İzmir 2021 Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak!
Logoyu İzmirliler seçecek..
İzmir Büyükşehir Belediyesi dünyanın en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için çalışmalarını hızlandırdı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) tarafından kültürün sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ve 2021 yılında İzmir’de yapılacak Kültür Zirvesi için adımlarını hızlandırdı. Önceki yıllarda İspanya’nın Bilbao, Güney Kore’nin Jeju ve Arjantin’in Buenos Aires kentlerinde yapılan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi 2021 yılında bu kez İzmir'de kültür aktörlerini bir araya getirecek.
Üç logodan biri seçilecek
Büyükşehir, Kültür Zirvesi’ni İzmir'de bir araya gelme ve bağlantı içinde olma fikrini simgeleyen bir logoyla tanıtacak. Zirve için tasarlanan üç logodan hangisinin kullanılacağı ise İzmirlilerin oylarıyla belirlenecek. Biz İzmir dijital platformu üzerinden logo anketini sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Aralık tarihine kadar oylamayı sürdürecek. “Sizce hangisi Kültür Zirvesi'nin logosu olmalı?” sorusuyla başlatılan oylamaya “bizizmir.com” adresinden ulaşılabiliyor.
Avrupa Kültür Başkenti hedefi
2021 Kültür Zirvesi’nin İzmir’in kültür kenti hedefinde önemli bir kilometre taşı olacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dünyanın önde gelen kültür üreticileri sanatçıları ve kanaat önderleri İzmir'de buluşacak. Bu zirve İzmir'i Avrupa kültür başkenti yapma hedefimiz için de önemli bir adım olacak. Aynı zamanda kentin uluslararası alandaki görünürlüğünü artıracak. Kültür küresel salgın ve diğer krizlere karşı verdiğimiz mücadelede son derece önemli olan yaratıcılığa, yeniliğe, dayanışmaya ve işbirliğine de ilham verir. Çünkü kültür sanat bir toplumun, bir kentin ruhudur. Eğer o ruh canlı, diri tutulamıyorsa bu tür küresel kr izlerin sonuçları çok ağır olur” dedi. Soyer, 2021 Kültür Zirvesi’nin logosuna İzmirlilerin karar vereceğini de hatırlatarak “İzmirlilerin bu büyük organizasyonun daha en başından bir parçası haline gelmesini istiyoruz. Çünkü siz ne yaparsanız yapın kentli sahiplenmezse gerçek bir başarıya ulaşmak mümkün olmuyor. O nedenle bu heyecana herkesin ortak olmasını istiyoruz. Türkiye’nin kültür sanat insanlarının da hazırlık aşamasından itibaren yanımızda olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kazan ve Merida’yı geride bıraktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen yoğun çaba ve titizlikle hazırlanan başvuru dosyası sayesinde İzmir, Tataristan’ın Kazan ve Meksika'nın Merida şehirlerini geride bırakarak 2021 Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı.
Küresel düzeyde kültür politikaları ve kültüre ilişkin gündemlerin tartışıldığı Kültür Zirvesi ile İzmir’in kültür alanında küresel bir aktör olarak tanınması hedefleniyor. Dünyanın önde gelen kültür üreticileri, sanatçıları ve kanaat önderlerini biraya getirecek Zirve ile İzmir’in kültür kenti hedefinde önemli bir aşama kaydedeceği öngörülüyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
28 bin 811 kültür varlığı Türkiye'ye geri kazandırıldı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı kültür varlığı...
Tümamiral Bağcıoğlu'ndan gözaltılara tepki: NATO zirvesi...
Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Alternatif İzmir İl Başkanlığı'nda...
Güncel Haberleri
TümüMahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
