CHP'li Eşki: "Bornova'da herkesin spora erişimi olmasını hedefliyoruz"
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, "Bugün de güçlü spor takımlarıyla öne çıkan Bornova’da istisnasız herkesin spora erişimi olmasını hedefliyoruz. Herkesin yaşına, istek ve ihtiyaçlarına uygun spor imkanı olacak. Bu çerçevede tesisleşme hamlesini başlatacağız." açıklamasında bulundu.
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, göreve gelmeleriyle birlikte Bornova’da hemen her alanda büyük bir değişimin başlayacağını söyledi. Sağlıklı ve güçlü nesiller için spora ve sağlıklı gıdaya erişim konusuna özel önem vereceklerini ifade eden Ömer Eşki, “Gençlerimiz, çocuklarımız hepimizin umudu. Bu umudu canlı tutmak için spora ve sağlıklı gıdaya erişimi çok önemli buluyoruz. Bu konuları sürekli gündemde tutmak ve Bornovalıyı da katılımcı demokrasiyi sürecine dahil etmek amacıyla yeniden açacağımız Kent Konseyinin yanı sıra Gençlik Meclisi, Ekoloji Meclisi ve Tarım Meclisi de kurulacak” dedi.

Bornova’nın Türkiye’de ilk futbolun oynandığı, ilk tenis kortlarının kurulduğu kent olduğunu hatırlatan Başkan Adayı Eşki, “Bugün de güçlü spor takımlarıyla öne çıkan Bornova’da istisnasız herkesin spora erişimi olmasını hedefliyoruz. Herkesin yaşına, istek ve ihtiyaçlarına uygun spor imkanı olacak. Bu çerçevede tesisleşme hamlesini başlatacağız. Bir yandan mevcut tesislerinin bakımı tamamlayarak verimli kullanılmalarını sağlarken, diğer yandan da yeni tesisler açacağız. Karaçam Çocuk Köyü ve Pınarbaşı Spor Yerleşkesi bunlardan bazıları. Tesis sayısını arttırırken dış mahallelere de ağırlık vereceğiz ki herkesin merkeze gelmek zorunda kalmadan, kendi mahallesinde de sporunu yapabilsin. Belediye bünyesinde Sportif Yetenek, Ölçüm ve Performans Test Merkezi kuracağız, gençlerimiz çocuklarımız yeteneklerine göre spora yönlendirilecekler. Birbirinden güzel köylerimiz var, buralara bisiklet güzergahları oluşturacağız. Büyük Atatürk’ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözünün hafızalardan çıkmaması için her yıl Spor Oyunları Haftası düzenleyeceğiz” diye konuştu.

TARIMA TAM DESTEK
Tarımın stratejik sektörler arasında yer aldığını öne süren Ömer Eşki, “Tarımsal üretimde hacim kadar yapılan üretimin kalitesi ve sağlıklı ürünler olması da çok önemli. Bu alanda farkındalığı geliştirmek amacıyla Kent Bostanları kurulacak, kent içinde de tarımsal üretim desteklenecek. Çocuklarımız tarımsal üretimin nasıl olduğunu görecek, sevdikleri, yedikleri meyve ve sebzenin nasıl yetiştiğine tanık olacaklar. Tohum bankası kurulacak, ata tohumları takas şenlikleriyle desteklenecek. Belediye olarak kompost gübre üreteceğiz. Bu üretim hem belediyenin park ve bahçelerinde kullanılacak hem de tarımsal üretim yapanlara gübre desteği verilecek. Tarımsal ürünler hem mağazalarda hem de internet ortamında pazarlanacak. Belediye tarımsal üretime alım garantisi verecek. Altındağ, Yeşilçam ve Yeşilova’ya da yeni kapalı pazaryerleri yapılacak” dedi.

BORNOVA'DA KATILIMCI YÖNETİM DEVRİ
Toplumun her kesimiyle sürekli temas içinde olmayı hedeflediklerini söyleyen Eşki, “Ancak bu fikir alışverişini daha kurumsal bir zeminde de yürütmeye ihtiyaç var. Katılımcı yönetim, demokrasinin gereğidir. Bizler bir ülkede demokrasi artarsa refah artacağına, adil bölüşümün gerçekleşeceğine inanıyoruz. Güçlü Bornova, güçlü STK’ları ve kent konseyiyle, mahalle meclisleriyle örgütlü bir toplumu inşa edeceğiz. Bu kapsamda Kent konseyi yanı sıra Çocuk Meclisi, Kadın Meclisi, Engelli Meclisi, Gençlik Meclisi, Ekoloji Meclisi, Emek ve Emekli Meclisi, Tarım Meclisi, Sanayi Meclisi ve Muhtarlar ve Azalar Meclisi gibi yapılar da oluşturularak kentin nabzını her an hissedeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de Büyükşehir’den gençlere sörf deneyimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan gençlerin spor ve doğayla iç içe olmasını sağlamak...
Bornova’da spora yatırım dönemi
Bornova Belediyesi, ilçedeki çocukların ve gençlerin daha sağlıklı, güvenli ve modern şartlarda...
Bornova’da toprağa can, üreticiye destek
Bornova Belediyesi, Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’nde vatandaşlara 220 bin adet yazlık sebze...
Siyaset Haberleri
Tümü18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!
'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...
Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...
CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...
'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...
CHP'nin köklü isimlerinden YENİ Parti'ye başvuru!
CHP’nin önemli isimleri Aziz Kocaoğlu, Kâmil Okyay Sındır ve Olgun Atila, partiden istifa ederek...
Başkan Uzun tarafını seçti: Narlıdere'de çoğunluk CHP'de!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun'un CHP'de kalma kararı aldı. Belediye meclisindeki yeni...
Bahçeli, teröristbaşı Öcalan için 'umut hakkı' çağrısını...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında çıkarılacak "çerçeve...
