15 kişilik heyet “Tıbbı Cihaz Sektörü” için Ankara’dan İzmir’e geldi
TC. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Cihaz Daire Başkanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu, Kamu İhale Kurumu, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve TOBB Medikal Meclisi temsilcileri, Tıbbi Cihaz Sektörünün sorunlarını masaya yatırmak için İzmir’de buluştu.
ÖZKARDEŞ: “LOKOMOTİF SEKTÖRLERİN BAŞINDA GELİYOR”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, tıbbi cihaz sektörünün, sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlar ile olan organik bağı nedeni ile yaşamsal öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, “İklim değişikliği sonucu giderek artan olumsuz hava olayları, küresel salgınlar, dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaş ve çatışma ortamı hem küresel hem de ulusal düzeyde sağlık teknolojilerin önemini ve bu çerçevede yapılan harcamaların miktarını gün geçtikte artırıyor. Dünya Bankası verilerine göre, küresel cari sağlık harcamalarının yine küresel GSYH içindeki payı yüzde 9,8’e ulaştı. Ülkemizin sağlık harcamalarının toplam GSHY içindeki payı ise yüzde 4,3 seviyesinde ve artış yönünde. Sektörün küresel önemine ek olarak, gelişmiş ARGE kapasitesi, yüksek kaliteli üretim tecrübesi ve ihracatımıza sağladığı katma değer ile ülkemizde de lokomotif sektörlerinin başında geliyor. Ülkemiz tıbbi cihaz sektörü, uluslararası bir çok standarda uygun üretim kapasitesi ile son derece rekabetçi bir yapıya sahip ve global arenada ülkemizin marka imajına son derece olumlu katkı sağlıyor” dedi.
“HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİN VE İZMİR’İN SEKTÖRDEKİ İMAJINI GÜÇLENDİRMEK”
İzmir’de tıbbi cihaz ve malzeme sektörünün büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Özkardeş sözlerini şöyle sürdürdü: “Odamıza kayıtlı 1.000 den fazla grup üyemiz ile üretim, ARGE ve ihracat kapasitemiz her geçen gün artıyor. Ticaret Bakanlığımızın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) desteği ile Odamızca pek çok farklı sektörde yürütülen projelerimiz arasında ‘Tıbbi Cihaz ve Malzeme’ projemiz de hız kesmeden ilerliyor. Projemiz kapsamında eğitimler tamamlandı ve yurtdışı pazarlama faaliyetlerine başlandı. Pazarlarda ülkemizin ve İzmir’in sektördeki imajını güçlendirmek ve ihracat kapasitemizi arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz”
4 OTURUMLU, ÇOK KAPSAMLI TOPLANTI
Tıbbi Cihaz Sektör Toplantısı’nın ilk oturumunda; T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Arslan ve Devlet Malzeme Ofisi Katalog Şube Müdürü Bünyamin Görür, ‘Sürdürülebilir Ürün Tedarik Yöntemi’ne ilişkin birer sunum gerçekleştirdi.
Toplantının ikinci oturumunda, TOBB Medikal Meclis Başkanı Levent Mete Özgürbüz, ‘Sürdürülebilir Ödeme Sistemleri’ ile ilgili konuşma yaptı. Üçüncü oturumda, Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Cihaz Daire Başkanlığı Daire Başkanı Uzm. Ecz. Alkan Demirtaş, tıbbi cihaz sektörüne ilişkin güncel değerlendirmelerde bulundu. Son oturumda ise, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Kurum Başkan Yardımcısı Mehmet Hakan Fırat, ‘Tıbbi Cihaz Sektöründeki Regülasyonlar’a ilişkin bir konuşma yaptı.
Oturumların sonunda, tüm kurum temsilcileri, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kuru meyve sektörü, 2 milyar dolar ihracat hedefi için...
Türk kuru meyve sektörü 2026-27 sezonuna 2 milyar dolar ihrac at hedefiyle girdi. Kuru...
Türkiye’nin kuru meyve ihracatının yüzde 62’si Ege'den!
Türk kuru meyve sektörü, dünya pazarlarındaki güçlü konumunu 2026 yılının ilk yarısında korudu....
Müzakere Heyeti'nden ikinci görüşme: Sonuç çıkmadı!
Engin Altay, Gürsel Erol ve Ali Öztunç'tan oluşan heyet, Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel...
Sağlık Haberleri
TümüKarabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...
CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...
Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...
Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...
Doğum sonrası ölüm soruşturmasında doktor tutuklandı
Şanlıurfa'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan Edanur Yaman,...
11 yıldır bitirilemeyen hastaneye 380 milyon TL harcandı!
11 yıldır bitirilemeyen Selçuk Devlet Hastanesi’nin yarım kalan işlerinin 2023’teki 179,1 milyon...
Hastane emekçilerinden rektörlük önünde eylem: Mağduriyet...
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve yönetimin uygulamalarına...
‘Şişman diyetisyen’ dediler, 36 kilo verip herkesi şaşırttı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Dilara Demirkan, 97...
Menemen'de yeni hastane için ihale süreci!
Sağlık Bakanlığı, İzmir Menemen’de 50 bin metrekare kapalı alana sahip, deprem izolatörlü ve...
Büyükşehir'den ikinci Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi
Konak Center'da yer alan İzmir Sağlık ve Esenlik Merkezi'nde (İZSEM) açtığı Gönüllü Danışmanlık...
Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...
Çiğli’de temizlik bayramda da tam gaz
Çiğli Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ilçe genelinde yürüttüğü kapsamlı temizlik...
DSÖ’den Ebola uyarısı: Bölgesel risk yüksek
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Afrika’da yayılmayı...
Ebola salgını için acil durum uyarısı!
Dünya Sağlık Örgütü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) ve Uganda’da yayılan Ebola salgınından...
