Buca Belediyesi 1 yılda 8 bin hayvana kucak açtı
Buca’nın can dostları merkezi başarısıyla göz dolduruyor
Buca’nın can dostları merkezi başarısıyla göz dolduruyor. Doğumdan ölüme kadar yaşamlarının tüm evrelerinde can dostlara bakım ve tedavi hizmeti veren Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, bir yılda 8 bin hayvana kucak açtı.
Buca’nın can dostları merkezi başarısıyla göz dolduruyor. Doğumdan ölüme kadar yaşamlarının tüm evrelerinde can dostlara bakım ve tedavi hizmeti veren Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, bir yılda 8 bin hayvana kucak açtı. Zor şartlarda yaşam savaşı veren sokak hayvanlarına hizmet veren Merkez, 1 yılda bin 306 hayvana kısırlaştırma ve aşılama yaptı, 483’ünü sahiplendirerek sıcak bir yuvaya kavuşturma başarısı gösterdi.
Hayvanların yaşama haklarını korumak için mücadele veren Buca Belediyesi, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile binlerce sokak hayvanına kucak açıyor.
8 BİN HAYVAN YAŞAMA DÖNDÜRÜLDÜ
Buca Tınaztepe Mevkii’nde son teknolojik donanımı, ambulansı, acil müdahale ve röntgen odalarıyla sokak hayvanlarına tedavi ve bakım hizmeti veren Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi 1 yılda binlerce hayvana tedavi ve bakım desteği vererek büyük bir başarıya imza attı. Yaralanan ve hastalanan 6 bin 491 sokak hayvanını hayvan ambulansıyla merkeze naklederek tedavilerini gerçekleştiren uzman veteriner hekimler, tedavi ile birlikte çeşitli nedenlerle Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen 8 bin hayvana yaşam desteği sundu.
1.306 HAYVANA KISIRLAŞTIRMA VE AŞI
Sokağın sert koşulları karşısında zarar gören, yaralanan can dostlarına hızlı bir şekilde müdahale etmek, onları sağlıklarına kavuşturmak üzere tam donanımlı Hayvan Ambulansıyla hizmet veren Merkez, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için bir yılda bin 306 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi uyguladı. Kısırlaştırılan hayvanlara iç- dış parazit ve kuduz aşılaması yaparak, sokaklarda sağlıklı yaşam sürmelerini sağladı.
CAN DOSTLAR SICAK YUVAYA KAVUŞTU
Bakımları tamamlanan sağlıklı can dostlara, sıcak ve güzel bir yuva kazandırmak için ön ayak olan Merkez, İzmir genelinde faaliyet gösteren hayvan hakları dernekleri işbirliğiyle düzenlenen “Satın Alma Sahiplen” ve “FestPati Buca” etkinlikleriyle toplam 483 can dostunu sıcak bir yuvaya kavuşturdu.
HAYVANLARA 60 BESLENME ODAĞI
Özellikle pandemi sürecinde ve soğuk hava şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kent genelinde 60 beslenme odağı oluşturan Buca Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü kanalıyla düzenli olarak beslenme odaklarına tonlarca kedi ve köpek mamaları desteği sağlıyor. Koronavirüs (Covid-19) günlerinde gelen her talebe karşılık mama ve su desteği sağlayan Veteriner Müdürlüğü ekipleri ormanlık alanlarda, hayvan gönüllüleriyle birlikte iş yerlerinden alınan yiyecekleri kırsal bölgelerdeki can dostlarına gıda desteği sağlıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
Efes Selçuk’ta atık yemekler mama parkuruna, mamalar can...
Efes Selçuk Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacına yönelik önemli bir projeyi hayata...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
