Hayvan sevgisiyle terapi
Buca Belediyesi ÖzgecanAslan Kadın Danışma Merkezi, danışanlarını hayvanların iyileştirici gücüyle buluşturuyor
Tüm aşı ve bakımları ücretsiz
Terapi programı çerçevesinde Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım altına alınan sokak hayvanlarından istediğini sahiplenen danışanlara yeni can dostları için bakım desteği de veriliyor. Bir yıl boyunca bakım ve aşılamaları ücretsiz yapılıp,microcip takılarak, sahiplendirme kartı çıkartılıyor.
Can dostu mutluluk getirdi
Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nin hayvanlarlaterapiprogramından birçok Bucalı yararlanıyor. Merkeze aile içi iletişim ve stres sıkıntılarıyla başvuran iki çocuk annesi Figen Çağlakbunlardan sadece biri… Merkez psikologlarının tavsiyesi ve yönlendirmesiyle Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nden kedi sahiplenen Figen Çağlak, adını ‘Gece’ koydukları minik kedileri sayesinde stresi yendiğini, aile içinde birlik beraberlik ve iletişimin arttığını keyifle anlatıyor. Çocukları Melek (10) ve Çınar(5)’ınyeni can dostları sayesinde sorumluluk alma becerilerinin, özgüvenlerinin ve iletişim yeteneklerinin geliştiğini vurgulayan Figen Çağlak, “ Minik kedimiz sayesinde kızım bilgisayardan uzaklaşıp, dersleriyle daha çok ilgilenir oldu. Oğlum Çınar ise kedimiz Gece sayesinde daha vicdanlı oldu, sorumluluk duygusu gelişti. Minicik yaşına rağmen sokaklarda yaşamak zorunda olan hayvanların nasıl yiyecek bulduğunu, nasıl yaşadığını düşünüp, yardımcı olmak için çabalıyor. Gece’miz ailemize mutluluk ve aydınlık getirdi” sözleriyle kediyle terapinin getirdiği mutluluğu anlatıyor.

Pozitif duygu yaratıyor
Evde hayvan beslemenin insanda terapi etkisi ve pozitif duygu yarattığını belirten Merkez uzmanları, yüksek tansiyondan strese kadar birçok problem için hayvanların tedavi edici özelliği olduğunu vurguluyor. Hayvan besleyen çocuklarda sinirlilik ve öfke nöbetlerinde gerileme gözlendiğini, davranış bozukluğu ve iletişim probleminde de çok olumlu sonuçlar sağladığını belirten Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi uzman psikologları, evde hayvan beslemenin empati yeteneği ve sosyal etkileşim kalitesini arttırıp çocuğun sosyal ve duygusal gelişimine destek sağlayarak aidiyet, sorumluluk alma ve benlik gelişimine olumlu etkileri olduğunu belirtiyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Minik yüzücüler Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi, düzenlediği yüzme kurslarıyla çocukları erken yaşta sporla buluşturuyor. Uzman...
Konaklı kadınların dayanışma kapısı: Kadın Danışma Merkezi
Konaklı kadınlara, başta şiddetle mücadele olmak üzere her alanda uzman destek sağlayan Konak...
Buca'da sağlıklı yaşam rüzgarı
Buca Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlediği ücretsiz pilates ve zumba...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...




