CHP Narlıdere'de toplu istifa: Meşruiyet, örgütün iradesinden doğar!
CHP Narlıdere İlçe Örgütü’nde 21 kişilik yönetim kurulunun 19 üyesi, kadın ve gençlik kolları yönetimleriyle CHP üyeliğinden ve parti görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.
Eski CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağını açıklaması sonrası başlayan istifa depremi CHP İzmir'de de etkilerini gösteriyor.
CHP Narlıdere İlçe Örgütü’nde yönetimin büyük bölümünü kapsayan toplu istifa kararını duyurdu. CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, ilçe yönetim kurulunda bulunan 21 kişiden 19’unun, İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları yönetimleriyle CHP üyeliklerinden ve üstlendikleri parti görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.
Mesut Durgun, açıklamasında kararın kolay alınmadığını vurgulayarak, “Bugün burada, hayatımızın en zor ama vicdanımızın en rahat kararlarından birini kamuoyuyla paylaşmak üzere bulunuyoruz” dedi.
CHP’nin kendileri için yalnızca bir siyasi parti olmadığını ifade eden Durgun, yıllardır verilen mücadeleye de vurgu yaptı.
Durgun açıklamasında, “Hiç kimse ömrünü verdiği bir çatının kapısından arkasına bakmadan çıkmaz. Hiç kimse yıllarını, emeğini, umutlarını ve mücadelesini adadığı bir siyasi gelenekten kolay kolay ayrılmaz. Çünkü CHP, hatıralarımızın, dostluklarımızın, mücadelemizin ve hayallerimizin evidir” dedi.
Mahallelerde, sandıklarda, sokaklarda ve meydanlarda mücadele ettiklerini ifade eden Durgun, partiyi hiçbir zaman bir makam kapısı olarak görmediklerini söyledi.
Türkiye’nin demokrasi ve hukuk alanında ağır bir süreçten geçtiğini savunan Durgun, açıklamasında siyasi iktidara ve CHP içinde yaşanan tartışmalara yönelik eleştirilerde bulundu.
Durgun, “Türkiye, demokrasinin ağır yaralar aldığı; hukukun siyasetin gölgesine hapsedildiği, millet iradesinin ve örgüt iradesinin yok sayıldığı tarihi bir dönemden geçmektedir” dedi.
CHP’nin de bu süreçten etkilendiğini ifade eden Durgun, “AKP hükümeti, Türkiye'nin birinci partisi olan CHP'yi, koltuk sevdalısı mutlak butlan yönetimini maşa olarak kullanarak parçalamaya yönelik bir süreç yürütmektedir” ifadelerini kullandı.
Durgun, “Meşruiyet yalnızca makamdan doğmaz. Meşruiyet; örgütün iradesinden doğar. Üyenin vicdanından doğar. Halkın güveninden doğar” diye konuştu.
"İHRAÇ KARARINI TANIMIYORUZ"
Son seçimlerde CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu belirten Durgun, haklarında verilen ihraç kararlarını kabul etmediklerini söyledi.
Durgun, “Ülkesini ve milletini sevmeyen, tek derdi koltukları olan küçük mutlak butlan ekibinin hakkımızda verdiği ihraç kararını tanımıyoruz” dedi.
Açıklamada, istifa kararının CHP’den ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşmak anlamına gelmediği dile getirildi.
Durgun, siyaseti makam ve unvan için yapmadıklarını ifade ederek, mücadelelerinin Cumhuriyet değerleri, demokrasi, sosyal adalet ve halkın iradesi için olduğunu vurguladı.
“Bize öğretilmek istenen çaresizliği reddediyoruz. Kendimize daraltılan bir siyaset anlayışının içinde nefessiz kalmayı reddediyoruz. Omuzlarımıza yüklenmek istenen umutsuzluğu reddediyoruz” şeklinde konuşan Durgun, istifaların yeni bir başlangıç olduğunu söyledi.
"ASIL MESELE, AĞIR EKONOMİK KRİZDİR"
Türkiye’nin temel sorunlarına dikkat çeken Durgun, ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk ve adalet sorunlarının siyasetin öncelikli gündemi olması gerektiğini söyledi.
Durgun açıklamasında, “Asıl mesele, Türkiye'nin içine sürüklendiği ağır ekonomik krizdir. Asıl mesele, her geçen gün derinleşen adaletsizliktir. Asıl mesele, gençlerin umutlarını yurt dışında aramak zorunda bırakılmasıdır” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in siyaset anlayışını destekleyen Durgun, halkla temas eden bir siyaset anlayışının önemine vurgu yaptı.
Durgun, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, Ankara’nın boğucu koridorlarına sıkışan siyaseti reddederek yüzünü yeniden millete döndü. Köy kahvelerine gitti, kasaba meydanlarına gitti, şehrin en yoksul mahallelerine gitti” dedi.
“Halkın olmadığı yerde siyaset olmaz, örgütün olmadığı yerde parti olmaz, umut olmayan yerde ise gelecek kurulamaz” ifadelerini kullandı.
KADIN VE GENÇLİK KOLLARI DA İSTİFA ETTİ!
Mesut Durgun, açıklamanın sonunda istifa kararının ilçe yönetimiyle sınırlı olmadığını ifade etti.
CHP Narlıdere İlçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi ile Gençlik Kolları Başkanı ve yönetimi de CHP üyeliklerinden ve görevlerinden ayrıldı.
Durgun, “Bugün görevlerimizden ve üyeliklerimizden ayrılıyoruz. Cumhuriyet’e yeniden sahip çıkıyoruz. Demokrasiye yeniden sahip çıkıyoruz. Adalete yeniden sahip çıkıyoruz. Milletimize yeniden sarılıyoruz” dedi.
Açıklama, “Hiçbir güç, milletinden aldığı cesaretle yürüyenleri durduramaz. Hiçbir baskı, halkına güvenenleri yolundan çeviremez. Hiçbir karar, vicdanıyla yürüyenleri teslim alamaz” sözleriyle sona erdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Bergama ve Ödemiş'te toplu istifa!
Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
CHP İzmir'de istifa depremi: Toplam sayı 9'a yükseldi!
CHP İzmir İl Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Çiğli, Karşıyaka,...
Siyaset Haberleri
Tümü'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
Devlet Bahçeli, 'Çerçeve Yasa' teklifini imzaladı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çerçeve yasa teklifine imza attı.
Seferihisar YENİ Parti'ye geçti!
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Seferihisar...
Dikili Belediye Başkanı YENİ Parti'ye katıldı
CHP'de mutlak butlan kararının ardından kurulan YENİ Parti'ye katılımlar sürüyor. Dikili...
Özgür Özel'den 'net açıklama': İktidar olamazsak bırakırım!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında gündemle ilgili...
Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...
