BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Erdoğan: Sosyal medyaya yaş sınırı gelebilir

Erdoğan: Sosyal medyaya yaş sınırı gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekran bağımlılığının gündemlerinde olduğunu ifade edip "Sosyal medyaya yaş sınırı gelebilir." dedi. Erdoğan, 2025 yılında bin 381 engelli öğretmen ataması yapacaklarını duyurdu. Hükümet olarak şiddetle mücadele konusunda hassas olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kültürümüzde öğretmene asla el kalkmaz. Öğretmenin eli öpülür." sözlerini kullandı.

0Yorumlar
Erdoğan: Sosyal medyaya yaş sınırı gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde şiddeti vurgulayarak "Tavizsiz politika izliyoruz. İster veli ister öğrenci bu durum fark etmez." dedi.

22 yılda eğitimde yapılan yenilikleri anlatan Erdoğan, "2002 yılında eğitime ayrılan bütçe 7,5 milyar liraydı. Bugün bu tutar toplam 2 trilyon 186 milyarı geçti. 820 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdik. Yüzde 80'inini biz göreve başlattık." şeklinde konuştu.

Erdoğan bin 381 engelli öğretmen ataması yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Her eser sahibini anlatır.

İçinde bulunduğu zamanı, mekanı, şartları kavrayan geleceğe yön verecek genç kuşakların eğitimi bizim için önceliktir. Evlatlarımızın çağın ötesinde eğitim alması ülkemizin istikbali açısından vazgeçilmezdir.

2002 yılında eğitime ayrılan bütçe 7,5 milyar liraydı. Bugün bu tutar toplam 2 trilyon 186 milyarı geçti. 820 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdik. Yüzde 80'inini biz göreve başlattık. 22 yılda derslik sayısını 735 bine çıkarttık. 80 yılda yapılan dersliklerden çok daha fazlasını 20 yılda inşa ettik."

 

"Bizim kültütümüzde öğretmene asla el kalkmaz"
"Bizim kültürümüzde öğretmene asla el kalkmaz. Öğretmenin eli öpülür. Hükümet olarak şiddetle mücadele konusunda çok hassasız. Tavizsiz politika izliyoruz. İster veli ister öğrenci bu durum fark etmez.

Yasal düzenlemelerle öğretmenlerimize karşı işlenen suçlarda cezaları artırdık. Dijital mecraların kontrolsüz pek çok tehditle dolu ikliminde evlatlarımızı yalnız bırakamayız. Yeni tedbirleri devreye alacağız.  Sosyal medyaya yaş sınırlaması gelebilir, değerlendiriyoruz.

Eğitim değişimlerden en fazla etkilenen alanların başında yer almaktadır. Trendleri takip ediyor, gereken adımları artıyoruz. "

 

"Engelli öğretmenlerimizin atamasını yapıyoruz"
"2025 yılında bin 381 engelli öğretmenimizin atamasını yapıyoruz. Bakanlığımız çok yakın zamanda başvuruları kabul edecek. Tüm engelli öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Eğitime yaptığımız tüm bu yatırımların meyvelerini kısa sürede toplamaya başladık. Türkiye son 20 yılında matematik ve fen bilimleri konusunda başarısını artıran 4 ülkeden biri oldu."

 

Külliyede neler bulunuyor?
İstanbul'un eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen eğitim yerleşkesinde, 4 Anadolu lisesi, bir fen lisesi, bir mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile bir imam hatip lisesi olacak.

Yerleşke, 345 derslik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük lise kampüsü olma özelliğini taşıyor.

Kampüs içerisinde kütüphaneler, fen ve teknoloji laboratuvarları, sanat atölyeleri, kapalı ve açık spor alanları, konferans salonları, yurtlar ve 600 kişilik ibadet alanı gibi eğitim-öğretimi destekleyen birçok donatı var.

Yerleşke ayrıca; güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün kubbe şeklinde tavana yansıtıldığı, 147 kişi kapasiteye sahip planetaryuma da ev sahipliği yapıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

1 saat önce

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...

2 saat önce

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

2 saat önce

İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...

2 saat önce

Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı

Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...

3 saat önce

Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!

Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...

3 saat önce

Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...

5 saat önce

Bennu Gerede gözaltına alındı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...

5 saat önce

Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?

TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...

7 saat önce

Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...

8 saat önce

Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...

1 gün önce

İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...

İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...

1 gün önce