Efes'te öğrenciler mağdur, veliler tepkili: CHP'li Onbaşığlu, 'iktidara' yüklendi!
Efes Selçuk'ta, 19 Mayıs Ortaokulu inşaatının bu yıla yetiştirilememesi sebebiyle öğrenciler evlerinden uzak okullara yönlendirilmesi veliler ve öğrenciler tarafından tepki çekti. Konuya ilişkin bir eleştiri de CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu'ndan geldi. Onbaşıoğlu, "Eğer güçlendirme yapılacaksa bunun yeri yaz tatiliydi. Aylarca boş duran okul binasına tek bir çivi çakmayan iktidar, okulların açılmasına günler kala çalışmaları başlatarak eğitim sistemine bakışını göstermiştir" dedi.
Efes Selçuk’ta 2025-2026 eğitim-öğretim yılı, öğrenciler ve veliler için sorunlarla başladı. Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Ortaokulu inşaatının bu yıla yetiştirilmediği sebebiyle öğrencilerin evlerinden uzak okullara yönlendirilmesinin ardından şimdi de Sekizeylül İlkokulu öğrencileri mağdur edildi.
CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, yaşanan duruma tepki göstererek planlamadaki eksikliklere dikkat çekti. Onbaşıoğlu, çalışmaların yaz tatilinde tamamlanması gerektiğini belirterek, son anda alınan kararların öğrencileri ve velileri mağdur ettiğini savundu.
Onbaşıoğlu, AKP iktidarını eleştirerek; “Yaz tatilinde olan iktidar, tatillerini tamamladıktan sonra akıllarına gelen işleri yapmak istiyor. Bu okula güçlendirme yapılması gerektiği ne zaman anlaşıldı, tatil dönüşü mü? Çocukları mağdur etmek, onları evlerinden uzak bir başka okula göndermek hangi mantığa sığar? Sabah gün doğmadan çocuklarını okula götürmek zorunda kalan velilere mantıklı bir cevap veremiyoruz. AKP’nin bu ilçedeki sözcüleri bu konuda bir açıklama yaparsa biz de öğrenmiş oluruz.” dedi.
“BEDELİNİ ÇOCUKLARIMIZ ÖDÜYOR”
Onbaışıoğlu; "Eğer güçlendirme yapılacaksa bunun yeri yaz tatiliydi. Aylarca boş duran okul binasına tek bir çivi çakmayan iktidar, okulların açılmasına günler kala çalışmaları başlatarak eğitim sistemine bakışını göstermiştir. Bu iş bilmezliğin bedelini çocuklarımız ödüyor. Bizim için kabul edilemez olan da tam olarak budur ”diye konuştu.
19 Mayıs Ortaokulunda ziller çalmadı
30 Ekim 2020’de yaşanan İzmir depreminde hasar aldığı gerekçesiyle kapatılan 19 Mayıs Ortaokulu’nun inşaatı ise hâlâ tamamlanamadı. Onbaşıoğlu, okulun yıllardır bitirilemeyen sürecine dikkat çekerek, AKP’nin Selçuk’taki temsilcilerine; Geçtiğimiz Ağustos ayında bu okulun eğitim-öğretim yılı başında açılamayacağını söylemiştim. Bizim açıklamamızın ardından telaşla bir açıklama yapan AKP’nin Selçuk sözcüsü, öğrencilerin yeni binada ders başı yapacağını iddia etmişti. Şimdi soruyorum: Yeni okulda ders zili çaldı da bizim mi haberimiz yok? Yine vatandaşı kandırıyor, yine yeni bir tarih, yine yalan politikalar… Biraz gerçekçi olun ve tarih hesaplamanızı düzgün yapın.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Selçuk İlçe Başkanı Onbaşıoğlu: 'Selçuk 11 yıldır...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, Efes Selçuk'ta yıllardır...
Efes Selçuklu öğrenciler mübadeleyi müzik ve tiyatro ile...
Efes Selçuk Belediyesi Efes Selçuk Belediye Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi, nüfus...
MEB'in Tevfik Fikret skandalında veliler konuştu: Davacı...
Tevfik Fikret Okulları'nın İzmir Şubesi'nde gerçekleştirilen müfettiş denetiminde ilkokul...
Siyaset Haberleri
Tümü28 ilde CHP'li belediye başkanı kalmadı: Tüzün'den '300'ü...
CHP'de istifalar devam ediyor. YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, 232 belediye...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
