“Taciz şüphelisi” eski ilçe başkanının af talebi, PM gündemine geldi
Bursa’da taciz iddiasıyla görevden alındıktan sonra il kongresinde de eski milletvekiline yumruk attığı gerekçesiyle partiden ihraç edilen CHP eski Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’ın af talebinin, Parti Meclisi’nin gündemine geldiği öğrenildi. Kulislerde konuşulan iddiaya göre Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “taciz” iddialarını hatırlatarak af talebine itiraz etti.
T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, CHP’de eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin kuruluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla tüm parti örgütüne “100. Yıl Affı” çağrısı yapmasının ardından Genel Merkez’e bugüne kadar 500’den fazla af başvurusunun yapıldığı öğrenildi. İl ve ilçe örgütlerinin olumlu görüş sunduğu tüm dosyaları incelemeye başlayan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) başvuruları sırasıyla Parti Meclisi’nin (PM) gündemine sunarken, ilk olarak geçtiğimiz hafta Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile 11 partili affedilmişti. Bu kapsamda yeni aflar da gündeme gelmeye başladı.
ESKİ VEKİLE YUMRUK SUÇLAMASIYLA İHRAÇ EDİLMİŞTİ
İddiaya göre, 2011 yılında düzenlenen Bursa Olağanüstü Kongresi’nde eski milletvekili Abdullah Özer’i yumruklayan ve “parti disiplini ile bağdaşmayan suçlar” kapsamında partiden ihraç edilen Yıldırım, söz konusu olaya ilişkin mahkemeden beraat ettiği gerekçesiyle affını talep etti. Dosyayı inceleyen MYK, bir önce Bursa İl Başkanı Turgay Özkan’ın da olumlu görüşü üzerine, af talebini PM’nin gündemine iletti. Antalya’daki Çalışma Toplantısının ardından bu hafta toplanan Parti Meclisi, dört partilinin af talebi ile birlikte Yıldırım’ın da dosyasını gündeme aldı. PM toplantısında Hasan Yıldırım’ın dosyası açılınca söz alan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Yıldırım’la ilgili taciz iddialarını hatırlattı.
SARIBAL İTİRAZ ETTİ, ÖZEL “İYİCE ARAŞTIRALIM” DEDİ
Yıldırım, 2010 yılında Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir yemekte kadın bir garsonu taciz etmekle suçlanmıştı. İddialar, kamuoyunun gündemine gelince ilçe başkanlığı görevinden alınan Yıldırım, yaptığı açıklamada siyasi komploya kurban gittiğini söylemişti. Sarıbal’ın itirazları üzerine “taciz” iddiasının önemli olduğunu dile getiren Genel Başkan Özgür Özel, Yıldırım’la ilgili dosyayı oylamaya açmadı. Edinilen bilgiye göre Özel, iddiaların mutlaka araştırılması gerektiğini dile getirerek, “İddialar iyice ve detaylı araştırılsın, bu dosyayı gerekli araştırma yapıldıktan sonra yeniden değerlendirelim” deyince, PM’de Yıldırım’la ilgili oylama yapılmadı.
AFFEDİLMEDEN, TRANSFER TÖRENİNDE POZ VERMİŞ
Bu arada Hasan Yıldırım’ın CHP’den ihraç edildikten sonra Memleket Partisi’ne üye olduğu ve 2022 yılı içerisinde düzenlenen olağanüstü kongrede il başkanı seçildikten üç ay sonra istifa ettiği, sonrasında da bu yılın Mart ayında CHP’ye “toplu üye katılım” töreninde yer aldığı ortaya çıktı. Memleket Partisi Bursa örgütünden topluca istifa eden 190 kişiyi temsilen 40 kişilik grupla birlikte törende yer alan ve CHP’ye üye olduğunu açıklayan Yıldırım, “Memleket Partisi’nde üyelerimizle aile gibi olduk. Bazı sorunlar yaşadığımızdan dolayı ayrılmak zorunda kaldık. Daha öncesinde Mudanya İlçe Başkanlığı görevinde bulundum. O dönemde yaşadığımız sıkıntılar ve iftiralardan dolayı ayrılmak durumunda kalmıştık. CHP bizim baba ocağımızdır” ifadesini kullanmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP İzmir'de 6 ilçe başkanının istifa etmesi bekleniyor!
CHP İzmir İl Yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Çiğli, Karşıyaka,...
Kılıçdaroğlu MYK'si 26 il başkanını görevden aldı!
CHP MYK toplantısının ardından konuşan Müslim Sarı, 26 il başkanının görevden alındığını 7 il...
Eski ilçe başkanlarından CHP'li Güç'e destek!
CHP'nin görevden alınan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'e bir destek de eski ilçe başkanlarından...
Güncel Haberleri
TümüMahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
