BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İZELMAN ve EGEŞEHİR’den müjde: Gözler İZENERJİ’de!

İZELMAN ve EGEŞEHİR’den müjde: Gözler İZENERJİ’de!

İZELMAN ve EGEŞEHİR A.Ş işçisinin 7 gün süren grevi, İzBB bürokratlarının dün gece ilettiği ve İzBB Başkanı Cemil Tugay'ın "son teklif" diye nitelendirdiği teklifin kabul edilmesinin ardından sona erdi. İZENERJİ'nin de bugün imzalaması bekleniyor.

0Yorumlar
İZELMAN ve EGEŞEHİR’den müjde: Gözler İZENERJİ’de!

ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ- İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri İZELMAN, İZENERJİ ve Ege Şehir Planlama’nın TİS sürecinin tıkanmasının ardından başlattığı 7 günlük grevde yeni bir gelişme yaşandı.

 

Ulaşım, kreş ve otopark gibi pek çok hizmeti kapsayan İZELMAN’ın ve Ege Şehir Planlama’nın sözleşmesi imzalandı. DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, birkaç maddenin güncellendikten sonra sözleşmenin imzalanması için işçiden yetki istedi. Yetkinin ardından İZENERJİ’de de sözleşmenin gün içinde imzalanması bekleniyor.

 

“BİZE YETKİ VERİRSENİZ TİS’İ SON NOKTAYA GETİRECEĞİZ”

DİSK Genel-İş İzmir 2 Nolu Başkanı Ercan Gül, teklifin kabul edildiğini bildirerek, "Aykırı davrandığımızda neyle karşı karşıya olacağımızı biliyoruz. Genel Merkez müdahale eder kaygıları vardı, bunların yanlış olduğu görüldü. Yarınlara daha güçlü girmek istiyorsak önce örgütlülüğü korumalıyız. Belki içinizden tepki gösteren olacaktır ancak ben sandık kurulmasından yana değilim ancak bu şekilde örgütün ikiye bölüneceğini gördüğümüz yerde bir karar almak zorundayız. Eğer bize yetki verirseniz TİS'i son noktaya getireceğiz. Yetki vermezseniz de kırılmayız. Buralarda güçlü olmak istiyorsak işverenin yarınlarında saldırılarına karşı durmak istiyorsak bir arada durmalıyız. Bize imza yetkisini veriyor musunuz? Yetkiyi verdiniz, hangi anlamda verdiyseniz saygı duyuyorum ama ben burada yarınları düşünerek, yalnızlaşmamak adına İZELMAN'ın imzaladığı gibi bu TİS'i imzalamak istiyoruz. Bu güveninizi asla boşa çıkarmayacağım" ifadelerini kullandı.

 

“UFAK BİR PÜRÜZ VARDI, O PÜRÜZ HALA DEVAM EDİYOR”

Konuşmasının devamında Gül, "Dünkü yapmış olduğumuz görüşme neticesinde biz temsilciler kurulunu gerçekleştirdik. Ufak bir pürüz vardı. O pürüz hâlâ devam ediyor. Şu an CHP Genel Başkan Yardımcıları ile toplantı yapılıyor. Gerçekten takdire şayan, bize yakışır bir mücadele verdik. Tek derdimiz eşit işe eşit ücret almaktı. Geldiğimiz yerde talep edilenler eşitliğin enflasyondaki 19'la beraber 50 TL gibi bir fark kalıyor. Bir çıkmazın içinde çıkar yol arıyoruz çünkü 3 ve 1 Nolu şubemiz görüşmeye gitti. Önce onlarla sonra bizimle görüşecekler. Biz de haber geldiğinde gideceğiz. Saatler geçtikçe ortam geriliyor. Temsilci arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve bütün olarak karşınıza çıktık çünkü bütün olmamız lazım. Yarın bir saldırı geldiğinde dağılırsak olmaz. İZELMAN'daki şube başkanlarımız 'biz bu TİS'i noktalayacağız' dediler. Burada bir örgüt var, ilk günden beri beraber yol yürüyoruz. Hiçbir şekilde sürece zarar verecek bir hamle yapmadılar. Çok önyargı vardı ancak bunları kırdığımıza inanıyorum. Örgütlülüğün dağılmaması adına bir karar aldık. Biliyorum farklı düşünen, bir yanda bitmesini isteyenler var. Ben burada işverenin bir talebi var. Bize hep, 'sandık kurun' dedin. Biz bu oyuna düşmemek için, bu oyuna düşmemek için ben hiçbirinizi birbirine kırdırmadan” diye konuştu.

 

“BU GÜVENİNİZİ ASLA BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM”

Konuşmasının sonunda Gül, “Aykırı davrandığımızda neyle karşı karşıya olacağımızı biliyoruz. Genel Merkez müdahale eder kaygıları vardı, bunların yanlış olduğu görüldü. Yarınlara daha güçlü girmek istiyorsak önce örgütlülüğü korumalıyız. Belki içinizden tepki gösteren olacaktır ancak ben sandık kurulmasından yana değilim ancak bu şekilde örgütün ikiye bölüneceğini gördüğümüz yerde bir karar almak zorundayız. Eğer bize yetki verirseniz TİS'i son noktaya getireceğiz. Yetki vermezseniz de kırılmayız. Buralarda güçlü olmak istiyorsak işverenin yarınlarında saldırılarına karşı durmak istiyorsak bir arada durmalıyız. Bize imza yetkisini veriyor musunuz? Yetkiyi verdiniz, hangi anlamda verdiyseniz saygı duyuyorum ama ben burada yarınları düşünerek, yalnızlaşmamak adına İZELMAN'ın imzaladığı gibi bu TİS'i imzalamak istiyoruz. Bu güveninizi asla boşa çıkarmayacağım” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

1 gün önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

1 gün önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

1 gün önce

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

2 gün önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

2 gün önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

2 gün önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

2 gün önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

2 gün önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

2 gün önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

3 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

3 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

3 gün önce