BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Üniversiteyi aile apartmanına çevirmişti: DEÜ Rektörü şim...

Üniversiteyi aile apartmanına çevirmişti: DEÜ Rektörü şimdi de mobbing davasıyla gündemde

DEÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Çelik, kendisine mobbing uygulayan DEÜ Rektörü Nükhet Hotar’ın “görevden alınması” için yargıya başvurdu. Hotar mobbing davasından önce de üniversite kadrolarına aile yakınlarını yerleştirmesiyle gündeme geldi.

0Yorumlar
Üniversiteyi aile apartmanına çevirmişti: DEÜ Rektörü şimdi de mobbing davasıyla gündemde

Evrensel’den Ramis Sağlam’ın haberine göre, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Çelik, kendine mobbing uygulayan ve mahkeme önünde mahkum olan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın görevden alınması için Ankara 21. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

 

Çelik, kesinleşen mobbing kararı sonrasında 15 Haziran 2023 tarihinde Yüksek Öğrenim Kurumuna (YÖK) Rektör Hotar’ın “görevden el çektirilmesi” için dilekçe ile başvuru yaptı. YÖK, Çelik’in dilekçesine yasal sürede cevap vermeyerek “zımni ret” işlemini gerçekleştirerek bir kez daha hukuksuzluğa göz yumdu.

 

DEÜ rektörlüğünün bugüne kadar Çelik hakkında kesinleşmiş mobbing kararı dışında 10’dan fazla idari mahkemelerinden iptal edilmiş yargı kararları bulunuyor. DEÜ Rektörü Hotar'ın bizzat şikayetçi olduğu davada Çelik’e “iftira attığı ve suç uydurduğu ve görevini kötüye kullandığı” kesinleşti.

 

YÖK, YARGI KARARINI UYGULAMIYOR

Kesinleşen yargı kararlarında “telafisi olanaksız” zararlar nedeniyle “yürütmeyi durdurma” kararları alan Çelik, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve olanaksız zararların açıkça hukuka aykırı olduğu, üniversitede mobbing uygulayan rektör hakkında ceza yargılaması yapılması gerektiğine hükmedildi.

Hakkında sayısız mahkeme kararı bulunan DEÜ Rektörü Hotar’ın daha fazla hukuksuzluğa olanak tanınmaması gerektiği belirtilen dava dilekçesinde, yeni mobbing eylemlerine izin verilmemesi istenirken, YÖK Başkanlığının yargı kararlarını uygulamadığına dikkat çekildi.

 

SİYASİ GEÇMİŞİ Mİ ETKİLİ?

Çelik’in dava dilekçesinde YÖK’ün kararları uygulamamasının arkasında Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oluşunun etkili mi olduğu sorusu akıllara geldi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında imzaladığı “Başbakanlık Mobbing Genelgesi” hükümlerine açık muhalefet edilerek, Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı koruyup kollandığı iddialar arasında yer aldı.

 

“YÖK ANAYASAYI İHLAL EDİYOR”

YÖK Başkanlığının kesinleşmiş yargı kararlarını uygulamayarak Anayasanın "Mahkemelerin Bağımsızlığı" başlıklı 138. maddesinin dördüncü fıkrasına göre; "Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez" maddesinin ihlal edildiği belirtilen dilekçede, “Anayasa hükümlerine ve yargı kararlarına rağmen Rektör Hotar’ın adeta ayrıcalıklı biri haline getiren YÖK Başkanlığının açık şekilde Anayasayı İhlal etmektedir” denildi. Bu durumun ise görevini kötüye kullanmak ve çifte ayırımcılık/çifte standart uygulaması olduğunun altı çizildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...

4 saat önce

Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...

6 saat önce

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

9 saat önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

10 saat önce

Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...

İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...

11 saat önce

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

1 gün önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

1 gün önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

1 gün önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

1 gün önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

1 gün önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

1 gün önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

1 gün önce