BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Manşet CHP'li kadınlardan oturma eylemi ve “İstanbul Sözleşmesi"...

CHP'li kadınlardan oturma eylemi ve “İstanbul Sözleşmesi" vurgusu!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Muğla’da öldürülen Pınar Gültekin için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem düzenledi

0Yorumlar
CHP'li kadınlardan oturma eylemi ve “İstanbul Sözleşmesi" vurgusu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Muğla’da öldürülen Pınar Gültekin için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde eylem düzenledi. Eylemde konuşma yapan İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar İstanbul Sözleşmesi hayat bulsun çağrısında bulundu.

Muğla’da katledilen Pınar Gültekin için gerçekleştirilen eylemler devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı’da Pınar’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. “Kadına şiddete hayır” sloganları atan katılımcılar hazırladıkları basın metnini okudu. Basın açıklamasının ardından ise beş dakikalık oturma eylemine geçildi. Katılımcılar adına konuşmayı Nurdan Şenkal Uçar yaptı.



“Asıldık ama asla teslim olmadık”

Şuan olunan noktadan mutlu olmadıklarını söyleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İstanbul Sözleşmesinin tartışılacak bir noktasının olmadığını söyledi. Uçar “Sevgili kadınlar sözün bittiği yerdeyiz. Ve geldiğimiz noktadan hiç mutlu değiliz. Her aldığımız nefes boğazımıza düğümlenmektedir. Bizler, yani bu memleketin kadınları bu vahşet ve zulme karşı elbette galip geleceğiz. Bundan asla şüphemiz yoktur. Bizler Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’in silah arkadaşlarıydık; emperyalizmi yendik. 68 kuşağında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan ile yoldaş olduk. Asıldık ama asla teslim olmadık! 78 kuşağında işkence tezgahlarından, cezaevlerinden ve 12 Eylül faşizmden geçtik ama yılmadık!  Şimdi karşımızda bizi her yönü ile yok etmeye çalışan örgütlü bir cehalet var. Onlar erkek egemen düzeni hakim kılmak için ‘erkektir yapar’ dedikçe; bizler Emine Bulut olduk ve çocuklarımızın gözleri önünde ‘ölmek istemiyorum’ diyerek öldük. Onlar yaşam biçimlerimize müdahale edip ‘zaten alkollüydü’ dedikçe; bizler Şule Çet olduk. Plazaların tepesinden aşağı atılıp döküldük. Onlar ‘o saatte dışarıda ne işi varmış’ dedikçe; bizler Özgecan Arslan olduk ve ömrümüzün baharında vahşice katledildik. Ve bugün onlar bu toplumun ahlakını bozduğu gerekçesiyle İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek istiyorlar. Bizler ise Pınar Gültekin olduk ve ahlaksızca öldürüldük! Buradan Amazon Şehri İzmir’den tüm Türkiye’ye seslenmek istiyoruz; Bu işin artık tartışılacak bir yanı yok. Kim rahatsız oluyorsa olsun, kimin düzeni bozuluyorsa bozulsun İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönemliyiz. ‘İstanbul Sözleşmesi hayat bulsun! Kadın cinayetleri son bulsun’ diyoruz” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

6 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

3 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce