Ölüm gemisi isyanı İzmir'i sardı: Geldikleri gibi gidecekler!
Brezilya’dan yola çıkan asbestli dev savaş gemisinin Aliağa’da planlanan sökümüne karşı yürütülecek mücadele Gündoğdu Meydanı’ndaki Moğollar konseriyle kitlesel boyuta taşındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geminin İzmir’e gelişini protesto etmek için meydanda toplanan halka “İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Canımız kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Geldikleri gibi gidecekler” diye seslendi.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve DİSK’in yer aldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Aliağa’ya getirilecek asbestli gemiye karşı güç birliği yaptı. Geminin kente gelmesini engellemek için yürütülecek mücadele, ünlü müzik grubu Moğollar’ın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda sahne almasıyla başladı.
Moğollar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde sevilen parçalarını bu kez insan ve çevre sağlığını korumak için seslendirdi. Alanı dolduran yurttaşlar, üzerinde “Toksik gemi geldiği gibi gidecek”, “İzmir dünyanın çöplüğü değil” yazılı pankartlar taşıdı.
Konseri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, çevreciler, meslek örgütleri ve yurttaşlar hep birlikte dinledi.
“İzmir dünyanın çöplüğü değil”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasına “Ne zaman bu ülkenin doğasına taşına saldırı olsa dimdik ayakta duran ve bu ülkenin vicdanı olan Moğollar'a teşekkür ediyoruz” diyerek başladı. İzmir'in dünyanın çöplüğü olmayacağını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Gemi Brezilya’dan yola çıktı. Bugün Ankara’da Brezilya Büyükelçiliğinin önünde pankart açtık ve uyardık. Dedik ki 'Bu gemi İzmir’e gelmeyecek. Gemi yolda, muhtemelen 30-40 gün içerisinde İzmir'e varması bekleniyor. Ama bu gemiyi İzmir’e sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 gün boyunca birçok eylem yapacağız. Canımız kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.
“İzmir'i dünyanın hurdalığı yapmak istiyorlar”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek, “İzmir’i dünyanın çöplüğü, hurdalığı yapmak istiyorlar. Buna izin verecek misiniz? İzmir dünyanın hurdalığı olmayacak. O gemiyi İzmir’e, Aliağa’ya sokmamalıyız. İzmirli nasıl birilerini geldiği gibi gönderdiyse, o gemiyi de o gemiyi getireni de geldiği gibi göndermeyi bilir” dedi.
“İnsanın aklı, vicdanı ve mantığı almıyor”
Müzisyen Cahit Berkay ise ülkenin çöplüğe dönmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, “Tunç Başkan ülkemizin bir çöplüğe dönüşmesine yol açan o zihniyete karşı bir duruş sergiliyor. Gemi bütün asbestini bu ülkeye getirecek. Neresinden bakarsan bak insanın aklı, vicdanı ve mantığı almıyor. Bu ülke çöplük olmayacak” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Filenin Sultanları, finalde Brezilya ile karşılaşacak!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya ile şampiyonluk...
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!
Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...
Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...
Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...
Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...
AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
