Ceyhan Demir, anılarını "İzmir'in Aşk Asansörü Yıkılmaktan Nasıl Kurtuldu?" adlı kitapta topladı
1983-84 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Avukat Ceyhan Demir, anılarını "İzmir'in Aşk Asansörü Yıkılmaktan Nasıl Kurtuldu?" adlı kitapta topladı
1983-84 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Avukat Ceyhan Demir, anılarını "İzmir'in Aşk Asansörü Yıkılmaktan Nasıl Kurtuldu?" adlı kitapta topladı. Demir, kitaptan elde edilecek tüm geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını açıkladı.
İzmir eski belediye başkanlarından Avukat Ceyhan Demir, tüm gelirini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi bursiyerlerine bağışladığı "İzmir'in Aşk Asansörü Yıkılmaktan Nasıl Kurtuldu?" adlı anı kitabını Tarihi Asansör'de tanıttı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında Demir, Belediye Başkanı olduğu dönemde Tarihi Asansör'ün harabe durumdan kurtarılarak İzmir Belediyesi'ne devredilme sürecini de anlattı. Hazırlık, yazı, editörlük ve baskı aşamalarında yardımcı ve destek olanlara tek tek teşekkür ederek kitaplarını imzalayan Ceyhan Demir, elde edeceği gelirle 150-200 çocuğun bir yıllık eğitim masrafını karşılamayı hedeflediğini de sözlerine ekledi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi Başkanı Gönül Kaya ise Demir'e bağış jesti nedeniyle şükranlarını sundu, "Umarım bu kitap 10. baskıyı bulur" dileğinde bulundu. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de katıldığı tanıtım toplantısında söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ben kitabı aldım, okudum ve çok şey öğrendim. Okumak için yollara düşen insanların mücadelesini yeniden hatırlayıp bir iradenin, bir inancın neler başarabileceğini fark ettim. Ne kadar inanıyorsan, o kadar koşturuyorsun. Kırmadan, dökmeden adım adım hedefe ilerliyorsun" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, "İzmir Belediyesi'nin Büyükşehir olmadan önceki son başkanı Ceyhan Demir'in bu kitabını herkese tavsiye ediyorum" dedi.
[caption id="attachment_5769" align="aligncenter" width="300"]
İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, Av Ceyhan Demir ve ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Gönül Kaya[/caption]Tahta bavulla başlayan kariyer
Ceyhan Demir, "İzmir'in Aşk Asansörü Yıkılmaktan Nasıl Kurtuldu?" adlı anı kitabında, 1957 yılında okumak için elinde bir tahta bavulla tek başına çıktığı Niğde yolculuğunu; kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Merkezi'nde Şube Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı, ardından İzmir Vali Yardımcılığı ve İzmir Belediye Başkanlığı görevlerinde yaşadıklarını; toplumumuzun sosyal, siyasal ve yönetsel yapısını anlatıyor. Kitap kimi zaman düşündürüp duygulandırıyor, kimi zaman da renkli anılarla güldürüyor.
[caption id="attachment_5770" align="aligncenter" width="300"]
Av Ceyhan Demir ve ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Gönül Kaya[/caption]
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayraklı İlçe Başkanı Demir'den istifa açıklaması!
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Münir Demir, parti üyeliği ve ilçe başkanlığı görevinden istifa...
Selçuk Belediye Tiyatrosu, 'Haybeden Gerçeküstü Aşk' ile...
Efes Selçuk Belediyesi Tiyatrosu, Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı "Haybeden Gerçeküstü Aşk" adlı...
Lüks rezidansta asansör rezaleti: 150 metrede panik
İzmir’in Bayraklı ilçesindeki 32 katlı lüks rezidansta elektrik kesilince jeneratör devreye...
Güncel Haberleri
TümüRojin Kabaiş soruşturmasında rektör ve yeğeninden DNA...
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin sürdürülen soruşturmada...
Sahilleri protokolle kiralamaya tepkiler sürüyor
Kıyı ve sahil şeritlerinin protokolle kiralanmasının önünü açan yönetmelik değişikliğine...
Menderes'te seçim tarihi belli oldu
Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...
Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...
Buca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...
İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...