Gençler iş dünyasının nabzını tuttu: Öğrenci ve iş veren aynı masada!
İzmir Karabağlar Cumhuriyet Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen İstihdam Fuarı’nda öğrenciler, meslek hayatı ve staj imkanlarıyla ilgili bilgiler edindi.
Meslek lisesi öğrencilerinin, yaşadıkları illerdeki istihdam paydaşlarıyla buluşmalarına yönelik çalışmalar sürüyor.
Bu bağlamda, İzmir Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle İzmir Karabağlar Cumhuriyet Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “İstihdam Fuarı” gerçekleştirdi.
Programa Okul Müdürü Gönül Yıldırım, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu, iş veren temsilcileri ve kurumlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program çerçevesinde kurulan stantlarda öğrenciler, iş verenlerle bir araya gelerek iş hayatında karşılaşabilecekleri durumlar ve staj olanaklarını doğrudan firmalardan dinledi.
Ayrıca okulun 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik Büyük Sektör Paneli düzenlendi. Öğrencilerin ilgisiyle gerçekleşen etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimi desteklemek adına yıllardır çalışmalar yapıyor. Özellikle de meslek liselerini görünür kılmak, eski değerli zamanlarına dön dürmek ve özellikle de halkın güvenini sağlayıp bu okullara isteğin talebin artmasını sağlamak adına birçok yatırımda bulunuyor. Çalışmalar, sosyal faaliyetler düzenliyor. İstihdam fuarları da onlardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.
YILDIRIM: ÖĞRENCİLERİN DİPLOMA DIŞINDA DA ÖZELLİKLERE SAHİP OLMASI GEREK
Yıldırım, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“İstihdam fuarlarının amacı burada var olan öğrencilerle yani iş gücüyle, dışarıda bu öğrencilere ihtiyacı olan iş verenlerle buluşturmak. Merak ettikleri soruları, iş hayatına atıldıklarında iş verenlerin onlardan beklentisini bu fuarlar aracılığıyla öğrenmiş oluyorlar. Diploma dışında ne beklendiğini öğreniyorlar. Çünkü herkes diplomalara endekslemiş durumda kendisini. Oysa öğrencilerin diploma dışında da bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Bundan dolayı öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini artırmak, iş verenlerle ve sektörle iş birliğini güçlendirmek için bu fuarları yapıyoruz.”
AKÇAY: ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINA DOKUNMAK KEYİFLİ
Fuar kapsamında öğrencilerle bir araya gelen İzmir Ticaret Odası 39. Bilişim Komitesi Meclis Üyesi Şevket Akçay, hedeflerinin, öğrencilere iş hayatında karşılaşabilecekleri şeyleri aktarmak ve staj imkanı sağlamak olduğunu belirtti. Akçay, “Burada olmamızın sebebi çocuklarımıza iş hayatında karşılaşabilecekleri şeyleri aktarmak, aynı zamanda okullarımızda oluşan staj problemiyle karşılaşan çocuklarımıza, staj imkanı yaratmak. Çocuklarımızın hayatına bir dokunuşta bulunmuş olmak gerçekten keyifli bir görev” dedi.
ÇİFTÇİ: PIRIL PIRIL BİR GENÇLİĞİMİZ VAR
Karabağlar Yeşilyurt Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Gürol Çiftçi ise programa yönelik değerlendirmelerinde, “Biz göreve geldiğimiz günden buyana Cumhuriyet Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu tür sosyal etkinliklerini paylaşmaya çalışıyoruz” diyerek, okula desteklerini anlattı. Çiftçi, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce genç girişimciler isminde bir sempozyum oluşturduk. Çok başarılı ve ses getiren bir i oldu. Şimdi de yine okulumuzla beraber istihdam fuarı aracılığıyla buraya da destek verdik. Bizim bütün geleceğimiz ola gençlere kalıcı bir şeyler verme çabasındayız. Çünkü pırıl pırıl bir gençliğimiz var. Ancak bu çocuklarımızın maddi sıkıntıları olacaktır mekan sıkıntıları meslek sıkıntıları olacaktır. Okulumuz bünyesinde yetişen, kurslarla derslerle başarılı olan çocuklarımızı meslek dallarında biz oda olarak kredi kefalet kooperatifleri olarak kredilerle de destek vererek, kendilerinin mekan sahibi olmasını ellerinin iş tuttuğunu bir kazanç gelir elde ettiklerini, aile ekonomisine katkıda bulunmaları doğrultusunda bu çalışmaları daha ileriye taşımak için birlik içinde çalışıyoruz.”
BAYSAN: AKTİF ŞEKİLDE İŞ HAYATINA HAZIRLANIYORLAR
Son olarak İŞKUR Karabağlar Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanı Ömür Baysan da programla ilgili görüşlerini şöyle paylaştı:
“Lisenin önderliğinde oluşturulan 2026 istihdam fuarı sayesinde öğrencilere ve iş verenler bir araya geldiler. Bu şekilde öğrenciler iş piyasası hakkında bilgi edinirken, iş gücü uyumu hakkında da olumlu izler bırakıldığını düşünüyorum. Öğrencilerle biz İŞKUR olarak birlikte çalıştığımız için çoğu tanıştığımız, bildiğimiz öğrenciler. Meslek lisesi öğrencileri olmaları sebebiyle zaten iş hayatına güzel bir bakış açıları var. Daha aktif şekilde iş hayatına hazırlanıyorlar. O yüzden yoğun ilgilerini görüyoruz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tekstil Mühendisi Başkan, MTK Sitesi'nin nabzını tuttu
Tekstil Mühendisliği mezunu olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir tekstil sektörünün...
Karabağlar ‘da istihdama güçlü köprü
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın öncülüğünde 2024 yılında hayata geçirilen Bölgesel...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
Güncel Haberleri
Tümü44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
Aşka işaret diliyle 'evet' dediler
İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...
Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi
Japonya'nın güneyindeki Kyushu Adası'nda bulunan Kumamoto eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde...
Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı!
Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakereleri kapsamında vize politikasında...
