BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Siyaset CHP'li Arslan'dan 'Meslek Fabrikası' için çağrı: Hep bera...

CHP'li Arslan'dan 'Meslek Fabrikası' için çağrı: Hep beraber sahip çıkalım!

İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmirlilere seslenerek, “Burada eli vicdanında olan herkese sesleniyorum: Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş olabilirsiniz, başka partiye oy vermiş olabilirsiniz; 4.5 milyon İzmirliden biriyseniz bu üç tane bina sizin malınız. Lütfen bu mallara hep beraber sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

· 3 dk okuma · 657 okunma
0Yorumlar
CHP'li Arslan'dan 'Meslek Fabrikası' için çağrı: Hep beraber sahip çıkalım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası binasının Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından tahliye işlemlerine ilişkin çalışmalar da başladı. Konak Kaymakamlığı’nın pazartesiye kadar verdiği tahliye süresi ise bugün sabah sona erdi.

Tahliye kararına ilişkin CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Söz konusu yapıların İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tescilli yapıları olduğunu ifade eden CHP'li Arslan "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 3 adet taşınmaza Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla el konulmaya çalışılmaktadır. 1926 yılında başlayan süreç, 1940 yılında tapunun tüm bedellerinin ödenmesi karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olan bu taşınmazlara, bugün Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle el konulmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. 2007 yılında Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyemize bir yazı yazarak buradaki taviz bedelinin yaklaşık 1.6 milyon liranın ödenmesi karşılığında tapudaki tüm şerhleri kaldırılmış olmasına ve bundan sonraki tüm tapu kayıtlarında herhangi bir şerhe rastlanmamış olmasına ve bu tapuların İzmir Büyükşehir Belediyesi adına tescilli olmuş olmasına rağmen; maalesef 2025 yılında yapmış oldukları başvuruyla tapuları üzerlerine almaya çalıştılar. Herkes şunu açık ve net bir şekilde bilmelidir: Bu mallar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mallarıdır. Meslek Fabrikası; orada eğitim gören kadınlarınındır, orada eğitim gören gençlerindir. Ve parası son kuruşuna kadar İzmirliler tarafından ödenmiş ve tapusu İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerine tescilli yapılardır.1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimiyle başlamış ve 1940 yılında tapunun tüm taksitleri ödenerek tescili alınmıştır. Ve burada sadece ve sadece hak sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir ve İzmirlilerdir. İzmir’in yerel sermayesi olan bu yapılara el uzatılmasını asla ve asla kabul etmiyoruz. Ve burada şunu ilan ediyoruz: Tüm İzmirliler olarak bu yerel sermayeye hep beraber sahip çıkmak gibi bir görevimiz var ve sonuna kadar bu yerel sermayeye, İzmir’in mallarına sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

İzmirlilere de çağrı yapan CHP'li Arslan şu ifadeleri kullandı:

"Burada eli vicdanında olan herkese sesleniyorum: Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş olabilirsiniz, başka partiye oy vermiş olabilirsiniz; 4.5 milyon İzmirliden biriyseniz bu üç tane bina sizin malınız. Lütfen bu mallara hep beraber sahip çıkalım."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...

18 saat önce

MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!

MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...

18 saat önce

70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...

20 saat önce

Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!

Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.

2 gün önce

Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...

2 gün önce

CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...

CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...

2 gün önce

Güzelbahçe Başkan Vekili Akın da YENİ Parti'yi seçti!

Güzelbahçe’de Başkan Vekili Ayşe Akın, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçeceğini açıkladı.

2 gün önce

CHP'ye bir darbe de Tire'den geldi!

Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...

2 gün önce

Başkan Kırgöz ve CHP İlçe yönetimi istifa etti!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti. CHP İlçe Başkanı...

2 gün önce

Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...

CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...

2 gün önce

YENİ Parti'de grup yönetimi belli oldu!

YENİ Parti'de gerçekleştirilen kapalı grup toplantısının ardından Meclis grup yönetiminde görev...

2 gün önce

CHP Aydın'da 9 belediye başkanı istifa etti!

Aydın'a bağlı Efeler, Didim, Nazilli, Çine ve Germencik’in de bulunduğu 9 belediye başkanı ile...

2 gün önce