İzmir Şehir Hastanesi'nde iddia: "İlk görevlendirmeler WhatsApp ile yapıldı"
İzmir Şehir Hastanesi'ndeki sorunlara ilişkin İzmir Tabip Odası saha raporu yayımladı. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, “Şehir Hastanesi'nde ilk görevlendirmeler WhatsApp ile yapıldı” dedi.
Gazete Duvar'dan Uğurcan Boztaş'ın haberine göre İzmir Tabip Odası, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'ne ilişkin hazırladığı saha raporunu yayımladı. Şehir Hastanesi'nin karar alma ve planlama süreçlerinin evrensel kamu yönetim ilkeleriyle bağdaşmayan ve değişen kararlarla yürütüldüğü belirtilen raporda, hastanenin birçok eksiğinin olduğu ifade edildi. Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ve Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde birçok doktorun Şehir Hastanesi'nde görevlendirilmesinden dolayı bu iki hastanede sorunlar yaşandığı raporda ifade edildi.
İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir 2’nolu Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz Şehir Hastanesi'ndeki sorunlara ilişkin konuştu.
‘HASTA GÜVENLİĞİNİ RİSKE ATAN SORUNLAR VAR”
İzmir Şehir Hastanesi için yapılan görevlendirmelerde usul gözetilmediği belirtilen raporda, Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'nin acil tıp kliniğinde görev yapan asistanların bazılarının Şehir Hastanesi'nde de görevlendirilmesinden dolayı iş yükünün faza olduğuna dikkat çekildi. Bozyaka Hastanesi'nde acil tıp bölümü yanı sıra iç hastalıklar, radyoloji, üroloji, nöroloji, ortopedi ve diğer bazı bölümlerde de doktor eksikliğinden dolayı aksaklıkların yaşandığı vurgulanan raporda, “Asistan hekimlerin, uzman hekim veya eğitim sorumlusu olmadan tek başına işlem yapmaya çalıştığı ifade edilmektedir. Hekimler, hastanenin geleceğinin ne olacağının belirsiz olduğunu, eğitime devam edip etmeyeceği, ikinci basamak olarak kalıp kalmayacağı, yıkılıp yıkılmayacağının belli olmadığını ifade ederek bu belirsizliğin motivasyonlarını da ortadan kaldırdığını ifade etmektedir” denildi.
‘KARARLAR HER GÜN DEĞİŞİYOR’
Şehir Hastanesi'nin saha raporu hakkında bilgi veren İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, hastanedeki sorunları çözmek için kimsenin adım atmadığını belirterek şu şekilde konuştu:
“Türkiye’de yasa yok, hiçbir yasa geçerli değil. Şehir Hastanesi'nde de ilk görevlendirmeler WhatsApp ile yapıldı. Oysa devlet yazışması diye bir şey var. Birisini görevlendirdiğiniz zaman resmi bir yazı yazarsınız. Ancak çalışanlara WhatsApp’tan ‘pazartesi günü Şehir Hastanesi'ne görevlendirildiniz’ şeklinde mesaj gönderildi. Bu resmi bir şey değil ama insanlar hastaneye gitmediği zaman soruşturma açılıyor. Örneğin Şehir Hastanesi'ne asistanlar gönderiliyor ama orası Araştırma Hastanesi değil. Kararlar her gün değişiyor, Şehir Hastanesi'nde görevlendirdiği bir asistanı ertesi gün tekrar eski yerine çağırabiliyorlar. Şehir dışından da doktorların geldiğine dair duyumlar alıyoruz. Fakat şu an kaç doktor geldi, nereden geldi bilmiyoruz. Bu hastane 2 bin 500 hekimin, 3 bin 500 hemşirenin çalışmasını gerektiren bir hastane fakat bunun hazırlığı yapılmadı. 2 bin 500 hekimi İzmir’de nereden bulacaksınız. Bu kaosun nedeni hiçbir hazırlık yapılmadan bu hastanenin açılmasıdır. Bu durum tabi hastalara da yansıyor. Diğer şehir hastanelerinde de böyle sorunlar olmuş. Ayrıca bu hastanenin ulaşım altyapısı da yetersiz.”
‘AMELİYATHANELERDE KULLANILAN EN BASİT MALZEMELER BİLE YOK’
Şehir Hastanesi'nin çok acele açıldığını vurgulayan SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, “Kliniklerin hepsi açılmış durumda değil. Hastanede atıl alan çok fazla ve bundan dolayı asıl ihtiyaç olan tedavi odaları gibi yerlerin çok daha küçük olduğunu tespit ettik. Her gün malzeme eksikliği haberi alıyoruz. Ameliyathanelerde kullanılan en basit malzemeler bile yok. Birçok malzeme diğer hastanelerden temin ediliyor. Arkadaşlarımızın oraya ulaşım sıkıntısı her geçen gün büyüyor. Sağlık emekçileri Şehir Hastanesi'ne alelacele gönderildi ama kreş sorunu var. Kreş, orada çalışanlar için hayati öneme sahip çünkü şehrin bir ucundan diğer ucuna gidiyorlar. Bir belirsizlik ortamı var çünkü kimin neye göre ve nasıl görevlendirildiği belli değil. Her hastaneden görevlendirmeler oluyor. Tepecik ve Bozyaka Hastanesi'nin kapatılmasıyla birlikte oluşan yatak eksikliği sıkıntısını çözeceği iddia ediliyordu ancak bugün baktığımız zaman Şehir Hastanesi bu eksikliği gidermiş değil. Düzensiz ve plansız açılışın bedelini hem sağlık emekçileri hem de halkımız ödüyor” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir Şehir Hastanesi’nde facianın eşiğinden dönüldü!
Birlik Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, İzmir Şehir Hastanesi’nin -2 otopark...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde mevzuat krizi: Hemşirelere...
Kayseri Şehir Hastanesi'nde bulunan yoğun bakım servislerindeki yatak sayılarının, mevzuata...
İzmir Şehir Hastanesi'nde skandal: Sağlık emekçilerine...
İzmir Şehir Hastanesi'nde bugün bir skandal meydana geldi. Yoğun bakım servisinde çalışan...
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!
Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...
Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...
Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...
Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...
AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
