CHP'li Yücel'den Başsavcı Gürlek'e: Bu açıklamalar, yargı terörünün itirafıdır
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in, İBB soruşturması için "100 yılın en büyük yolsuzluk dosyası" ifadelerini kullanmasına yönelik tepki gösterdi.
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin genel merkezinde basın toplantısı gerçekleştirdi.
"2025 YILI MİLLET İRADESİNİN GASP EDİLDİĞİ BİR YIL OLARAK GEÇECEKTİR"
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturmasına ilişkin “100 yılın en büyük yolsuzluk dosyası bu. Bizde sadece tanık beyanıyla tutuklu kimse yok” sözlerine yönelik Yücel, şöyle konuştu:
"2025-2026 Adli Yılı, demokrasiyi hedef alan siyasallaşmış yargının, 19 Mart’ta millet iradesine yaptığı darbenin gölgesinde başladı. 2025 yılı hukuk tarihine, ağır hak ihlallerinin yaşandığı, haksız ve hukuksuz tutuklamaların yapıldığı, millet iradesinin yargı eliyle gasp edildiği bir yıl olarak geçecektir. Tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumu sonrasında kuvvetler ayrılığından hızla uzaklaşılan ülkemizde, yargı her geçen gün daha da siyasallaşarak, bağımsız ve tarafsız yapısını maalesef tamamen yitirmiş durumdadır. Bugün ülkede hukuka güven oranı, yüzde 20’lerin altına gerilemiş, iktidarın yargıya doğrudan müdahalesi ile 'hukukun üstünlüğü' rafa kaldırılmıştır.
"DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİ OLDUĞU İFADE EDİLEN BİR ÜLKE İÇİN UTANÇ BELGESİDİR"
Liyakatsiz atamalar, yandaş medya destekli hukuksuz soruşturmalar, savunmayı susturmaya yönelik girişimler, Anayasası’nda 'demokratik bir hukuk devleti' olduğu ifade edilen bir ülke için 'utanç belgesidir.' 19 Mart’ta başlayan ve arkası kesilmeyen, sadece CHP’li belediyelere yönelik şafak baskınlarının hukuk ve adalet kavramları içinde açıklanması mümkün değildir. Son bir yıllık süreçte yargı bağımsızlığı çok büyük yara almıştır.
Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, seçilmiş belediye başkanlarımızı tutuklamak, görevden aldırmak, tabiri caizse bertaraf etmek amacıyla birtakım siyasi soruşturmalar ve operasyonları yönetmesi için, özel olarak İstanbul’a atanan başsavcı, adli yılın açılışında İBB soruşturması ile ilgili akıl almaz açıklama yapıyor. Yok yüzyılın en büyük yolsuzluk dosyasıymış, yok sadece tanık beyanı ile tutuklamıyorlarmış... Arkadaş sen savcı mısın? Hâkim misin? Tutuklamalara sen mi karar veriyorsun? 'Beyanı delillendirmeden tutuklamıyoruz. Varsa öyle biri söyleyin hemen tahliye edelim' ne demek? Tahliyelere sen mi karar veriyorsun? İstanbul Adliyesi'nde görev yapan hâkimler ve savcılar senin vesayetin altında mı görev yapıyor? İstanbul’da bir yargı sultası kurdun da, haberimiz mi yok? 'Biz dosyamıza güveniyoruz' ne demek? Daha iddianamesi yazılmamış, yargılaması yapılmamış, savunmalar dinlememiş ama beyefendi bu dosyanın yüzyılın yolsuzluğu olduğu hükmüne varmış.
"BU AÇIKLAMALAR, YARGI TERÖRÜNÜN İTİRAFIDIR"
Bu açıklamalar hukuk devleti adına, demokrasimiz adına utanç vericidir. Bu açıklamalar, İstanbul’da gerçekleştirilen yargı darbesinin, yargı terörünün itirafıdır. Kanunlarımıza göre Savcılık makamı şüphelilerin lehine olan delilleri toplar, ceza yargılamasının temel amacı olan maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacına hizmet eder. Ama görüyoruz ki Sayın Akın Gürlek şüphelilerin ceza alması motivasyonuyla hareket ediyor."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Bakan Gürlek'ten 'Ahbap Derneği' açıklaması: Soruşturma...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ahbap Derneği soruşturmasına ilişkin "MASAK raporları inceleniyor....
Ölümü sevenlerini yasa boğmuştu... İşte Av. Yücel'in son...
Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eski İzmir Barosu başkanı Özkan Yücel, vefatından bir gün...
Siyaset Haberleri
TümüYENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...
18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
