Kurul projeye dur dedi, Tugay Basmane takasını rafa kaldırdı!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Meydanı’nda inşaa ettireceği hizmet binası projesini onaylamadı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer döneminde riskli yapı olduğu için yıkılan Konak Meydanı’ndaki belediye hizmet binasında yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından gündeme aldığı yeni hizmet binası projesinin Basmane Çukuru’nu satın alacak müteahhit firmaya yaptırılması gündem olmuştu. Tugay’ın isteğiyle mimar Alper Derinboğaz tarafından çizilen yeni hizmet binası projesi koruma kurulundan vize alamadı.
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu; gerçekleştirdiği toplantıda belediye binası projesini veto etti. Kurul, projenin Konak Meydanı’nın dokusuna ve tarihi yapılara uyumunu desteklemedi. Yıkılan binanın yeniden inşaa edilmesini öngören yeni projede Tarihi Saat Kulesi, İzmir Valiliği ve Konak Meydanı gibi değerler merkeze oturtuldu. Belediyenin yeniden projeyi çizip belirlenen kıstaslara uyması talep edildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Basmane Çukuru’ndaki hisse karşılığında yeni belediye binasının yaptırılmasını içeren takas işleminden vazgeçtiklerini duyurdu.
"BİR ŞEKİLDE PROJE BİTECEK"
Ege Telgraf Gazetesi’ne konuşan Başkan Tugay, “ Belediye binasının kendimiz ihalesini yapacağız. Onu yapacak gücümüz var. Basmane çukurunu kendi hukuki dinamikleri içinde çözeceğiz. Eski Başkanımız binanın güçlendirilmesi önerilerini dinlemedi ve yıktı. Bizim şehrin merkezinde bir belediye binamız var. Kemeraltı esnafı ‘Bizim işlerimiz bozuldu’ diyor bu bina buradan kalktıktan sonra. Belediye binasını oradan kaldırınca orayı ıssızlaştırmış oluyorsunuz. Biz de zaten öyle bir bina planlıyoruz ki halkın sosyal ihtiyaçlarına da ihtiyaç verecek. Burada ben bir konfor peşinde değilim, gösteri peşinde hiç değilim. Olması gereken yer orası. SİT Kurulu ile anlaşmaya varacağız. Bir şekilde proje bitecek. Bittikten sonra da o binayı oraya yapacağız. Basmane çukurundan vazgeçtik. Belediye binasını ihalesini kendimiz yapacağız. Bunu yapacak gücümüz var. Basmane çukurunu kendi hukuki dinamikleri içinde çözeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen'de tarihi alan koruma altında
İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Menemen'in Kır Mahallesi'nde biri kamu,...
AK Partili Saygılı'dan Cemil Tugay'a belediye binası çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hasar gören ve 2022...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Güncel Haberleri
TümüÖdemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
