İzmir'de kan donduran olay... SMA'lı bebeğin kumbarası çalındı!
İzmir'de henüz 10 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konulan 7 aylık Azem Yıldırım için valilik onaylı yardım kampanyası sürerken, Manisa'nın Soma ilçesindeki yardım kumbaralarından para çalındığı tespit edildi.

Konak ilçesinde yaşayan olayda, Kübra ve Yılmaz Yıldırım çiftinin 4 yaşındaki oğulları Atahan'ın ardından doğan çocukları Azem'e, doğumundan 10 gün sonra topuk kanı taramasıyla SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Aile, tedavi sürecinde gerekli desteğin sağlanması için valilik izniyle yardım kampanyası başlattı.
Kampanyada 3 ay geride kalırken, Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan yardım kumbaralarından para çalındığı tespit edildi. Yardım stantlarındaki kumbaralardan üst üste para eksildiğinin fark edilmesi sonrasında gönüllüler durumu takip etmeye başladı.
2 çocuk annesi İlknur Tuba Eryılmaz, kendisi gibi hayırsever annelerle kumbaraların bulunduğu bölgede bekleyerek şüpheliyi tespit etti. Eryılmaz, şüpheliyi suçüstü yakalandı. Eryılmaz ve beraberindeki hayırsever kadınlar olayın sonrasında polis merkezine giderek şüpheliden şikayetçi oldu. Şüpheli Ömer Bosna, işlemler sonrasında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Eryılmaz, "Üç gündür kutularımızın açıldığını ve içindeki paraların alındığını fark ettik. Bölgeye gidip sessizce bir köşede ders çalışıyormuş gibi yaparak beklemeye başladım. Yaklaşık yarım saat sonra bir kişinin kutulara yaklaştığını ve paraları çıkarmaya çalıştığını gördüm. O an hemen telefonumun kamerasını açıp üzerine yürüdüm. Polis ekiplerine haber verip, yakalattık" dedi.
"KURUŞ KURUŞ TOPLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Olay sonrasında konuşan anne Kübra Yıldırım ise kampanyanın yavaş ilerlediğini belirtip, "Biz burada küçücük bebeğimizle sokaklarda kuruş kuruş para toplamaya çalışırken böyle bir olayın yaşanması bizi derinden yaraladı. Konuşurken bile ellerim titriyor. Hasta bir bebeğin rızkına nasıl el uzatılabilir? Kuruş kuruş toplamaya devam edeceğiz. En ağır cezayı almasını istiyorum. Çünkü ben sabahlara kadar sokaklarda para toplarken nasıl rahatlıkla el uzattı? Kampanyamız zaten çok yavaş ilerliyor, evladımın kaybedecek tek bir günü bile yok. Bebeğim büyüyor. 3 ay oldu, yüzde 6-7'deyiz. Tüm hayırseverlerden Azem'in elinden tutmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
"RİSKLİ BİR DÖNEME GİRDİ"
Yılmaz Yıldırım da "Şu an bir kas kaybımız yok ama olmaması için haftanın 3 günü fizyoterapiste gidiyoruz. Kampanyayı ilerletebilmek için eşim ve çocuklarımla birlikte stantlarda sabahlıyoruz. Kampanyamız çok ağır ilerliyor, 3 ayda ancak yüzde 7'ye gelebildik. Azem büyüdükçe korkumuz artıyor. Riskli bir döneme girdi" diye konuştu.
Türkiye'nin farklı şehirlerinde gönüllülerin kampanyaya desteklediğini ifade eden Yıldırım, "Bu zorlu ve yorulduğumuz bir süreçte maalesef kötü bir olay yaşadık. SMA hastası çocuğumuzun parası çalındı. Kumbaralar sürekli takip ediliyor" şeklinde konuştu.
Benzer Haberler
Zonguldak'ta kan donduran olay: Komşusunun banyosuna...
Zonguldak'ta komşusunun banyosunu gizli kamera yerleştirdiği öne sürülerek gözaltına alınan...
Kan donduran olay: Çöpte bebek cesedi bulundu!
Uşak’ta bir çöp konteynerinde poşet içerisinde yeni doğmuş erkek bebek cesedi bulundu. Olayla...
Alsancak'ta kan donduran olay: Asansör boşluğundan ceset...
İzmir’in Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir binanın asansör boşluğunda çürümüş bir...
Güncel Haberleri
TümüBir maden daha çöktü, bir işçi hastaneye kaldırıldı!
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde maden sahasında yaşanan göçükte 1 işçi ağır yaralandı.
Dikili’de 62 taşınmaz satışa çıkıyor: Listede sit...
TOKİ ve Emlak Yönetim’in 24 ilde satışa çıkaracağı 660 arsanın İzmir ayağında 62 taşınmaz...
Maden ocağındaki göçük sonrası 9 gözaltı!
Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 1 işçinin yaşamını yitirdiği, 2’si ağır 12 işçinin yaralandığı...
Rusya sivilleri hedef aldı: AVM saldırısında 16 ölü, 130...
Ukrayna'da Rusya'nın alışveriş merkezine gerçekleştirdiği İHA saldırısında en az 16 kişi...
İzmir Otogarı’nda kriz büyüyor: Esnaf'tan iş bırakma...
İzmir Otogarı’nda İZOTAŞ’ın hasılatına ve işletme mallarına yönelik haciz işlemleri, terminal...
Çiğli Belediyesi’nde saldırının kahramanları ödüllendirildi
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız dün makam aracına gerçekleştirilen silahlı saldırı...
Alihan Kuriş'in kardeşi ve Erhan Yılmaz yakalandı: Bakana...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Alihan Kuriş Suç Örgütü" soruşturmasında...
Turizm dünyası 2027’de İzmir’de buluşacak
İzmir, sürdürülebilir turizm alanındaki deneyimini dünyanın dört bir yanından gelecek turizm...
Belediye borç karşılığı devretmişti, SGK o arsayı satışa...
Torbalı Belediyesi’nin borçları karşılığında SGK’ya devrettiği arsa satışa çıkarıldı.
Otobüs seferleri etkilenecek mi? Haciz sonrası İZOTAŞ'tan...
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (İZOTAŞ) süren hasılat haczi sonrasında aynı takip...
Netanyahu'nun 'Türkiye' açıklamasına ülke içinden tepki!
İsrail'in Suriye'deki Ebu Zuhur Hava Üssü'nü vurması sonrasında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun...
Sarp yamaçlardan 2 ton atık toplandı!
Datça Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve MAG-AME ekiplerinin "66 B ük...