İzmir'de yeni taze İtalyan mutfağı rüzgarı: Cucina Maestro gözde mekanlardan olacak!
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde İzmirlilerle buluşan, tazeliği ve lezzetiyle önplana çıkmayı hedefleyen Cucina Maestro’nun yetenekli şefi Mert Can, “Ham madde almadan, kimyasal sokmadan, insanları içten içe zehirlemeden yemek yapmak istiyoruz” diye konuştu.
İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Bostanlı Mahallesi, yeni bir mekana daha ev sahipliği yapıyor. İtalyan mutfağını yerli ürünlerle yansıtma hedefiyle misafirlerle buluşan Cucina Maestro, açılışını gerçekleştirdi.
Vatandaşın yoğun ilgisini gören açılış törenine CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel de katılım gösterdi. Misafirlerine makarna ve pizzanın en taze ve gerçekçi halini sunmayı hedefleyen Cucina Maestro’nun genç şefleri Mert Can, Taylan Akkaya ve Burak Yıldız, İzmirlileri ağırlayacakları yeni mekanlarını açmış olmanın heyecanını yaşadı.
SERTEL’DEN ŞEFLERE ÖVGÜ
Açılışta töreninde konuşan Sertel, “Gördüğüm kadarıyla çok modern bir salon açmışlar. Pizzayı İtalya’da Avrupa ülkelerinde çok överler ama Almanya’da Belçika’da birçok Avrupa ülkesinde artık pizza sektörünü Türkler ele geçirmiş durumda ve çok seviliyor. Danimarka’Daki Türk pizza salonlarını gezdiğimde, İtalyanların solda kaldıklaırna tanık oldum lezzet olarak. Karşıyaka çok güzel bir bölge. Karşıyaka’nın Bostanlı’sı çok ayrı bir yer. Ekonomik zorlukların yaiandığı bir dönemde insanlara iş ve aş sağlayan kardeşlerimi ayrıca kutluyorum” dedi.

"TAMAMEN TAZE İTALYAN MUTFAĞINI YANSITMAK İSTİYORUZ"
Şef Mert Can, Cucina Maestro’da sunulacak ürünlerle ilgili konuştu.Can, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Klasik İtalyan mutfağını yansıtmaya çalışacağız. Yani tabii ki de İtalyan mutfağını bire bir yansıtamayız öyle bir imkan da malzeme de yok ama bizim ürünlerimizle yapacağımız işler gerçekten güzel olacak. Şu an ilk izlenim de güzel. Pizzamızı yiyen çoğu kişi ‘Biz daha önce pizza yememişiz’ dedi. Tabii ki de burada bir İtalya’daki pizzayı çıkarmamızın imkanı yok ama biz elimizden geldiğince doğal ürünle iş yapmak istiyoruz. Ham madde almadan, kimyasal sokmadan, insanları içten içe zehirlemeden yemek yapmak istiyoruz. İtalya’da çıkan domatesin aynısı Bursa’da da çıkıyor. Onlarla iş yapacağız. Fesleğeni yetmiyorsa eğer, zaten kışın olmuyor, yazın işleyeceğiz, domatesimizi yazın işleyeceğiz. Yapacağımız ürünleri ona göre yapacağız ve iki günlük ürünler olacak bunlar. İki günlük ürünlerle devam edeceğiz. Tamamen taze İtalyan mutfağını yansıtmak istiyoruz. Makarnalarımızın hepsi el yapımı. Müşteriler makarnayı işlenirken izleyebiliyor. Bence Karşıyaka ve Bostanlı’nın böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Biz sadece bunu yapmak istedik. Birkaç tane el yapımı makarna yeri var ama konsept bir restoran mutfağı yoktu. Bu yüzden biz de burayı açmak istedik.”

“BİLEREK AÇIK MUTFAK YAPTIK”
Ürünlerin kalitesinin fiyata nasıl yansıyacağını da anlatan Can, “Bunların genelde maliyet olduğu gibi bir algı var ama bu yanlış bir düşünce bana göre. Çünkü şöyle bir şey var, bu tamamen yaptığın işle ve işe duyduğun sevgiyle ilgili. Beş tane usta aynı makarnayı yapar ama beşi de farklı bir lezzet çıkarır. Hangisi özenirse o güzel olur. Domatesini gidip kendin seçebilirsin, ununu kendin alabilirsin. Bunlar tamamen aşçının elinde. Bunların maliyete yansıması da aşçının elinde. Bunu birçok aşçı da yapıyor, yerel mutfaklara yöneliyor. Artık insanlar basit ama taze ürünlerle çalışmaya yöneliyor. Türkiye’nin şu an hala doğallığını, tazeleğini koruyabilen en iyi mutağı Çorum. Çok ilginç değil mi? Çorum hala yerel kullanıyor her şeyini. Kendi yemeklerine sadık kalan da Çorum. Biz burada aslında biraz da onu yansıtmaya çalışıyoruz. Taze ürünü alıp, doğru işleyip müşteriye doğru ürün satmak. Pizza yaparsın, makarna yaparsın. Biz bilerek açık mutfak yaptık ki insanlar burada makarnanın işlendiğini görsünler, pizzanın nasıl açıldığını görsünler, mutağın temizliğini görsünler” sözlerini kullandı.
"KENDİMİZE GÜVENİYORUZ"
Şef Taylan Akkaya da Cucina Maestro’yu açmaya karar verdikleri süreçten bahsetti. Başlangıçta seyyar pizzacılık için uğraşmış olsa da şu an düzenlerini kurmak için çabaladıklarını belirten Akkaya, kendilerini duydukları güvenin de altını çizdi. Akkaya, süreci şöyle anlattı: “Ben bu işe aslında seyyar olarak başlamak istemiştim. Seyyar arabada pizza yapacaktım. Bir seyyar fırın yaptırdım kendime. Sonra bir minibüs aldım. Kendimce güzelleştirdim onu. Sonradan bir şeyler hep engel oldu ve yapamadım. Bu işi de yapan çok az insan var. Çanakkale’de mesela var bir tanıdığımız, arabada seyyar Napoliten pizza yapıyor. İzmir’de yok böyle bir şey. Araba ama sanayiden çıkamadı. Sonra zar zor sattık arabayı. Sonra Burak’la tanıştık. Birkaç senedir tanıyordum. Sonra teklif de geldi. Mert’i de dahil ettik ve böyle bir şey kurduk. Yorulduk mu yorulduk. Ama şimdi düzenimizi kurma zamanı. Kendimize de güveniyoruz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden annelere Dayanışma Mutfağı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yurdoğlu Engelli Hizmet Merkezi’nde hizmete alınan Dayanışma...
İstanbul’da İtalyan profesör evinde ölü bulundu
Beyoğlu’nda kendisinden haber alınamayan 55 yaşındaki İtalyan profesör Ruggero D’Angerio, evinde...
Rüzgârı arkasına alan gençler denizle buluşuyor
Datça’nın dünyaca ünlü rüzgârı geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için esiyor. Datça Belediyesi...
Güncel Haberleri
TümüİzBB'de grev kapıda! Emekçilerden belediyeye 'sözünüzü...
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde modüler tuvalet hizmetinde çalışan taşeron işçiler,...
Emekli Amiral Türker Ertürk gözaltına alındı!
Katılığı yayında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan Emekli...
Zeytinburnu'nda korkutan anlar: Yıkım sırasında bina çöktü!
İstanbul Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan 4 katlı bina, yıkım çalışması...
İran'dan Irak'a kamikaze saldırısı!
İran'a ait 2 kamikaze İHA, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin Erbil'de bulunan özel ofisi ve...
İzBB’den üreticiye kerevet desteği: İlk dağıtım Tire ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in bereketli topraklarında alın teriyle üretim yapan incir...
Alihan Kuriş’in ifadesi ortaya çıktı: Dedemin varisi ve...
“Suç örgütü kurma”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarından dolayı tutuklanan...
İZDEDA'dan 17 Ağustos mesajı: Deprem bir gün mutlaka...
17 Ağustos Marmara Depremi’nin 27’nci yılında İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, 30 Ekim 2020...
Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sarıyer Uskumruköy mevkiinde kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu 1’i çocuk 3 kişi hayatını...
64 orman yangınında 43 şüpheli: 11 kişi tutuklandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Haziran’dan bu yana 22 ilde adli işlem başlatılan 64 orman...
Alihan Kuriş’in de aralarında olduğu 32 kişi tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Süleymancılar” olarak bilinen cemaat yapılanmasına...
İstanbul’da İtalyan profesör evinde ölü bulundu
Beyoğlu’nda kendisinden haber alınamayan 55 yaşındaki İtalyan profesör Ruggero D’Angerio, evinde...
Eren Kaşıkçı’nın ölüm nedeni belli oldu
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu Eren Kaşıkçı’nın 29 Temmuz’da İstanbul Kilyos’taki evinde...