İzBB Meclisi'nde 'genelev' önergesi!
İzBB Bağımsız Meclis Üyesi Latif Aydemir, kentte hizmet veren genelevin kaldırılmasına yönelik Aralık Ayı Oturumunda yazılı bir önerge verdi.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır yönetiminde gerçekleştirildi.
Kentte son günlerde gündeme gelen ve masaj salonu adı altında farklı hizmetler veren alanlara ilişkin çalışmalar gerçekleştirilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Latif Aydemir, Konak ilçesinde yer alan geneleve dikkat çekti.
Alanın çevresinde yer alan sosyal donatı alanları ve sağlık alanlarına da vurgu yapan Aydemir, kentin merkezinde bulunan genel evin kentin imajı açısından doğru olmadığını dile getirerek kaldırılması önerisinde bulundu.
Divan tarafındanı okutulan metinde şu ifadelere yer verildi:
"Karşıyaka ilçemizde örnek bir kadın belediye başkanı olarak göstermiş olduğunuz kararlı ve duyarlı yönetim anlayışınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Karşıyaka'daki mücadelemiz, İzmir'in bu büyük sorunuyla topyekûn savaşımızın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İlçemizde bulunan masaj salonlarının amaç dışı kullanımına yönelik yaptığınız denetimler ve bu kapsamda kapatılan işletmeler, toplum sağlığı ve güvenliği açısından son derece önemli bir adımdır.
Verilere göre: Son 6 ayda belediye ve emniyet iş birliğiyle kapatılan işletme sayısı, bu tür faaliyetlerin suç oranlarını %15 oranında düşürmesine katkı sağlamıştır. Bu hassasiyetiniz ve bu önleyici başarı için size ve ekiplerinize teşekkür ederim.
Ancak, tüm İzmir’i ilgilendiren, kanayan bir yaramız var:
Konak ilçemizdeki, İzmir’in merkezinde yer alan ve "İzmir Genelevi" olarak bilinen bölgedeki toplumsal hassasiyetler. Bu bölge, tam 45 yapı ve 6.650 metrekarelik devasa bir alanı kapsamaktadır.
• Günlük olarak her gün yüzlerce toplu taşıma aracı ve tahmini 50 binden fazla vatandaşın, öğrencinin ve turistin geçtiği bu güzergâhta oluşan görüntü, "Güzel İzmir’imize" yakışmamaktadır. Bu durum, kent estetiği ve ahlaki değerler açısından kabul edilemez bir manzara oluşturmaktadır.
Daha da önemlisi, bu bölge, uyuşturucu ve fuhuş gibi toplumsal sorunların adeta merkezi haline gelmiştir. Emniyet verilerine göre, bu bölge çevresinde gerçekleşen uyuşturucuya bağlı suç ve asayiş olayları, Konak'ın diğer merkezi bölgelerine kıyasla 4 kat daha yüksektir.
En büyük endişe kaynağımız ise mağduriyet yaşıdır. Sosyal hizmet uzmanlarının saha çalışmalarından elde edilen taslak bulgulara göre, ne yazık ki bu bölgenin çevresinde yaşanan mağduriyetler ve istismarlar, 18 yaşının altına kadar düşmüş durumdadır. Bu, sadece bir asayiş sorunu değil, geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenliğini tehdit eden ciddi bir toplumsal sorundur.
Adı geçen yerin 500 metre içerisinde 3 adet sağlık tesisi bulunmakta olup bir tanesi İzmir Büyükşehir Belediyemize ait Eşrefpaşa Hastanesidir;
2 adet Sağlık Bakanlığımıza ait Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi diğeri Suat Seren Göğüs Hastanesi, 20 metre yanında İzmir Trafik Tescil Şube Müdürlüğü olup İzmir'deki tüm vatandaşlarımızın araç plakası almak için önünden yaya olarak geçmek zorunda kaldığı alandır.
Ayrıca bu 2 devlet kurumuna ait hastanelerimize Ege Bölgesi’ndeki 8 ilimizden her gün 24 saat hasta sevkiyatı yapılmaktadır. İzmir’imizin prestiji ve güzelliği açısından çirkin bir tablo oluşturmaktadır, Güzel İzmir’imize hiç yakışmıyor.
Bu nedenle, söz konusu alanın ivedilikle kapatılması ve dönüştürülmesi konusunda Yüce Meclisimizin destek vermesini; İzmir’de ve tüm Türkiye’de örnek teşkil edecek bir düzenlemenin hayata geçirilmesini temenni ediyorum.
Çözüm ve Meclisimize Çağrı
Bu tablo karşısında seyirci kalmak, bu Yüce Meclise yakışmaz.
Bu nedenle, Yüce Meclisimizden üç konuda destek talep ediyorum:
İvedilikle kapatma ve dönüşüm: Söz konusu 6.650 metrekarelik alanın, ilgili bakanlıklar ve Büyükşehir Belediyemizle iş birliği içinde ivedilikle kapatılması ve kentsel dönüşüm planlarına dahil edilerek sosyal veya kültürel bir alana dönüştürülmesi.
Mağdur odaklı destek: Bölgedeki risk gruplarına yönelik, özellikle 18 yaş altındaki potansiyel mağdurlar için psikososyal destek ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması.
Örnek teşkil etmek: İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu kararı alarak, yasal statülerini koruyan bu tür alanların dönüştürülmesi konusunda tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir düzenlemenin hayata geçirilmesi.
Unutmayalım ki, bir şehrin güzelliği sadece binalarının ihtişamında değil; sokaklarının güvenliğinde ve vicdanının temizliğindedir. Bu kararlı adımla, İzmir'in vicdanını temizleyebiliriz"
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP önermiş, AK Parti tepki göstermişti: Canlı yayın...
Geçtiğimiz aylarda, İzBB Meclis toplantısının gündem dışı konuşmalar bölümünün canlı...
İZULAŞ'a dev kredi komisyonlara sevk edildi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine, İZULAŞ'ın kullanacağı 115 milyon TL'lik kredi...
İzBB Meclisi'nde tartışma yaratan karar: AKP'den...
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi, İzBB...
Güncel Haberleri
TümüBakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
Aşka işaret diliyle 'evet' dediler
İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...
Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi
Japonya'nın güneyindeki Kyushu Adası'nda bulunan Kumamoto eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde...
