BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Siyaset Başkan Tugay’dan Erdoğan’a Körfez cevabı: Cumhurbaşkanına...

Başkan Tugay’dan Erdoğan’a Körfez cevabı: Cumhurbaşkanına doğru bilgi versinler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzmir Körfezi kaderine terk edildi” şeklindeki açıklamasına yanıt verdi. Başkan Tugay, “Belli ki İzmir'in AK Partili siyasetçileri Sayın Cumhurbaşkanı’na bizim Körfez ile ilgili yaptığımız çalışmalardan bahsetmiyor. Cumhurbaşkanı’na doğru bilgi versinler. Yoksa ben mektup yazacağım, kendisine anlatacağım” dedi.

0Yorumlar
Başkan Tugay’dan Erdoğan’a Körfez cevabı: Cumhurbaşkanına doğru bilgi versinler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e yönelik SGK borçları, Körfez ve otobüs seferleri ile ilgili sözleri ile ilgili sorularına yanıt verdi. Belediyelerin borçlarının enflasyon nedeniyle yükseldiğini belirten Başkan Tugay, “Ücretler kat kat artarken belediyelerin gelirleri artmadı. Neden artmadı? Bunlardan dolayı belediyeler borçlandı. Sorumlusu belediyeler değil. Sorumlusu bu ülkenin ekonomisini kötü yönetenler. O gün onlara sebep olanlar bugün sanki hiçbir suçları yok gibi, belediye hatasından kaynaklanıyor gibi kalkıp bunun üzerinden belediyelere ekonomik bir zulüm uygulamaya çalışıyorlar. Belediyeler devletin halka hizmet eden kurumlarıdır. Yaptıklarını çok ayıplıyorum. Millete hizmet eden kurumlara yardımcı olmak yerine onlara ekonomik zulüm uygulanmasını kınıyorum. İsraf yapılmış ve bundan dolayı bir durum yaşanıyormuş gibi ifade etmeleri tamamen yalan. Belediyelerin devlete ödemesi gereken vergi ve SGK borçları devletin alacaklarının sadece yüzde biri. Yüzde 99’undan bahseden yok. Ama sadece CHP’li belediyeler çalışmasın diye halkın gözünde onları karalamak için yalanlarla belediyeleri susturuyorlar. Milletimiz Türkiye’ye ekonomik krizi yaşatanları, bu yoksulluğu yaşatanları hatırlasın, hiçbir zaman unutmasın. Belediyelere değil onlara sebep olanlara baksın” şeklinde konuştu.

 

“Doğru bilgilendirsinler yoksa mektup yazacağım”
Körfez üzerinden gelen eleştirileri yanıtlayan Başkan Tugay, “Sayın Cumhurbaşkanı’na belli ki İzmir’in AK Partili siyasetçileri bizim yaptığımız çalışmalardan bahsetmiyor. Bahsetmedikleri için de Cumhurbaşkanı bizim burada Körfez için yaptığımız çalışmalardan bihaber. Ondan dolayı böyle söylüyor olmalı diye düşünüyorum. Bizim görevimiz olmadığı halde Körfez'de tarama çalışması başlattık. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nde 4. Faz inşaatı son hızla devam ediyor, yakında bitireceğiz. Bizim kendi kaynaklarımızla yaptığımız çalışma. Yağmursuyu ayrıştırmaları, altyapı çalışmalarını yapıyoruz ve planlıyoruz. Bu arada da ne rica ediyoruz? Hazine’den para istemiyoruz, devletten istemiyoruz. Zaten vermiyorlar da. Ama yurt dışından anlaştığımız krediler için mevzuat gereği, mecburen Hazine onayı gerekiyor, kefaletini de istemiyoruz. Maddi hiçbir isteğimiz yok. Hazine onayı vermezlerse de kendi kaynaklarımızla, canımızı dişimize takacağız. Bu artık İzmir’in onurudur, bize atılan bu iftiraların altında kalmamızı hiç kimse beklemesin. Öyle bir şey olmayacak. İzmir Körfezi’ne de İzmir’in tamamına da, Türkiye’ye de sahip çıkacağız ve halkımızın ihtiyacı olan hizmeti yapacağız. Gereken neyse hepsini yaparız. Birileri, İzmir’in AK Partilileri Cumhurbaşkanı’na doğru bilgi versin. Yoksa ben mektup yazacağım kendisine anlatacağım " ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...

YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...

2 saat önce

CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...

2 saat önce

AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...

6 saat önce

18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!

Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...

1 gün önce

Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...

2 gün önce

Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...

2 gün önce

CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...

2 gün önce

YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...

2 gün önce

'Çerçeve Yasa' teklifine MHP'den fire!

'Çerçeve yasa' teklifine 360 milletvekili imza atarken, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi...

3 gün önce

Gözler Beştepe'de: Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te Beştepe'de görüşme...

3 gün önce

CHP Gençlik Kolları MYK'si belli oldu: İzmir'den üç isim...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu açıklandı. MYK'de İzmir’den üç...

3 gün önce

'Çerçeve yasa'yı 360 vekil imzaladı: İşte yasanın...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısı üzerine başlatılan süreçte hazırlanan "çerçeve yasa"...

4 gün önce