BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Sağlık "Zam gelecek diye ilaç kalmıyor"

"Zam gelecek diye ilaç kalmıyor"

Ankara Eczacılar Odası Başkanı Ercanlı, ilaca yüzde 20 zam uygulanacağını belirterek “Her yıl aynı sorun. Şubatta zam geldiği için bir sürü ilaç piyasada yok. Hasta ilaca erişemiyor” tepkisini gösterdi. Zamlı fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacak.

0Yorumlar
"Zam gelecek diye ilaç kalmıyor"
Ankara Eczacılar Odası Başkanı Taner Ercanlı, ilaçlarda yüzde 20’lik zammın uygulamaya geçeceğini belirterek zamların her yıl şubatta yapılmasını eleştirdi. Ercanlı, “Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz. İlaca zam gelecek diye bir sürü ilaç piyasada bulunamıyor. Hasta da ilaca ulaşamıyor. Bundan kaynaklı bir sürü sağlık problemi oluyor” dedi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Sekreter Yardımcısı Ali Erdem ise “İlaç fiyatları yılda bir belirlenir. Her yıl Avro kuruna bakılır. Buna göre firmalarla Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri görüşür. Bunun sonucunda bir orta yer bulunur. Önceki sene yüzde 12 zam gelmişti. Şimdi bütün ilaçlara yüzde 20 zam yapılacak” bilgisini paylaştı.

“Enjektör sorunu yaşıyoruz”

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, aşı enjektörlerinde bir sorun yaşadıklarını belirterek “Enjektörü çekerken aşı dolmuyor, ya ucu kapalı ya piston sert oluyor. Sorunu bakanlığımıza ilettik. İlgileneceklerini belirttiler” dedi. Aile sağlığı merkezlerinde kalabalıklarla birlikte yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili de konuşan Sezen, “Mesela hafta sonu kar çok yağdığında, ‘Kar çok yağdı, işe gitmeyeyim’ talebiyle gelen olabiliyor. Genelde tartışmalar ve şiddet olaylarının nedeni bu karşılanamaz talepler oluyor” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, zamlı fiyatların bugünden itibaren uygulanacağını açıkladı. Ercanlı, “Yüzde 20’lik bir zam uygulamaya geçecek” bilgisini paylaştı. Zamların yıl içine bölünerek yapılması gerektiğini söyleyen Ercanlı, “Bu zam dönemlerinde ithal ilaç sıkıntısı yaşıyoruz. Firmalar zam var diye ilaç ithal etmiyor. Bu ilaca ulaşımda eksiklik yaratıyor. İlaca gelen her zam özellikle emekli ve çalışanların katkı paylarını artırıyor” ifadelerini kullandı.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Sağlık Haberleri

Tümü

Karabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...

CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...

5 gün önce

Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...

Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...

9 gün önce

Doğum sonrası ölüm soruşturmasında doktor tutuklandı

Şanlıurfa'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan Edanur Yaman,...

16 gün önce

11 yıldır bitirilemeyen hastaneye 380 milyon TL harcandı!

11 yıldır bitirilemeyen Selçuk Devlet Hastanesi’nin yarım kalan işlerinin 2023’teki 179,1 milyon...

25 gün önce

Hastane emekçilerinden rektörlük önünde eylem: Mağduriyet...

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve yönetimin uygulamalarına...

29 gün önce

‘Şişman diyetisyen’ dediler, 36 kilo verip herkesi şaşırttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Dilara Demirkan, 97...

1 ay önce

Menemen'de yeni hastane için ihale süreci!

Sağlık Bakanlığı, İzmir Menemen’de 50 bin metrekare kapalı alana sahip, deprem izolatörlü ve...

1 ay önce

Büyükşehir'den ikinci Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi

Konak Center'da yer alan İzmir Sağlık ve Esenlik Merkezi'nde (İZSEM) açtığı Gönüllü Danışmanlık...

2 ay önce

Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz

Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...

2 ay önce

Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz

Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...

2 ay önce

DSÖ’den Ebola uyarısı: Bölgesel risk yüksek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Afrika’da yayılmayı...

2 ay önce

Ebola salgını için acil durum uyarısı!

Dünya Sağlık Örgütü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) ve Uganda’da yayılan Ebola salgınından...

2 ay önce