BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Bayraklı'da çocuk hakları söyleşisi

Bayraklı'da çocuk hakları söyleşisi

Bayraklı Belediyesi, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla düzenlenen söyleşide İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'i  ağırladı

0Yorumlar
Bayraklı'da çocuk hakları söyleşisi
Bayraklı Belediyesi, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla düzenlenen söyleşide İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'i  ağırladı. Çocuklara haklarının anlatıldığı etkinlikte dünyaya örnek bir kent yaratmak istediklerini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Çocuklar gözümüzün nuru. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Bize düşen çocuklarımızın haklarını korumak ve saygı duymak" diye konuştu.


Bayraklı Belediyesi Osmangazi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti. Çocuklar için hazırlanan programda minikler ilk olarak hayal ettiklerini resmetti. Söyleşiye Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yanı sıra İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Tiyatro Eğitmeni Kerem Yalçın'ın, sunuculuğunu İrem Kaptan'ın yaptığı etkinlikte Ege Karyelioğlu ile Şevval Nehir Altan da çocukları temsilen konuşmacılara sorular yöneltti.


'Geleceğimiz sizsiniz'
Etkinlikler kapsamında kendisini ziyarete gelen çocuklar başta olmak üzere yeni nesil gençliğin haklarını iyi bildiğini vurgulayan Başkan Sandal, "Bize düşen çocuklarımızın haklarına saygı göstermek ve korumak. Önceliğimiz çocuklar. Biz Bayraklı'yı 'Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti' yapmak istiyoruz. İzmir'e, Türkiye'ye ve dünyaya örnek olabilecek bir kent oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kentin çocuklarla anılmasını istiyoruz. Planladığımız Bayraklı'yı, parklarından bahçelerine, oyun alanlarından kreşlere diğer eğitim alanlarına kadar yenileyeceğiz. Sizlere fayda sağlayacak bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Çocuklar bizim göz nurumuz, geleceğimiz. Sizlerin bu gününü kutluyorum" dedi.


'En çok sizin için çalışıyoruz'
Çocuklara haklarından bahseden İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de, "Hepiniz ayrı ayrı çok güzelsiniz. Baro ne işe yarar bilen var mı aranızda? Baro, insanlar hangi haklara sahip, bu hakları nasıl korur ve geliştirirler, hakları yendiğinde bu hakları nasıl talep ederler gibi konularda çalışan avukatların yer aldığı bir kurumdur. İzmir'de yaşayan herkes için ama en çok da siz çocuklarımızın hakları ihlal edilmesin, ortadan kaldırılmasın diye çalışıyoruz. Hepinizin hakları var. Çalışmama, oynama, özgürlük, eğitim alma, barınma gibi bir çok hakkınız var ve bizim görevimiz sizin bu haklarınızı koruyarak, ihlal edilmemesi için mücadele etmek" diye konuştu.


Etkinlikte çocuklar akıllarındaki soruların da yanıtını buldu. Minikler başkanlara tuttukları takımları, mesleklerini, projelerini, hedeflerini  ve yapmak istediklerini sordu.

Çocuklar çizdi veliler bilgilendirildi
Öte yandan, etkinlik öncesi çocuklar tarafından çizilen resimlerin gerçekte ne anlatmak istediği velilerine Uzman Psikolog Merve Yağcı tarafından anlatıldı. Yağcı, çocukların hayal dünyasında geliştirdiği figürlerle aslında neler anlatmak istediklerini yorumlayarak, aileleri bilgilendirdi. Veliler, bilgilendirme toplantısındayken çocuklar da yüz boyama etkinliğinde eğlendi.





Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

6 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

3 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce