BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Kayyuma bir tepki de CHP Bornova'dan geldi: İrademiz satı...

Kayyuma bir tepki de CHP Bornova'dan geldi: İrademiz satılık değildir, teslim alınamaz!

CHP Bornova İlçe Örgütü, ilçe binası önünde bir araya gelerek yargı süreçlerine tepki gösterilerek, Parti içi tartışmalara karşı birlik mesajı verildi. Toplantıda Ertürk Çapın, Ömer Eşki ve kurultay delegeleri açıklamalar yaparken, ilçe yönetimi “dimdik ayaktayız” başlıklı metni okudu.

0Yorumlar
Kayyuma bir tepki de CHP Bornova'dan geldi: İrademiz satılık değildir, teslim alınamaz!

CHP Bornova İlçe Örgütü, ilçe binasının önünde yaptığı basın açıklamasında son günlerdeki yargı süreçleri ve parti içi tartışmalara ilişkin tutumunu duyurdu. Açıklamaya İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kurultay üyeleri, sendikalar, odalar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda partili katıldı.CHP Bornova İlçe Örgütü, ilçe binasının önünde yaptığı basın açıklamasında son günlerdeki yargı süreçleri ve parti içi tartışmalara ilişkin tutumunu duyurdu. Açıklamaya İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kurultay üyeleri, sendikalar, odalar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda partili katıldı.

Ertürk Çapın'dan sert sözler

Açılış konuşmasını yapan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, sert ifadelerle tepkisini dile getirdi. Çapın “Maalesef günlerdir yaşanan rezaleti hepiniz görüyorsunuz. İçimizden çıkan bazı “meczuplar”, iktidar ve Saray’la anlaşarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimine el koymaya çalışıyor. Baba ocağımızı devletin polisi ve icra memurlarıyla, seçilmiş il yönetimini yok sayarak, defalarca denedikleri mahkemelerden sonunda çıkardıkları bir kararla işgal etmeye kalkışıyorlar. Eşzamanlı olarak genel merkezimiz ve seçilmiş yönetimimiz hakkında da dava sürüyor; öncesinde İstanbul kongremizi iptal ettirdiler.Oyun açık: Bahçeli’yi yanlarına alıp muhalefeti dizayn etmek, solcuları razı etmek ve Ege’de bize birkaç belediye bırakmak istiyorlar. Bazı arkadaşlarımız bu oyuna gelse de Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütü ve seçmeni bütündür; tek vücut hâlinde sonuna kadar direneceğiz. Bornova örgütümüzün bağrından çıkan yeni kurultay delegelerimizle birlikte, farklı adayları desteklemiş olsak da bugün genel başkanımızın ve Cumhurbaşkanı adayımızın yanındayız.”dedi.

İlçe yönetiminden 'dimdik ayaktayız' mesajı

İlçe yönetimi adına basın açıklamasını okuyan Perihan Yardımcı, Bornova delegelerinin ortak tutumunu metinle duyurdu. Metinde şu ifadelere yer verildi:

"Bornova delegeleri olarak bugün burada ilan ediyoruz: Partimize yönelik her türlü baskıya, tehdide dayatmaya ve mücadeleye karşı dimdik ayaktayız!

22. Olağanüstü Kurultay Partimizin geleceğini karartmak isteyenlere karşı halkın iradesini savunma mücadelesidir.

Biz bu zamana kadar kimsenin vesayetine girmedik, girmeyeceğiz, kimsenin tahakkümüne boyun eğmeyeceğiz. İrademiz satılık değildir, teslim alınamaz!

Buradan açıkça ilan ediyoruz: Demokrasiye darbe vurmak isteyenlere boyun eğmeyeceğiz!

Partimizi kendi ikbal ve hesaplarına mahkûm etmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz! Genel Başkanımız Özgür Özelʻin yol arkadaşları olarak onun kararlı mücadelesinin yanındayız! Haksız ve hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ve tüm yol arkadaşlarımızın da yanındayız! Onları susturabileceklerini sananlar bilsinler ki; onların sesi biziz, onların iradesi biziz!

Başkan Ömer Eşki'den sert çıkış

Basın açıklamasının ardından söz alan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, parti sahipliğinin seçmende olduğunu vurgulayarak “Bu partinin sahibi yöneticiler değil; Atatürk’ün mirasına ve sol değerlere sahip çıkan milyonlardır. Bugün bu milyonların gönlünde bir genel başkan var: Özgür Özel; bir Cumhurbaşkanı adayı var: Ekrem İmamoğlu. Hiçbir kayyum ya da mahkeme kararı bunu değiştiremez. İyi ki bu süreci yaşadık; kimin gerçekten partili ve memleket sevdalısı olduğunu gördük. CHP, Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyet’in partisidir; Türkiye’yi bir aile saltanatına dönüştürmeyeceğiz. Mücadelemiz parti içi iktidar yarışını aşar; hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları içindir. Türkiye kimsenin kişisel ikbaline terk edilemez; bunun kalesi CHP, sendikalar, odalar ve gençlik örgütleridir. İstanbul’da cansiperane mücadele eden gençlik ve kadın kollarındaki kardeşlerimin ellerinden öpüyorum. CHP’yi asla bu şebekeye teslim etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Delegelerde konuştu

Düzenlenen basın açıklamasında kurultay delegeleri de partililere seslendi.

Olgun Atilla: Bu süreci beraber atlatmalıyız. Moralimiz bozuk ve çocuklarımızın geleceği için kaygılıyız; fakat Türkiye kuruluş şartlarından daha kötü bir noktada değil ve 9 Eylül’ün—Bornova ve İzmir’in kurtuluşu ile CHP’nin kuruluşunun—ruhuyla her zamankinden fazla birlik ve dayanışmaya çağırıyoruz”

Gökçe Pişkin Önal: “Bugüne kadar ilçe kongrelerinde, mahalle seçimlerinde, genel başkanlıkta, son kurultayda başka kişilere oy vermiş partilimiz var. Biz kendi içimizde rekabet ederiz sonra seçim sonuçlanır ve biz buna saygı gösteririz ve otururuz partili olarak aynı şey için mücadele etmeye devam ederiz."

Osman Erbayraktar: "Ben partinin 102 yılının 45 yılında bi fiil üyesi olan biri olarak partimizin genel başkanın genel merkezimizin yanında biri olarak bu süreçte tam desteği veriyorum.

Kurultay Delegesi Selma Nalbantoğlu: “Yeni eğitim-öğretim yılı dertlerle açıldı. Yurtsuz çocuklarımız, emekçi çocuklarımız aç, bir beslenme çantası veremeyen anne babalarının üzüntülerini yaşıyoruz. Güvenlik sorunları var okullarımızın. Temizlik, hijyen sorunları var ve bütün bunları çözecek kararlılıkta ve istekte ve bunu yapmayı taahüt eden bir parti var Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin parçalanma umudunu taşıyor olabilirler. Ama bunu yapmalarına hiçbirinin gücü yetmez"

Serap Yılmaz: “Bizler kocaman bir aileyiz, dünden beri televizyonda izlediğimiz olaylar, kavgalar, gürültüler. Biz en son 15 Temmuzda bir darbe görmüştük, bizler birlik beraberlik içinde olduğumuzda bunların hepsinin üstesinden gelceğimize inanıyorum"



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

2 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

3 saat önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

4 saat önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

5 saat önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

6 saat önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

8 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

8 saat önce

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

1 gün önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

1 gün önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

1 gün önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

1 gün önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

1 gün önce