BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.658,23 ₺/gr %0,03 Bitcoin $65.158 %0,30 Dolar 47,73 ₺ %0,03 Euro 55,30 ₺ %0,00 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,54 ₺/gr %0,03 Ethereum $1.923,51 %0,22 İsviçre Frangı 59,13 ₺ %0,03 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,06 Avustralya Doları 33,77 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,02 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset CHP lideri Özel’den soruşturma tepkisi: Menemen’i örnek g...

CHP lideri Özel’den soruşturma tepkisi: Menemen’i örnek gösterdi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konser harcamaları gerekçe gösterilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi’nde başlatılan incelemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Menemen örneği veren Özel, “Menemen'i biz duyduk, biz müfettiş yolladık partiden aldık. İki hafta sonra koştunuz görevden aldınız. Hala o alengirli işlerle meşgulsünüz. Var mı Cumhuriyet Halk Partisi'nde bulabildiğiniz bir şey. Asla gerçek gündemden kopmayacağız" dedi.

0Yorumlar
CHP lideri Özel’den soruşturma tepkisi: Menemen’i örnek gösterdi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bazı CHP’li belediyelerde konser harcamaları gerekçe gösterilerek başlatılan soruşturmalarla ilgili açıklama gerçekleştirdi.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“TBB seçimlerinde bile oy kullanma yetkisi olmayan beldeleri katan, İller Bankası'nda yıllardır yapılmayan ödemeleri hemen almaya çalışanların takvimi işliyor. AKP'li belediyelerin SGK primlerini bizden istiyorlar. Hakkaniyetli değil. Bunlardan medet umuyor, CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Tayyip bey istediği algıyı tam istediği gibi oluşturamadı. Tayyip bey, "Ya bu CHP bu işi beceremez diyordunuz bunlar hala çalışıyor" diyor. "İçişleri Bakanlığı'na, Adalet Bakanlığı'na, Çalışma Bakanlığı'na "Gidin CHP'li belediyelerde bir suç bulun, bulamıyorsunuz da bir suç uydurun" talimatı verildiğini biliyoruz. Bürokratları da harekete geçiyor.

 

"AMAÇLARI AKP'NİN BORÇLARINI FAİZİYLE ALMAK"

Tartışmalarla gündem yaratıyorlar, amaçları AKP'nin borçları faiziyle almak. Konser tartışmaları, SGK borcu tartışmaları, bunlar kötü aklın menfaatini milletin menfaatinin üstüne koyanların asıl hedefini ortaya koymaktadır. Yeter ki bu belediyelere iş yapamıyor algısını oluşturmak. Bu kadar ucuz bu kadar basit bir hesapla karşı karşıyayız. Bizim belediyelerimiz öğrenciye burs veriyor, üreticiye destek veriyor, dalında kalan narenciyeyi fakire dağıtıyor. Bütün Türkiye, kent lokantalarını konuşuyor. 2 tane maske dağıtamadınız. Onu da biz dağıttık.

 

"BİZİM BELEDİYELERİMİZİ KENDİ BELEDİYELERİNE ÖRNEK GÖSTERİYORDU"

Bizim belediyelerimiz hesap vermekten kaçan belediyeler değildir. Tayyip beyin kendi belediyelerine CHP belediyelerini örnek gösterdiğini bir kez daha hatırlatırım. Millet karar vermiş, kabullen. Belediyeciliği nasıl bildiğimizi halk, Erdoğan'a gösterdi. Bütün Türkiye kent lokantalarını konuşuyor. AKP'li belediyelere tek müfettiş yollamayanlara sesleniyorum. İstanbul Büyükşehir 36 suç duyurusunda bulundu tık yok! Ankara Büyükşehir 40 suç duyurusunda bulundu tık yok! MHP'den yeni aldığımız Manisa Büyükşehir 8 büyük yolsuzluk dosyası ikisi savcıda, savcılar müfettiş talep etmiş mi tık yok.

Millet bize MHP’li belediye başkanının haksız 300 küsür dairesini ondan geri al diye oy verdi. Çatır çatır aldık. Siz ne yaptınız? O belediye başkanını tekrar aday yaptınız. Millet de size demokrasi tokadını Manisa’da da çaktı, bütün Türkiye’de de çaktı.

 

"BEYKOZ'A TALİMATI VEREN SAVCI FAHRETTİN ALTUN'UN KUZENİ"

Siz aklandıysanız sandıklarda, her türlü denetimin bin katını verdiler bizim belediyelerimiz. Beykoz, 22 AKP'li belediye var. Nereye yolluyorsun, Beykoz'a. Barış Duman yolluyor. Barış Duman da Fahrettin Altun'un kuzeni. O kadar savcı varken kararı veren o... Sosyal Güvenlik Kurumu ne zamandan beri twitlere cevap vermeye başladı. SGK, cevap verecekse Süleymanpaşa Belediyesi bir dönem AKP'ye geçti. Tüm borçlar ödenmiş bir arsa karşılığında. Nasıl ödenmiş. Çünkü o arsanın üstünde cami var. Bize yapmıyorsun ama... Böyle seçim kazanmaya kaldıysa iş, bu iş çoktan bitmiş. Cumhur İttifakı'nın kendi aralarındaki krizi gölgelemek, hem de milletin asıl derdinin üstüne perde çekmek için böyle uğraşıyorlar. Cumhur İttifakı'nın kendi içindeki krizle uğraşmak yerine bize kriz tayin etmekle meşguller. 230 müfettiş gitmiş belediyelerimize. Özel oda veriyorlar. Aylarca çalışıyorlar, biri gidiyor biri geliyor. Menemen'i biz duyduk, biz müfettiş yolladık partiden aldık. İki hafta sonra koştunuz görevden aldınız. Hala o alengirli işlerle meşgulsünüz. Var mı Cumhuriyet Halk Partisi'nde bulabildiğiniz bir şey. Asla gerçek gündemden kopmayacağız. Vatandaşın yoksulluğunu işsizliğini, asgari ücreti 21 bin liraya çıkarmaya çalışmalarını unutturmayacağız. 30 bin asgari ücret teklifimizi savunacağız. 81 ilde olacağız. Bu millete çektirdiklerinizin hesabını soracağız."

 

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) konser harcamaları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) nezdindeki bazı etkinliklerde usulsüz harcama yapılarak kamu zararına yol açıldığı iddiaları nedeniyle belediyelere soruşturma başlatılmıştı. Ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı da "20 milyon lira bedelle düzenlenen 3 konser" iddialarının ardından CHP'li Beykoz Belediyesi hakkında inceleme başlattı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

11 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

11 saat önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

15 saat önce

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

1 gün önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

2 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

2 gün önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

2 gün önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

2 gün önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

3 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

3 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

4 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

4 gün önce