Veremeyeceğimiz hesap yok.
'BU BİR ŞAŞKINLIK'
Kim haksızlık hukuksuzluk yapıyorsa bu milletin hiçbir evladı sabahın köründe derbest edilmeden evinden alınmayacağı günleri yargının bağımsızlığını bu ülkeye biz getireceğiz. Bizi ailesini tehdit etmekle suçluyorlar. Ben bu memlekette bir çocuğumuzun bile eşit olmadığında başımızı yastığa koyamayız diyerek yola çıkan insanlarız. Her birimiz yapıyoruz. Partisine kim olduğuna bakmayız diyen bizi aileyi, çocuğu tehdit etti diye İmamoğlu’nu buraya ifadeye çağırıyorsun. Bu bir şaşkınlık.
'BAKMA HAKKI VAR MI?'
Ne dedi ‘Turpun büyüğü heybede’ dedi. Yargı mensuplarına dönük turpun büyüğü heybede demek o dosyalarda gizlilik kararı var ben soruşturma seviyesinde olan bu dosyaların her sayfasını biliyorum demek değil midir böyle bir dosyayı bakma hakkı var mı?
'BAŞKA YOLU YOK'
Ben davayı takip ediyorum daha ilerisi ne yapılacağını da biliyorsun, geçmişte olduğu gibi bu davanın da savcılığına soyunuyorsun. Yanlışı yap sonra ‘Aldatıldık’ de, müsaade etmeyeceğiz. Bütün siyasi partilerin yolu açık olsun bu iş artık milletin dediğinin olacağı yola gidecek. Sandık gelecek bu iktidar gidecek başka yolu yok. Hep birlikte amasız yola çıktık yolumuzu açık etsin, bizi engelleyemezler.
GERÇEK GÜNDEM
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özgür Özel: İmamoğlu'nu bırakmam, Yavaş'sız yol yürümem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu...
İmamoğlu’ndan “mutlak butlan” kararı sonrası açıklama:...
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin mahkeme kararının ardından siyasette tansiyon...
İmamoğlu'nun davası 16 Şubat'a ertelendi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün 'diploma davasının' üçüncü duruşması için hakim karşısına...
Siyaset Haberleri
TümüYENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...
18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
