6. Germiyan Festivali başlıyor!
Festival kenti olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Germiyan Festivali başlıyor! Bu festival ile bölgenin yerel değerlerini ön plana çık
25 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleştirilen Çeşme Festivali’nin ardından 12-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Germiyan Festivali’nde sergiden söyleşiye, atölyeden konsere kadar birçok program yer alıyor. Türkiye’de ilk kez Slow Food adayı köy olan Germiyan’da gerçekleştirilecek festivalde yerel üreticiler, ürünlerini ve yerel lezzetlerini 2 gün boyunca açık olacak stantlarda sergileyebilecek.
Festivalin ilk gününde Tolga Çandar konser verecek
12 Ekim Cumartesi günü stantların açılışı ile başlayan festivalde saat 11.00'de, Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimlerle adını Türkiye'ye duyuran Nuran Erden, ''Goca Emine''de duvar boyama atölyesi etkinliği gerçekleştirecek. Renkli görüntülere sahne olacak Festival Korteji ise, Cumartesi günü, saat 13.00'de, eski un değirmeninden başlayarak, Germiyan İlkokulu'na kadar sürecek. Kortej yürüyüşünün ardından saat 14.00'de, Otantik Ev'de ''Germiyan'da Tarihe Yolculuk'' ve eski un değirmeninde ''İkbal Balcı Suluboya Sergisi''açılacak. 15.00'de ise, Prof. Dr. Artun Ünsal tarafından, Köy Kahvesi'nde, ''Günümüz İnsanının Lezzetlerle Sınavı'' konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek. Bölgeye özgü olan "Kopanisti Peyniri'nin yapılışı, saat 17.00'de, Otantik Ev'e, Ayşe Kabasakal tarafından anlatılacak. Festivalin ilk gün etkinlikleri, saat 20.00'de, Germiyan İlkokulu'nda gerçekleştirilecek Tolga Çandar konseri ile son bulacak.
Festivalin ikinci gününde Ekmek Yarışması yapılacak
Festivalin ikinci ve son günü olan 13 Ekim Pazar günü, saat 12.00'de, eski un değirmeninde, Şükran Tümer tarafından ''Lavanta Kokulu Kağıtlar'' adlı bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Mutfak Atölyesi programı kapsamında saat 13.00’de Atam Cafe'de Funda Üskül tarafından uygulamalı olarak anlatılacak olan ''Pirinçli Germiyan Mantısı'' yapımı anlatılacak. Birbirinden güzel ve lezzetli ekmeklerin yarışacağı Ekmek Yarışması saat 16.00’de Germiyan İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilecek. Ekmek Yarışması’nın ardından saat 18.00’de Tuğba Ger konseri ile festival sona erecek.
“Çeşme festivaller
kenti olacak!”Çeşme’nin deniz, kum ve güneşin yanı sıra kültür, sanat ve sporda da hak ettiği yere geleceğini ifade eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çeşme bizim gözbebeğimiz. Haziran-Eylül arasına sıkışıp kalan sezonumuzu artık 6 aya yayacak, bununla da sınırlı kalmayıp kış aylarında da düzenlediğimiz festivallerle yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerimizi ağırlayacağız” dedi.

“Kadınlarımızı üretime kazandırmayı amaçlıyoruz”
Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Germiyan Festivali ile yerel değerleri ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Başkan Oran, “Çeşme’nin her yeri ayrı güzel. Germiyanlı vatandaşlarımızı, özellikle ev hanımlarımızı evlerinden çıkararak üretime kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu festivalde ürettikleri ürünleri ve yerel lezzetlerini stantlarda sergileyerek bölgeye canlılık kazandırmalarına yardımcı oluyoruz. Sergiden söyleşiye, atölyeden konsere kadar dopdolu programla kutlayacağımız 6. Germiyan Festivali’mize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da Reçel Festivali öncesi hijyen eğitimi ve...
Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...
Selçuk Halk Oyunları Ekibi, Akşehir'de büyük beğeni topladı
Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Akşehir Belediyesi tarafından bu yıl 67’ncisi...
“Fotoğraflı Antroposen Hikayeler” Sergisi Çeşme'de Açıldı
FAH çalışma grubunun “Fotoğraflı Antroposen Hikayeler” sergisi, Çeşme Kent Konseyi ve Çeşme...
Kültür Sanat Haberleri
TümüDikili’de yaz etkinlikleri büyük bir coşkuyla sona erdi
Dikili Belediyesi tarafından 20-23 Temmuz tarihleri arasında 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen ‘Yaz...
Dünya Homeros'u konuşurken gözler İzmir'e çevrildi
Vizyona girdiği ilk hafta sonunda 264,1 milyon dolarlık küresel hasılata ulaşan Christopher...
Future Dance, şampiyonluk coşkusunu Showcase'ye taşıdı
İzmir'de düzenlenen Future Dance Showcase 2026, sadece yıl sonu gösterisi olmanın ötesine geçerek...
İzmir'in tarihine koruma kalkanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi KUDEB ekipleri, tarihi mirası korumak amacıyla 29 ilçede yürüttüğü...
Ege’de barış köprüsü yeniden kuruluyor: Nihat Dirim...
Eski Foça Belediye Başkanı Nihat Dirim’in Ege’nin iki yakasında kurduğu barış köprüsü,...
Halkekmag Fest bu yıl ilk kez genel katılıma açılıyor
Geçtiğimiz yıl davetlilere özel olarak düzenlenen Halkekmag Fest, bu yıl ilk kez genel katılıma...
Karabağlar'da açıkhava film keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz akşamlarını sinema keyfiyle buluşturacak Gezici Açıkhava Film...
Menemen'de tarihi alan koruma altında
İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Menemen'in Kır Mahallesi'nde biri kamu,...
Komedyen Deniz Göktaş gözaltına alındı
"Ölü Deniz" adlı stand-up gösterisi ülke gündemine oturan ve kısa süre içinde iktidar meydasının...
Çim Konserleri yaza renk katacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri, bu yıl da müziğin adresi olacak. İzmirlilerin ilgiyle...
Komedyen Göktaş hakkında soruşturma!
Yayınlandığı gösteriyle gündemde olan komedyen Deniz Göktaş hakkında soruşturma açıldı.
Gültepe Rumeli Şenliği 18 yaşında
Konak Belediyesi’nin Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte...
