BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel Kemalpaşa Belediyesi'nde TİS sürecinde anlaşma!

Kemalpaşa Belediyesi'nde TİS sürecinde anlaşma!

Kemalpaşa Belediyesi’nde yüzlerce emekçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi için belediye ve sendika arasında anlaşma sağlandı.

0Yorumlar
Kemalpaşa Belediyesi'nde TİS sürecinde anlaşma!

Kemalpaşa Belediyesi ile DİSK Genel-İş 7 No’lu Şube arasında bir süredir devam eden ve 634 belediye emekçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Yeni sözleşmeyle birlikte belediye çalışanlarının ücretlerine ilk yıl için yüzde 27 oranında zam yapılırken, ikinci yıl için enflasyon oranında artış uygulanması kararlaştırıldı. Belediye adına görüşmeler, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) yetkilileri tarafından yürütüldü. Mevcut sözleşmede işçi lehine olan tüm haklar korunurken, 2027 yılı için çalışanlara  +4 ikramiye verilecek. Sözleşmeyle birlikte çalışanların ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, alım gücünün korunması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflenirken, özellikle yüksek enflasyon koşulları göz önünde bulundurularak ikinci yıl için enflasyon oranına endeksli artış yapılması, çalışanların gelir kaybını engellemeyi amaçlıyor.

KURUMSAL VERİMLİLİK DETAYI

Toplu İş Sözleşmesi’ne, kurumun işleyişini ve sürdürülebilirliğini güçlendiren maddeler de eklendi. Bu düzenlemelerle birlikte hem mali denge hem de hizmet süreçlerinin etkinliği gözetilerek kurumsal verimliliğin artırılması hedefleniyor. Sözleşmenin, çalışma düzenini daha planlı hale getirerek çalışan performansına olumlu katkı sunması, buna bağlı olarak da belediye hizmetlerinin kalitesinin yükselmesi bekleniyor. Bu yönüyle sözleşme, kurumu koruyan ve uzun vadeli verimliliği önceleyen dengeli bir yapı ortaya koyuyor.

BAŞKAN TÜRKMEN: “EMEĞİ VE KURUMU ÖNCELİYORUZ”

Sözleşme ile ilgili değerlendirmede bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, çalışanların emeğine verdikleri öneme dikkat çekerek, ‘’Belediyemizde görev yapan tüm personelimiz, Kemalpaşa’mızın gelişimi ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek adına büyük bir özveriyle çalışıyor. Bizler de bu emeğin karşılığını sağlayan, aynı zamanda belediyemizin sürdürülebilir yapısını gözeten bir sözleşmeye imza attık. Çalışanlarımızın haklarını güçlendirirken, kurumsal verimliliğimizi artıracak adımları da birlikte attık. Çünkü güçlü bir kurum, mutlu ve güvende hisseden çalışanlarla mümkündür. Hedefimiz, hem emekçimizin hakkını koruyan hem de Kemalpaşa’mıza sunduğumuz hizmet kalitesini her geçen gün daha da yukarı taşıyan bir yapıyı kalıcı hale getirmektir. İmzalanan sözleşmenin tüm çalışma arkadaşlarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Belediyemizin şartlarını daha da yükselterek önümüzdeki süreçte emekçilerimizi daha fazla koruyacak, Kemalpaşa’ya daha etkin hizmet sunacak koşulları bugünden oluşturacağız” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

3 saat önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

5 saat önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

5 saat önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

6 saat önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

7 saat önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

7 saat önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

1 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

1 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

1 gün önce

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

1 gün önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

1 gün önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 gün önce