ESHOT'ta şoför istihdam sistemi değişiyor: Önce eğitim sonra işbaşı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek şoförler için ‘ön eğitim’ zorunluluğu getiriyor. Alınan meclis kararı uyarınca hayata geçirilecek Sürücü Yetiştirme Programı’nı; İZELMAN Genel Müdürlüğü, ESHOT Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı birlikte yürütecek.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin tüm birimlerinde işe alımlarda ‘liyakat’ kriterine büyük önem verdiklerini vurguladı. Kentin dört bir yanını birbirine bağlayan ESHOT filosunun, her gün 373 hatta, 20 bine yakın sefer yaptığını belirten Başkan Soyer, şöyle konuştu:
Başkan Soyer: Güvenlik daha da artacak
“Otobüslerimiz ‘can’ taşıyor. Yenilenen araçlarla filomuzu geliştirdiğimiz gibi şoförlerimizi de çok daha nitelikli bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Bu araçları kullanan şoför personelimiz, geçmişten bu yana büyük bir titizlikle seçiliyordu. SYP, bu titizliği daha da artıracak. Artık önce eğitim. En büyük fark bu. Daha önce eğitim süreçleri, istihdam sonrası başlıyordu. Bunu öne çektik ve geliştirdik. Böylece yeni şoförlerimiz mesaiye çok daha hazır olarak işbaşı yapacak. Uygulama, ESHOT otobüslerinin güvenli hizmetini daha da güçlendirecek ve tabii ki trafik güvenliğine de ekstra katkı sunacak. Kurum içi eğitim programları da rutin olarak devam edecek.” Başkan Soyer, bundan böyle Sürücü Yetiştirme Programı haricinde şoför alımı yapılmayacağını da sözlerine ekledi.
Adaylar, farklı aşamalardan geçecek
Yeni sistemin ilk ayağında; İZELMAN’da yapılacak ön değerlendirme ile seçilecek adaylar, bireysel olarak Ferdi Kaza Sigortası yaptırmalarının ardından Meslek Fabrikası’nda verilecek Farkındalık Eğitimi’ne yönlendirilecek. Burada, toplam 61 saat sürecek program kapsamında, şoför adaylarına; Engelli Farkındalığı, İletişim Becerileri, Stresle Başa Çıkma Yöntemleri ve Öfke Kontrolü, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Türk İşaret Dili, Çocuğun Haklarının Hayata Geçirilmesinde Yerel Yönetim Personelinin Önemi, Çocuk Dostu Ulaşım, Ayrımcılıkla Mücadelede Temel Kavramlar ve Kapsayıcı Politikalar başlıklarındaki eğitimler verilecek. Burada başarılı olanlar, farklı iş başvurularında da kullanabilecekleri Katılım Belgesi sahibi olacak.
Direksiyon sınavında kamera kaydı
Farkındalık eğitimi sonrası sınava tabi tutulacak adaylardan, 70 ve üzeri puan alanlara, ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde, yıllardır şoför alımlarında uygulanan teorik ve pratik eğitimler verilecek. Sürüş teknikleri uzmanlarının vereceği üç saatlik teorik eğitim sonrasında da çoktan seçmeli test yapılacak. 70 ve üzeri puan alan adaylar, 11 saatlik pratik eğitimini de geçtikleri takdirde direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Adayın sınavı, araç içi kamera ile kayıt altına alınacak. Daha önce tek hakkı olan adaylara, yeni uygulamayla birlikte üst üste iki hak verilecek. Direksiyon sınavından 70 ve üzeri puan alan adaylar, son olarak psikometrik değerlendirme testine girecek. Testi geçenler, üç ay içinde ESHOT otobüs şoförü olarak işbaşı yapmaya hak kazanacak.
Başarılı olamayan adaylar, altı ay sonra tekrar eğitim programına başvuru yapabilecek. Yeniden değerlendirmeye alınmaları halinde, yalnızca başarılı olamadıkları eğitimleri görecek ve tekrar sınav süreçlerinden geçecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ESHOT’tan yaz sıcaklarına karşı kesintisiz klima mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, bin 700’ü aşkın otobüsünde klima bakım ve...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Başkan Akın’dan Çevre İçin Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü...
Güncel Haberleri
TümüAK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!
Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!
Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...
İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...
Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...
Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!
Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...
Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!
Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...
Bennu Gerede gözaltına alındı!
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...
Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?
TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...
Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...
Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
