BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel Mavişehir’e nefes aldıracak hamle: Şemikler Taşıt Üst Geç...

Mavişehir’e nefes aldıracak hamle: Şemikler Taşıt Üst Geçidi inşaatı başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’de yıllardır yaşanan trafik yoğunluğunu sona erdirecek Şemikler Taşıt Üst Geçidi’nin yapımına başlıyor. Ahmet Kemal Baysak Bulvarı ile Anadolu Caddesi arasında kesintisiz ve hızlı ulaşım sağlayacak proje ile beş kilometrelik güzergâh bir kilometreye düşecek, yarım saate kadar uzayabilen Mavişehir–Anadolu Caddesi arası ulaşım süresi ise beş dakikaya inecek.

0Yorumlar
Mavişehir’e nefes aldıracak hamle: Şemikler Taşıt Üst Geçidi inşaatı başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, İzmir’in tarihine geçecek ulaşım yatırımlarından biri olarak değerlendirdiği Şemikler Taşıt Üst Geçidi Projesi’nde, kamulaştırma ve yıkım süreçlerinin tamamlanmasının ardından inşaat süreci için start verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek proje, toplam 445 milyon liralık yatırımla tamamlanacak. Karşıyaka Yalı Mahallesi ile Şemikler Mahallesi’ni demiryolu hattı üzerinden birbirine bağlayacak projede, yer teslimi yapılarak inşaat hazırlıklarına başlandı. Kent içi ulaşımı rahatlatacak ve bölgeye önemli bir ulaşım alternatifi kazandıracak Şemikler Taşıt Üst Geçidi’nin 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Mavişehir’den Anadolu Caddesi’ne ulaşım beş dakikaya inecek 

Karşıyaka’da özellikle Mavişehir bölgesinde yaşanan trafik sıkışıklığını büyük ölçüde rahatlatmayı hedefleyen proje, Ahmet Kemal Baysak Bulvarı ile Anadolu Caddesi arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak. Yalı Mahallesi ile Şemikler Mahallesi’ni birbirinden ayıran demiryolu hattının üzerinden geçecek taşıt köprüsü sayesinde; alışveriş merkezleri, eğitim kurumları, spor tesisleri ve konutların yoğun olarak bulunduğu Mavişehir bölgesinden Anadolu Caddesi’ne yapılan yaklaşık 5 kilometrelik yolculuk 1 kilometreye düşürülecek. Bugün ortalama 15 dakika süren, özellikle iş giriş-çıkış saatleri ile hafta sonları 30 dakikaya kadar uzayabilen seyahat süresi, proje tamamlandığında 5 dakikaya indirilecek.

Çevreyolunun ve Anadolu Caddesi’nin trafik yükü hafifleyecek 

Mavişehir trafiğinin düğümünü yerel ölçekte çözecek olan proje, büyük ölçekte İzmir ulaşımına da önemli katkı sağlayacak. Cahar Dudayev Bulvarı’nın Anadolu Caddesi ile bağlantısını sağlayacak taşıt köprüsü sayesinde, İzmir Çevreyolu’nun Mavişehir–Bostanlı–Karşıyaka Çıkışı ile Karşıyaka Batı Çıkışı arasındaki trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, İzmir Çevreyolu’nun yanı sıra Anadolu Caddesi ve Caher Dudayev Bulvarı üzerindeki trafik yükü de hafiflemiş olacak.

Depreme dirençli bir mühendislik eseri 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek taşıt köprüsü, önemli bir mühendislik eseri olarak kente uzun yıllar hizmet edecek şekilde ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak projelendirildi. Bölgede sıvılaşma riski nedeniyle proje kapsamında 43 bin metre derin karıştırma kolonu ile 5 bin 660 metre fore kazık imalatı gerçekleştirilecek. Toplam 1 kilometre uzunluğundaki projede; 8 açıklıklı çelik köprü, yaklaşım duvarları, kaldırımlar, çevre düzenlemeleri ve araç parklanma alanları yer alacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

3 dakika önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

1 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

2 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

3 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

3 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

4 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

23 saat önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce