BIST 100 13.693,45 %0,86 Altın 6.735,76 ₺/gr %0,06 Bitcoin $64.346 %1,12 Dolar 47,75 ₺ %0,09 Euro 55,12 ₺ %0,01 Sterlin 64,47 ₺ %0,05 Gümüş 100,16 ₺/gr %0,69 Ethereum $1.892,15 %1,37 İsviçre Frangı 58,89 ₺ %0,03 Kanada Doları 34,26 ₺ %0,11 Avustralya Doları 33,72 ₺ %0,17 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,09 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Başkan Tugay’dan Erdoğan’a ‘yerel yönetim’ çıkışı: Olanak...

Başkan Tugay’dan Erdoğan’a ‘yerel yönetim’ çıkışı: Olanak verilirse yerel yönetimler daha etkin çalışacaktır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısının İkincisi bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi.

0Yorumlar
Başkan Tugay’dan Erdoğan’a ‘yerel yönetim’ çıkışı: Olanak verilirse yerel yönetimler daha etkin çalışacaktır!

ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti. Birleşime İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün partisinin grup toplantısında yaptığı “Yerel yönetimler ve belediyeler meselesinin, tüm boyutlarıyla konuşulması, tartışılması ve yeni bir düzene kavuşturulması kaçınılmaz hale gelmiştir. Yeni bir belediye yönetimi statüsüne ihtiyaç var. Yetki paylaşımı gözden geçirilmeli” açıklamasında bulunmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden yanıt verdi.

 

“MERKEZİ HÜKÜMET YETİŞEMİYOR”

Başkan Tugay, açıklama hakkında ‘Tarihi hata’ nitelendirilirken devamında, “Bunu tarihi bir hata olarak görüyorum. Belediyeler kendi bölgelerindeki halkın her türlü sorununa 24 saat yetişen, koşan görev kapsamında olmayan konularda bile, okullarda, camilerde hemen tüm yerel yönetimler destek olmak zorunda kalıyorlar. Çünkü merkezi hükümet yetişemiyor. Planlamada merkezi hükümetin uygulamaları sıklıkla sıkıntıya yol açıyor. Bunların dile getirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

“BİZLER YEREL YÖNETİMLERE DAHA ÇOK OLANAK SAĞLANMASINI İSTİYORUZ”

Yerel yönetimlerin imkanlarının artırılması gerektiğine vurgu yapan Tugay, “Dünyada yönetimler daha çok güçlendiği halde bizde uzun zamandır tüm yetkiyi merkeze toplayan anlayış yüzünden kötüye gidiyor. Bu gerçeği halkımız bilmeli. Belediyeler hangi partiden olursa olsun böyle bir yanlışı savunamaz. Bizler yerel yönetimlere daha çok olanak sağlanmasını istiyoruz. Olanak verilirse yerel yönetimler daha etkin çalışacaktır. Bir taraftan kaynak sağlamayıp, diğer yandan yetkilerini kısıtlamak çok adaletsiz bir durum. Bu alanda bilinçli konuşmamız ve kamuoyunu doğru bilgilendirmemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu fikre nereden kapıldığını bilmiyorum ama değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes bu yanlışı ifade etsin” şeklinde konuştu.

 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Yerel yönetimler ve belediyeler meselesinin, tüm boyutlarıyla konuşulması, tartışılması ve yeni bir düzene kavuşturulması, kaçınılmaz hale gelmiştir. Büyükşehir ile ilçeler arasında yetki karmaşası var. Belediyelerdeki yetki paylaşımı gözden geçirilmeli. İl özel idaresinin de gözden geçirilmesi gerekiyor" demişti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

MHP lideri Bahçeli'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç'...

MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidarın 'Terörsüz Türkiye' adını verdiği yeni 'çözüm süreci'...

2 saat önce

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye'ye Geliyor!

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle...

4 saat önce

Cumhur İttifakı 'çerçeve yasa'da fire verdi: 9...

2. Açılım Süreci kapsamında hazırlanan 'çerçeve yasa'nın 467 oyla kabul edildiği TBMM oylamasına...

6 saat önce

Çerçeve yasa, TBMM’de kabul edildi! İzmir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

9 saat önce

CHP'li Güç'ten Menderes açıklaması: CHP'ye destek...

YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, partisinin ilk belediye meclis grup toplantısının...

22 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den uzlaşı mesajı: Uzlaşı varsa CHP uyar

Yeni Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Toplantısının sürdüğü saatlerde belediye meclis...

22 saat önce

YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...

1 gün önce

CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı

CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...

1 gün önce

CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

1 gün önce

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

2 gün önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

2 gün önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

2 gün önce