Vekil olamayanlara Diyanet’te üst düzey görev
AKP, eleştirilerin odağındaki Diyanet’i arka bahçesine çevirdi. Seçimlerde AKP’den aday olan ancak seçilemeyen bazı görevliler Diyanet’e geri döndü. Meclis’e giremeyen çok sayıda isim Diyanet’te üst düzey göreve getirildi.
Sözcü Gazetesi’nden Deniz Ayhan’ın haberine göre, genel seçimlerde birçok devlet kurumundan olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da çok sayıda isim AKP’den aday adayı oldu. AKP’den milletvekili aday adayı olan müftüler aday gösterilmedi ancak Diyanet’te üst düzey görevlere getirildi, büyük illerin müftülük makamlarına atandı.
MAKAM DAĞITILDI
Erzurum Müftüsü olarak görev yapan Hasan Çınar, 2015 yılında istifa ederek AKP’den milletvekili aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince, Adana Müftülüğü’ne atandı. Şimdi de Ankara Müftüsü oldu. 2015’de AKP’den adaylık için istifa eden Durmuş Ayvaz da, milletvekili olamayınca önce Amasya İl Müftülüğü’ne getirildi. Son olarak da Kayseri İl Müftüsü oldu.
Eski Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Düzce’den AKP adayı oldu, aday gösterilmeyince Ankara İl Müftüsü olarak Diyanet’e geri döndü. Son olarak bu yıl şubat ayında yeniden Kocaeli İl Müftüsü olarak atandı. Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, 2015 seçimlerinde AKP’den aday adayı oldu. Ancak aday gösterilmedi. Diyanet’e dönen Öztürk, İzmir Urla Müftüsü olarak atandı.
DANIŞMAN DA DÖNDÜ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Danışmanı Fatma Yağız Kotan, listelerde yer bulamadı. Başkanlık müşaviri olarak kuruma döndü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un eniştesi Fatih Kurt da Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü görevindeyken, AKP’den aday adayı oldu, geri döndü ve Erbaş’ın müşavirliğine atandı. Şimdi de Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi oldu. Din Hizmetleri Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut da Eğitim Hizmetleri Müdürü olarak geri döndü.
"SİYASET, KURUMUN İTİBARINI ZEDELİYOR"
Diyanet‘teki uygulamalar kurum içinde de tepki çekiyor. Siyasetle bu kadar içiçe olması şöyle eleştiriliyor. “Diyanet’i temsil makamında olanların siyasi tercihlerini açıkça beyan etmeleri kuruma güveni zedeliyor.
Müftülük makamı cübbesi ve sarığı beyaz olan ve küçük bir leke dahi kabul etmeyen görevlerdir. Müftü, sadece bir siyasi partinin müftüsü değildir. Bu makamlara siyasi parti rozetleriyle zarar verilmemeli”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'nin milletvekili sayısı 44'e düştü! Kimler gitti,...
CHP'den 91 vekilin istifa etmesinin ardından CHP'deki vekil sayısı 44'e düştü. İşte isim isim...
Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
'Yeni Parti' için 90'ın üzerinde vekil imza verdi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kurulacağını duyurduğu "yeni parti" için gerçekleştirilen...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
