CHP'de 'olağanüstü kurultay' için gerekli imza toplandı!
CHP’nin seçilmiş yönetimi, mahkeme kararıyla göreve getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultaya zorlamak için delegelerden imza topluyor. Partinin kurmayları Kılıçdaroğlu kanadına “Partiyi yönetmek istiyorsanız aday olun” restini çekti ve CHP’nin seçilmiş lideri Özgür Özel, “Hızlı bir şekilde tüm Türkiye’den imzalar alınıyor. Kemal Bey ‘Ben şu anda Genel Başkanlık yetkisi kullanıyorum’ diyorsa bu amir hükme uyacak” dedi. Kurultay için gerekli imza sayısına ilk günden ulaşıldığı açıklandı.
CHP’de seçilmiş yönetim, mahkeme kararıyla göreve gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay çağrılarına kulak tıkayan bir tavır izlemesinin ardından olağanüstü kurultay yapılması için 38. Olağan Kurultay’ın delegelerinden imza toplamaya başladı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Bu kapsamda 1134 delegenin yaklaşık 568’inin seçimli kurultay talebiyle imza vermesi gerektiği belirtildi. Bu konuda Meclis’te gazetecilere açıklama yapan CHP’nin seçilmiş lideri Özgür Özel, “İlk imza, ‘Siftahı Kayseri’den, bereketi Allah’tan’ notuyla, geçen kurultayda bize oy vermeyen bir büyüğümüz, ‘Seçilmişlere saygı duyan ve kurultay iradesine hakaret içeren bu haksız darbeye hep birlikte direnmek gerekir’ diyen Kayseri delegemizden geldi. Ardından Rize’nin tüm imzaları 10 dakika sonra tamamlandı. Hızlı bir şekilde tüm Türkiye’den imzalar alınıyor” dedi. Özel, önce parti örgütlerinin sonra milletvekillerinin imzasını alacaklarını kaydetti. Özel “Sokaktaki yoğun tepkinin siyaset kurumuna karşı bir olumsuzluğa evrilmesinden korkarız” diyerek parti içine yine “İstifa etmeyin, CHP’de kalın” mesajını verdi.
‘TEDBİR KURULTAYA ENGEL DEĞİL’
Kılıçdaroğlu’nun imzalara karşın kurultay yapmama ihtimali sorulan Özel “Türkiye’deki çok önemli kamu hukukçuları, tedbirin asla kurultaya gidilmesine engel olmadığına dair ortak bir metinde imza toplamışlar. Anayasa Mahkemesi ‘Yarıdan bir fazlası ne istiyorsa onu yapar’ dedi. O yüzden herhalde artık ‘Genel Başkan bunu yapar’ diyorsa ve Kemal Bey ‘Ben şu anda Genel Başkanlık yetkisi kullanıyorum’ diyorsa bu amir hükme uyacak. Buna engel olmaya çalışan Saray yargısı varsa, onu bir görürüz. Ümit ediyorum ki orada artık bir tereddüt yaşamadan gereğini yapar” ifadelerini kullandı.
‘SEÇİMDEN KAÇMAMALILAR’
CHP’de seçilmiş yönetimin kurmayları da Kılıçdaroğlu kanadına “Partiyi yönetmek isteyen aday olabilir” restini çekti. Kurmaylar, kısa bir sürede imzayı toplamayı hedeflediklerini belirterek “Delegelerimiz zaten 4 kez genel başkanımıza desteğini gösterdi. Bu operasyonlardan sonra yapılan kurultaylarda rekor bir destek vermişti. Şimdi de aynı desteği sürdürüyor. Seçimden hiçbir çekincemiz yok. CHP’ye bir an önce sandık gelmeli. Partiyi yönetmek isteyen de seçimden kaçmamalı” diye konuştu. Kurmaylar ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun henüz toplamadığı Parti Meclisi’ni de toplamak için gerekli girişimleri başlattıklarını belirterek “Şu an PM’de de çoğunluk kurultay yapılmasından yana. Yani biz yasal şartları zorlayarak kurultayı getirtmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.
MHP GİBİ OLUR MU?
Öte yandan; seçilmiş yönetimin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, imzalara karşın kurultay yapılmaması ihtimaline ilişkin Cumhuriyet’e konuştu.
“Geçmişte MHP’nin yaşadığı gibi bir sürecin sonunda kurultay yapılması için mahkemeye gidilmesi gerekir mi?” sorusunu yanıtlayan Çiftci “Kemal Bey kurultay yapmama, yetkili organları toplamama üzere niyetini bozmuş gözüküyor. Partiye polisle baskın yapan biri her şeyi yapabilir. Hatta CHP’de çalışan 20 yıllık emekçilerin bir kısmını arife zamanı, bir kısmını da hafta sonu işten çıkarttılar. Ondan sonra da aylarca partiye söven Atakan Sönmez ‘Sözleşmelere bakacağım’ diyor. 20 yıllık parti emekçisinin emeğini bu adama tarttırıyorlar. Bu işleri yapan kişiler partiyi mahkemeye de taşıtır. Çünkü niyeti bozmuşlar” dedi.
O dönemden sonra MHP’den bölünerek kurulan partiler gibi bir sürecin CHP’de yaşanması ihtimalini de yanıtlandıran Çiftci “CHP’li herhangi biri, partisine bir aile ferdi gibi bağlıdır. Bizim için esas olan CHP’nin tüzel kişiliğidir. Bizim işimiz CHP’yi TGRT’den ayrılan ya da geçmişte FETÖ’den yargılanan kimselere bırakmamak. İlk hedefimiz CHP’yi bu insanlardan kurtarmak” diye konuştu.
İMZALARI PAYLAŞTILAR
Partinin seçilmiş yönetimini destekleyen delegeler, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile belediye başkanları notere giderek imza vermeye başladı. İmza verenlerden bazıları geçmiş dönemde Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini ancak şu an butlan kararının karşısında olduğunu söyledi. Partililer imza anlarını da sosyal medya hesaplarından paylaştı. Partinin bazı il başkanlarının da yarın Ankara’ya giderek ıslak imzaları bizzat teslim etmesi bekleniyor.
YETERLİ SAYIYA ULAŞILDI
CHP'de, seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için ilk günden yeterli imza sayısına ulaşıldı.
İlk imzaları paylaşan isimler şöyle:
Konya Kurultay Delegesi Samet Güçlü Avcı, Sevim Uzun, CHP Afşin İlçe Başkanı İsmail Kalender, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker, Adana Kurultay Delegesi Caner Aydar, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Kurultay delegesi Bulut Gürsoy, Bursa Kurultay Delegesi Şükrü Aksu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,
Giresun’un 38. Olağan Kurultay delegeleri olan İl Başkanı Gökhan Şenyürek, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Bulancak İlçe Başkanı Yakup Karakaya, Espiye İlçe Başkanı İbrahim Akgün, Eynesil İlçe Başkanı Erhan Cebeci, önceki dönem Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, önceki dönem Tirebolu İlçe Başkanı Fatma İyice ve önceki dönem Kadın Kolları İl Başkanı Ayça Kozluca.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Gülsever’den ‘kurultay’ çıkışı: 15’inci kurultayı...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, İzmir İl Örgütü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada...
Gözler, Kılıçdaroğlu ve MYK'sinde: İl başkanları ihraç...
CHP’de partinin seçilmiş yönetimi, 74 il başkanı ile bugün olağanüstü kurultay için topladığı...
Özgür Özel'den veda konuşması: "Partinin adı değişir,...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada olağanüstü...
Siyaset Haberleri
TümüSinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
Güzelbahçe Başkan Vekili Akın da YENİ Parti'yi seçti!
Güzelbahçe’de Başkan Vekili Ayşe Akın, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçeceğini açıkladı.
CHP'ye bir darbe de Tire'den geldi!
Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...
Başkan Kırgöz ve CHP İlçe yönetimi istifa etti!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti. CHP İlçe Başkanı...
Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...
YENİ Parti'de grup yönetimi belli oldu!
YENİ Parti'de gerçekleştirilen kapalı grup toplantısının ardından Meclis grup yönetiminde görev...
CHP Aydın'da 9 belediye başkanı istifa etti!
Aydın'a bağlı Efeler, Didim, Nazilli, Çine ve Germencik’in de bulunduğu 9 belediye başkanı ile...
