BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Röportaj Bizimkiler'in Galip'i İzmir'de!

Bizimkiler'in Galip'i İzmir'de!

Bizimkiler dizisinin Galip’i Mehmet Gülerbaşlı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Uzun süredir İzmir’de olan ünlü tiyatro oyuncusu Gülerbaşlı ile mesleği hakkında ve biraz da kendinden konuştuk. Gülerbaşlı gerçekleştirdiğimiz röportajda, ardından gelen yeni neslin oyuncu adaylarına, “Dünya bir tiyatro sahnesi, bizler ise oyuncularız” diyerek seslendi.

0Yorumlar
Bizimkiler'in Galip'i İzmir'de!
Yaren Paşayiğitler-Ege’ye Bakış/ Bizimkiler, Türk televizyon tarihinin 1989-2002 yılları arasında 13 yıl boyunca kesintisiz yayınlanan tek yerli dizisi. Bizimkiler’de Galip karakterine hayat veren Mehmet Gülerbaşlı sadece bu diziyle akıllara kazınmakla kalmayıp “Yazlıkçılar”, “Perihan Abla”  gibi birden fazla dizide yer alıp birden fazla karakteri canlandırarak onlara hayat verdi.

Geçtiğimiz yıllarda ise bu zamana kadar öğrendiklerini yeni nesile aktarıp, yeni fidanlar yetiştiren Gülerbaşlı, İzmir’de bir süre oyunculuk eğitimi vermişti. Ünlü oyuncu Gülerbaşlı, günümüzde ise kamera önü yerine tiyatro sahnelerinde yer almaya devam ediyor.

Konu ile ilgili bilgi veren ünlü tiyatro sanatçısı Mehmet Gülerbaşlı söyleşi hakkında Ege’ye Bakış muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Gülerbaşlı ile gerçekleştirdiğimiz röportajda hem Bizimkiler’i hatırlayıp hem de sonrasında neler olduğuna, neler yaptığına dair sorularınızın cevaplarını bulabileceksiniz. Keyifli okumalar...

1-Sizi tanımayanlar için kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Ben Mehmet Gülerbaşlı, 1949 yılında İzmir’de doğdum. İzmir, Namık Kemal Lisesi’ni bitirdikten sonra 1968 yılında, ‘Halk Oyuncularında’ tiyatroya başladım. Devri Süleyman&Pir Sultan Abdal&Teneke oyunlarında oynadım. 1984 yılında "Perihan Abla" dizisinde televizyon oyunculuğum başladı.1986 yılında Kemal Sunal’la “Yoksul” filminde oynadım.1993 yılında" Bizimkiler" ve "Yazlıkçılar" dizisi ile ve daha birçok dizi ve filmlerde oyunculuk yaptım.

2-Bizimkiler dizisi sonlandıktan sonra hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?
Bizimkiler dizisi bittikten sonra, bir süre İstanbul’da turne tiyatrosu yaptım. Daha sonra İzmir’e döndüm. İzmir’de de turne tiyatrosuna arkadaşlarımla devam ediyoruz.



3-İzmir’de neler yapıyorsunuz?

3 yıl boyunca bir cast ajansta kamera önü oyunculuk eğitimi verdim. Birçok gencimizi yetiştirdim ve İzmir’de çekilen dizilerde rol aldılar.

4-Çıktığınız sahnelerdeki seyircilerden, eğitim verdiğiniz oyunculara kadar bir değerlendirmede bulunursak sizce İzmir’de sanata ilgi nasıl?
İzmir’de tiyatro sanatına ve oyunculuğa meraklı çok büyük bir kitlenin olduğuna inanıyorum. İzmirlilerin sanata ilgisi çok fazla.



5-Sizi tekrardan ekranda görebilecek miyiz?
Günümüzde maalesef vurdulu, kırdılı ve mafya dizileri revaçta olduğu için, kamera önü oyunculuğu yerine tiyatro yapmaya karar verdim.

6-O günleri özlüyor musunuz?
Tabii, o günleri özlüyorum. Dizide oynadığımız oyuncularla yıllarca beraber tiyatro yaptık ve bir çoğuda vefat etti.



7-Bizimkiler’i tekrar çekiyoruz deseler ne hissederdiniz?
Bizimkiler dizisi tekrar çekilse çok güzel olurdu ama dediğim gibi dizide oynayan 23 arkadaşımız;"Işıklar içinde uyusun…"

8-Bu işin yeri İstanbul derler, neden İzmir’desiniz?
Artık İstanbul dışında farklı yerlerde de dizi çekiliyor, buna İzmir’de dahil. Bana teklif gelince bende oynuyorum.



9-Bugüne kadar sizi sahnede veya sette en çok duygulandıran bir anınız var mı?
Oyunculuğum esnasında beni en duygulandıran anım, 1969 yılında Yaşar Kemal’in "Teneke " oyununu, hikâyenin geçtiği Kadirli ilçesinde oynarken seyircinin tepkisi beni çok duygulandırdı.

10-Son olarak, bu alanda ilerlemek isteyen oyuncu adaylarına ne söylemek isterdiniz?
Oyuncu olmak isteyen gençlerimize sadece şunu söylemek isterdim; "DÜNYA BİR TİYATRO SAHNESİ, BİZLERDE OYUNCULARIZ.”



 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Röportaj Haberleri

Tümü

İsmail Yetişkin: Ben neysem oyum

11 ay önce

Zeki Karaoğlu'ndan ülke mirasına büyük hizmet: Zeki...

Buca’da uzun yıllardır yaşayan, iş insanı, koleksiyoner ve vakıf başkanı Zeki Karaoğlu ile...

1 yıl önce

Foça'ya adanmış bir hayat: Nihat Dirim belgeselle anılacak

1 yıl önce

YRP İzmir İl Başkanı Arıkan, 'İzmir'in altyapısını'...

Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, ülke...

1 yıl önce

Yerelden demokrasiye: Türkiye Komünist Partisi

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Başkanı Savaş Sarı ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, ülke...

1 yıl önce

Müziğin şifa ve ruhla buluştuğu yer: Hemhâl Ol'anlar

Müziğin sadece bir eğlence aracı olmadığını, aynı zamanda ruhu besleyen, iyileştiren ve...

1 yıl önce

Heykel ve Fotoğraf Sanatçısı Tütün: Dijital çıktıktan...

Heykel ve fotoğraf sanatçısı Metin Tütün, son sergisi olan ‘10.Yıl Retrospektif Fotoğraf ve...

1 yıl önce

Seçime günler kala İzmir CHP'nin ağabeyi Rıfat...

CHP İzmir 2. Bölge 2. Sıra adayı Rıfat Nalbantoğlu ile seçim öncesi gündemi değerlendirdik....

3 yıl önce

CHP'li Günay: "Kemal Bey siyaset sürecinin altın çağını...

CHP İzmir İl Gençlik Kolları yönetiminde 5 dönem İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve CHP...

3 yıl önce

Didem Öğretmen: Çocukları eğlendirerek öğretmeli

Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları 1. Sınıflar Bölüm Başkanı Didem Karaman Şimşek ile öğretmenler...

3 yıl önce

Yiyeceklerinden yaşam biçimine: Yunanlı yazardan sokak...

Yunanlı yazar George Poulimenos’un 1922 İzmir Rehberi adlı kitabı, Prof. Çınar Atay, Teodor...

4 yıl önce

Akkol: "Başarıya Odaklanmak" Olmazsa Olmazlarınızdan Olsun

Eğitimci Burak Akkol, kariyer hedeflerini gazetemiz ile paylaştı.

4 yıl önce