Başkan Tugay'dan İzmirlilere davet: Yapabildiğimiz en büyük kalabalıkla…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Meslek Fabrikası’nın önünde başlattığı nöbet ikinci gününde devam ediyor. Tugay, “Bu yaşadığımız olay Türkiye tarihinde yaşanmış en kötü olaylarsan birisi. Bir binanın başka bir kurums geçirilmesi gibi görünebilir ama hiçbir tarafıyla, hukuki norma uymayan çok kötü bir süreç” dedi.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki Meslek Fabrikası'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulmasının ardından başlatılan tahliye sürecine ilişkin gelişmeler gündemdeki yerini koruyor.
Dün başlayan eylemlerin ikinci gününde Meslek Fabrikası’nın önünde başlattığı nöbeti sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulundu.
“TÜRKİYE TARİHİNDE YAŞANMIŞ EN KÖTÜ OLAYLARDAN BİRİSİ”
Tugay’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu yaşadığımız olay Türkiye tarihinde yaşanmış en kötü olaylarsan birisi. Bir binanın başka bir kurums geçirilmesi gibi görünebilir ama hiçbir tarafıyla, hukuki norma uymayan çok kötü bir süreç. Tamamen hayali bir vakfa tapusunu geçirdiler. Osmanlı zamanında kurulmuş ve kapatılmış vakıf. Bugün de yok.”
“BANA TUHAF GELEN BİR TABİRLE”
Biz dava açtık ve henüz sonuçlanmamışken bana tuhaf gelen bir tabirle binayı ablukaya alıp burada çalışan insanları buraya sokmadılar.
Hukuki mücadelemiz devam ediyor ama halkımızı bilinçlendirmek ve Türkiye’nin hakkını bu konuda uyarmak zorunda hissediyoruz. Ne kamu kurumlarının ne özel mülkiyet sahiplerinin malının bir önemi yok.
“BİZİM BİNAMIZDA NE PARA NE GELİR VAR”
Yerebatan Sarnıcı’nda 5 milyar liralık geliri bulan yıllık maddi tarafı var işin. Belediyeye kazanç sağlanıyor. Galata Kulesi’ne sahip olmak belediyenin itibarını zedelemek açısından önemli. Gezi Parkı ile ilgili neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bizim binamızda ne para ne gelir var.
“BURADA GÜÇ GÖSTERİSİ YAPMAYA ÇALIŞIYORDU”
Yerelde AK Partili bir siyasetçi var, burada bir güç gösterisi yapmaya çalışıyordu, konu olarak bunu seçti. Ceberrut bir tavırla istediğimi yapabiliyorum tavrı görüyoruz. Bunu kabul edemiyoruz. Toplalar arasında barikat önünde milletvekillerimizle tepkili, öfkeli bir şekilde oradayız. Bireysel olarak bir çıkarımız yok. İzmir halkına bunun yapılmasını kabul edemiyoruz.
“BİZE DÜŞMAN HUKUKU UYGULAMAYA ÇALIŞIYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR”
Bizimki bir savaş değil ama birileri bize düşman hukuku uygulamaya çalışıyor gibi görünüyor. Burada yüz binlerce insanı farklı eğitimlerden geçirdiğimiz bir hizmet veriyoruz. Bu hizmeti bir şekilde engellemek ya da aşağıya çekmek onlar için siyasi bir kazanç olarak görünüyor olabilir ama bunu aklımız almıyor. Binayı geri almakla ilgili mücadeleye devam edeceğiz. Benzer hizmetler için yine çalışacağız. Bizim halkımızla iyi bir ilişkimiz var. Bizim gözümüzde İzmir, değerleriyle ve mücadelesiyle başka yerlere benzemeyen bir yer. O yüzden buradaki saldırıyı daha fazla ciddiye almamız gerekiyor. Hizmeti aksatmak dışında bir amacı olmadığını düşünüyoruz. Siyaseten bizi itibarsızlaştırmak için yaptıkları bir iş gibi görünüyor.
YARIN 18’DEKİ MİTİNGE ÇAĞRI!
Belediye başkanlarımız, il başkanımız burada. Dün gece sabaha kadar gözümüzü kırpmadan oturduk. Yarın da büyük bir miting yapacağız. Sizin aracılığınızla bunu duyurmuş olayım. Yarın 18.00’de Meslek Fabrikası’nın önünde olsunlar. Yapabildiğimiz en büyük kalabalıkla tepkimizi göstereceğiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Meslek Fabrikası'nda direniş sürüyor: CHP'li Güç, eylem...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Meslek Fabrikası'nın önünde dün başlayan nöbet bugün de...
CHP'li Gümrükçü'den Başkan Tugay'a 'geri dön' çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Bağımsız İzmir Büyükşehir Belediyesi...
Başkan Tugay'dan 'YENİ Parti' açıklaması: Olumsuz...
YENİ Parti'nin açılmasının ardından gözler, CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Siyaset Haberleri
TümüSinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
Güzelbahçe Başkan Vekili Akın da YENİ Parti'yi seçti!
Güzelbahçe’de Başkan Vekili Ayşe Akın, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçeceğini açıkladı.
CHP'ye bir darbe de Tire'den geldi!
Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...
Başkan Kırgöz ve CHP İlçe yönetimi istifa etti!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti. CHP İlçe Başkanı...
Çeşme’de CHP’den toplu kopuş: İlçe örgütü ve meclis...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile...
YENİ Parti'de grup yönetimi belli oldu!
YENİ Parti'de gerçekleştirilen kapalı grup toplantısının ardından Meclis grup yönetiminde görev...
CHP Aydın'da 9 belediye başkanı istifa etti!
Aydın'a bağlı Efeler, Didim, Nazilli, Çine ve Germencik’in de bulunduğu 9 belediye başkanı ile...
