BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Sağlık bütçesi yurtdışına akmış

Sağlık bütçesi yurtdışına akmış

Sağlık Bakanlığı’nın, bütçesini yurtdışına akıttığı açığa çıktı. Bakanlığın yurtdışında işlettiği hastanelere, 8 ayda 214 milyon lira aktarıldı. CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, “Sağlık yatırımlarını Afrika’ya değil Anadolu’ya yap” dedi.

0Yorumlar
Sağlık bütçesi yurtdışına akmış

BirGün Gazetesi’nden Havva Gümüşkaya’nın haberin göre, çöken sağlık sistemi yenidoğan çetesi ile bir kez daha gün yüzüne çıktı. İktidar, halkın sağlığını piyasanın eline bırakırken milyonlarca lirayı yurtdışına transfer etti.

Sağlık Bakanlığı’nın yurt dışında işlettiği hastanelere, bakanlık bütçesinden 8 ayda 214 milyon lira aktardığını ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı’nın Bütçe Raporu’nda yer alan bilgilere göre bakanlık tarafından Sudan, Somali, Nijer ve Kırgızistan’da inşa edilen ve işletilen hastanelere sadece 8 ayda 214 milyon lira harcadı.

İktidarın sağlık politikalarına tepki gösteren CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, 13 ilin devlet hastanesi olmadığına vurgu yaparak, “Sağlık yatırımlarını Afrika’ya değil Anadolu’ya yap” çağrısında bulundu. Yurt dışındaki hastaneler için 8 ayda harcanan paraya dikkat çeken CHP’li Akay, harcamaları şöyle sıraladı: “2014 yılında hizmete açılan Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 24 milyon 192 bin 253 lira, 2014 yılında hizmete açılan Mogadişu Somali- Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 76 milyon 164 bin 833 lira, 2019 yılında hizmete açılan Nijer- Türkiye Dostluk Hastanesi’ne 46 milyon 32 bin 813 lira, 2021 yılında hizmete açılan Bişkek Kırgız- Türk Dostluk Devlet Hastanesi’ne 68 milyon 16 bin 245 lira olmak üzere 2024 yılının ilk 8 ayında toplam 214 milyon 406 bin 145 lira.”  Yurtdışına aktarılan milyonlara karşın ülkede 13 ilde devlet hastanesi bulunmadığına dikkat çeken CHP’li Akay, “Karabük, Ağrı, Aksaray, Amasya, Adıyaman, Çorum, Erzincan, Karaman, Kırklareli, Kırşehir, Niğde, Siirt ve Uşak illerinin Merkez ilçelerinde devlet hastanesi yok. Her konuda vatanın öz evlatlarına üvey evlat muamelesi yapan iktidar, bu muameleyi sağlık alanında da yapmış. İktidara çağrıda bulunuyoruz, sağlık yatırımlarını Afrika’ya değil Anadolu’ya yap” dedi.

Yabancı hastalara verilen sağlık hizmeti için harcanan paralara da değinen CHP’li Akay, “GSS prim borçlarını ödemediği gerekçesiyle haciz işlemi başlatılacağına dair 10 milyona yakın vatandaşımıza telefon mesajı gönderildi. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, ülkemizde tedavi talebinde bulunan yabancı hastalara verilen hizmetler için 8 ayda 28 milyon 407 bin lira harcanmış. Vatandaşlarımızın alın terini yabancılar için harcayan iktidar, vatandaşlarınızı ise sağlık hizmetlerinden mahrum ediyor. Bu durum asla kabul edilemez” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

3 saat önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

5 saat önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

6 saat önce

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

1 gün önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

1 gün önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

1 gün önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

1 gün önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

1 gün önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

1 gün önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

2 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

2 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

2 gün önce