BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Siyaset Bayraklı'da Yönetimi Düşen Başkandan Açıklama

Bayraklı'da Yönetimi Düşen Başkandan Açıklama

Dün CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı'nda, yönetimde toplu istifa gerçekleşmişti. 16 kişilik ilçe yönetiminden 10'unun istifa etmesi sonrasında ilçe yönetimi düşmüş oldu. Bugün eski Başkan Pınar Susmuş, yönetimin düşmesine dair açıklama yaptı.

0Yorumlar
Bayraklı'da Yönetimi Düşen Başkandan Açıklama
İşte o açıklama:

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDE ÜYE OLMAK BÜYÜK BİR ŞEREFTİR.
21.12.2019 tarihinde yapılan İlçe Kongresinde delegelerimizin iradesiyle Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanlığı görevine seçildim. Yaşadığım büyük zorluklara rağmen yaklaşık 2 yıllık süreçte bu görevi onurla ve gururla yaptım.
İlçe Başkanı seçildiğim andan itibaren parti binamızın tarihinde hiç görülmemiş yoğunlukta bir halk buluşmasına dönüşmesi, üyelerimizle dolup taşması bizim haklı gururumuz oldu. Üye olmak isteyen herkese dost elimizi uzattık, bu büyük ailenin bir ferdi olmak isteyen herkesi en içten, en sıcak duygularla karşıladık.
Gerek pandemi sürecinde, gerekse deprem sürecinde örgütümüzle alanda, sahada olup, Bayraklı’nın zor günlerinde birlik ve dayanışma duygusunun en güzel örneklerini sergiledik. Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü partililerimizi evlerinde ziyaret ederken, ihtiyaçlı vatandaşlarımıza yönelik yardım çalışmaları yaparken, esnafımızla, halkımızla, sivil toplum örgütleri ile ve partililerimizle buluşurken harcadığımız emeğin partimizin iktidar yolculuğuna soluk katacağını biliyorduk.
Bizler bu büyük mücadelenin bir neferi olmaktan gurur duyarken, yönetimdeki bir kısım arkadaşlarımızın bu mücadeleyi kişisel çıkar ve hesapları ile sekteye uğratmaya çalıştıklarına üzülerek şahitlik ettik. Yönetimdeki bir kısım arkadaşların son bir yıl içinde defalarca basına yansıyan ve dün istifa etmeleri ile nihayetlenen istifa polemiklerine karşın, CHP Bayraklı Örgütünün başarısı için gece gündüz demeden benimle birlikte mücadele eden parti yöneticilerimize ve değerli üyelerimize çok teşekkür ediyorum. CHP Bayraklı örgütünün kıymetli üyeleri elbette resmin bütününü çok iyi gözlemleyecek ve bu yol haritasının nasıl çizildiğini tespit edecektir.
Örgüt çalışmalarına ve toplantılarına düzenli katılmak yerine istifa etmeyi hedeflerine koyan ve son bir yılı bu istifa polemikleri ile geçiren 10 ilçe yöneticisi kendi içlerinde iki gruba ayrılmış ve hatta kendi aralarında sosyal medyaya yansıyan tartışmalar yaşanmıştır. İstifa eden arkadaşlarımız son olarak depremde maddi zarar görmüş binlerce vatandaşımızdan biri olarak verdiğim dilekçeyi, haksız istifalarına gerekçe yapmış ve bu yolla kamuoyunda istifalarına verilecek tepkiyi azaltmayı ve şahsıma yöneltmeyi amaçlamışlardır.
Oysa Partililerimizin ve kamuoyunun bildiği üzere avukatlık ofisi olarak kullandığım taşınmazımın bulunduğu apartman, 30 Ekim depremi sonrası Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından ağır hasarlı olarak 3.proje alanına dahil edilmiş, 140 m2’lik bağımsız bölümlerimiz 60 m2’lik daireler olarak inşa edilmeye başlanmış ve yaptığımız hak sahipliği başvurularımız reddedilmiştir.  Binanın yeniden inşası için ödeyeceğimiz bedelin ne olacağı konusu da hala bir netlik kazanmamıştır. 
Bu durumda İlçe Başkanı kimliğimle değil, tıpkı diğer yüzlerce deprem mağduru gibi idari dava ön koşulu olarak idareye başvuru dilekçesini AFAD’a, Çevre Şehircilik Bakanlığı’na ve Belediye Başkanlığı’na vermiş bulunmaktayım. Belediye’ye verdiğim dilekçe benim kişisel tercihim değil, Elazığ ve Van depremleri sonrası oluşan kesinleşmiş emsal içtihatlar ışığında yapılan yasal bir başvurudur. Hak arama hürriyeti kapsamında verilen bir başvuru dilekçesini “Belediyemizi kötülemek” diye nitelemek kötü niyetli ve çarpıtma amaçlı bir yaklaşımdır. Kamuoyu Belediyemize dava açtığım konusunda yanılgıya düşürülmektedir. Oysa emsal içtihatlara göre 3 ayrı kamu kurumuna verilmiş bir başvuru dilekçesi söz konusudur. Açılmış bir dava yoktur.
Hak arama hürriyeti, Anayasal bir hak olup, görevi ne olurda olsun hiç kimsenin bu hakkın kullanımından vazgeçmesi düşünülemez.  Nitekim Bayraklı Belediye Başkanı Sn.Serdar Sandal’da yüzlerce deprem mağduru gibi benim de Belediye Başkanlığı’na dilekçe vereceğimden en başından beri haberdar olup, anılan dilekçem “Ege Postası” isimli internet gazetesinde yayımlanıp, haber yapıldıktan hemen sonra beni telefonla arayarak “Bu dilekçeyi yasal prosedür olarak verdiğini biliyorum, Belediye’den basına servis edenleri bulup, cezalandıracağız” demişken, bir gün sonra Basın’a tam aksi bir ifade ile “Bu dilekçeyi örgüt değerlendirecektir” beyanatında bulunmuş ve ardından ilçe yöneticilerinden 10 kişinin istifası gerçekleşmiştir. İstifa eden arkadaşlarımızın üzerinde durması gereken konu, yasal hakkım olan bir dilekçeyi Belediye’ye neden verdiğim değil, bu dilekçenin Belediye’den basına nasıl sızdırılmış olduğudur. Ortada kanuni olmayan bir durum varsa o da dilekçemin basına servis edilmesi ve asılsız, karalama amaçlı bir habere konu yapılmasıdır. Tarafımdan “Ege Postası” isimli internet gazetesi ile ilgili yasal süreç başlatılmıştır.
Bizler, kişisel çıkar ve hırslarımızla değil, Atamın kurduğu ve iki büyük eserim dediği Cumhuriyet Halk Partisine ve Cumhuriyete sahip çıkmak için bu partideyiz. Benim için en büyük şeref, Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olmaktır. Bu nedenle istifa süreci ile İlçe Başkanlığı görevimi sona erdirmeyi hedefleyenler, bizi partimizin iktidar yolculuğuna eşlik etmekten alıkoyamayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu bir üyesi olarak partili yoldaşlarımla birlikte siyasi mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim. Partimiz iktidar, genel Başkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı oluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Saygılarımla… 02.11.2021
                                                                               Avukat Pınar SUSMUŞ
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...

20 saat önce

MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!

MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...

21 saat önce

70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...

23 saat önce

Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!

Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.

2 gün önce

Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...

2 gün önce

CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...

CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...

2 gün önce

Güzelbahçe Başkan Vekili Akın da YENİ Parti'yi seçti!

Güzelbahçe’de Başkan Vekili Ayşe Akın, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçeceğini açıkladı.

2 gün önce

CHP'ye bir darbe de Tire'den geldi!

Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...

2 gün önce

Başkan Kırgöz ve CHP İlçe yönetimi istifa etti!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti. CHP İlçe Başkanı...

2 gün önce

Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...

CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...

2 gün önce

YENİ Parti'de grup yönetimi belli oldu!

YENİ Parti'de gerçekleştirilen kapalı grup toplantısının ardından Meclis grup yönetiminde görev...

2 gün önce

CHP Aydın'da 9 belediye başkanı istifa etti!

Aydın'a bağlı Efeler, Didim, Nazilli, Çine ve Germencik’in de bulunduğu 9 belediye başkanı ile...

2 gün önce