BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İzBB Meclisi'nde yoğun gündem: Çankaya Katlı Otopark tart...

İzBB Meclisi'nde yoğun gündem: Çankaya Katlı Otopark tartışmaları sürüyor!

İzBB Ekim Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi İzBB Başkanı Cemil Tugay öncülüğünde gerçekleşti. Çankaya Katlı Otoparkı hakkında konuşan Tugay, “Bir blokta risk yokmuş, 3 blokta varmış gibi açıklamalar var. A,B,C,D blokları var. A ve B blokta 91 taşıyıcı kolonda 81’inde risk var. C blok zaten otopark çıkış rampası olduğu yer” diyerek, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Ziraat Bankası toplamda bizden daha fazla hisse sahibi. Güçlendirmeyi bu iki kurum üstlensin” dedi.

0Yorumlar
İzBB Meclisi'nde yoğun gündem: Çankaya Katlı Otopark tartışmaları sürüyor!

ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim aAyı Olağan Meclis Toplantısının Birinci Oturumu İzBB Başkanı Cemil Tugay öncülüğünde gerçekleşti.

Oturumda riskli yapı raporu hazırlanan Çankaya Katlı Otopark ve Alışveriş Merkezi’nin tahliye edilerek yıkılmasına ilişkin verilen karar tartışıldı.

"NEDEN TEK MUHATAP İZBB ALINIYOR?"

Konuyla ilgili konuşan Başkan Tugay, “Çokça konuşuluyor. Biz bununla ilgili bir açıklama yaptık ancak yinede bazı açıklamalar yapmak isterim. Bu yapı ile ilgili riskli yapı kararını 2021 yılında alınıyor. 7 Ocak 2021 yılında binanın tamamı tapu siciline riskli yapı olarak şerh düşülüyor. O tarihten beri gündemde olan bir durum. Bu yapının sahibi İzBB gibi konuşuyoruz ancak sadece ortağı İzBB. Neden tek muhatap İzBB alınıyor? Yüzde 5 hissesi Ziraat Bankası’na ait. Geri kalanın yarısı İzBB’ye,aynı oranda hissede Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Yapının üzerine oturtulan alan 3’ücü derece arkeolojik sit alanı. Otopark alanı değil. Bu nerede önem kazanıyor? Burada yapacağınız her türlü işlem kurulun onayına ihtiyaç duyuyor. Buna alınacak güçlendirme ruhsatı da dahil. Planda otopark alanı olmayan bir yerde 2021 yılında riskli alan olduğu kesinleşmiş bir alandan bahsediyoruz. Buranın yüzde 50’sindend aha azı İzBB’ye ait. Sizlerin yerinde olsam aynı soruyu diğer ortaklara da sorarım. Ancak nedense onlarla bu soruları sorunlarda yok. Bu soruların Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Ziraat Bankası’na da sorulmalıdır. Bir blokta risk yokmuş, 3 blokta varmış gibi açıklamalar var. A,B,C,D blokları var. A ve B blokta 91 taşıyıcı kolonda 81’inde risk var. C blok zaten otopark çıkış rampası olduğu yer. Bu yapının bütün riskli olarak tapuda şerh düşüldüğünü anlatmak isterim. Zemin etüdü ile ilgili kurul diyor ki eğer tarihi bir kalıntı çıkarsa burada bir şey yapamazsınız diyor. Söylenen yer Agora’nın hemen dibi. Oradan bir şey çıkmama ihtimalini düşünüyor musunuz? Belediyemizin teknik elemanları buranın güçlendirme yapılması halinde ne kadar maliyet çıkacağını hesaplamış. Zaten güçlendirmede yüzde 35’lik bir kapasite kaybı ortaya çıkıyor. Güçlendirme için kabul edilen ekonomik sınır toplam yapım maliyetini yüzde 40’ıdır. Arkadaşlarımızın yaptığı hesaplamalarla bulunan oran yüzde 64,12…” dedi.

"YAPABİLİYORLARSA YIKMAYALIM"

Güçlendirmeye ilişkin bir öneri sunan Başkan Tugay, “Şöyle bir önerim var bu konuda: Biz burada İzBB adına yaklaşık 500 milyon TL harcayıp ve sonunda başarılı olmayacağımızı tahmin ettiğimiz güçlendirmeyi çok doğru görmüyoruz. Ancak şuna açığız: Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Ziraat Bankası toplamda bizden daha fazla hisse sahibi. Bunu üstlensinler. Devletin koca kurumları bunlar. Yapabiliyorlarsa güçlendirme projesini hazırlasınlar ve yapsınlar yıkmayalım. Yıkımla ilgili resmi yazılar Konak Kaymakamlığı’ndan geliyor” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...

5 saat önce

Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...

6 saat önce

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

10 saat önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

10 saat önce

Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...

İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...

12 saat önce

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

1 gün önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

1 gün önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

1 gün önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

1 gün önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

1 gün önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

1 gün önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

1 gün önce