BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Cumhuriyet Vakfı'ndan üç isme istifa çağrısı

Cumhuriyet Vakfı'ndan üç isme istifa çağrısı

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Turan Karakaş, Birol Başaran ve Prof. Dr. Barış Doster, "para karşılığı manipülatif haber" iddiası ile ilgili Vakıf Başkanı Alev Coşkun, İrfan Hüseyin Yıldız ve Işık Kansu'ya istifa çağrısında bulundu.

0Yorumlar
Cumhuriyet Vakfı'ndan üç isme istifa çağrısı

Cumhuriyet gazetesinde "para karşılığı manipülatif haber" iddiası tartışılmaya devam ederken, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden istifa çağrısı geldi.

"Trendyol'dan çikolata kutuları içerisinde 500 bin TL alındı" iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri avukat Turan Karakaş, Birol Başaran ve Prof. Dr. Barış Doster; Vakıf Başkanı Alev Coşkun, İrfan Hüseyin Yıldız ve Işık Kansu'ya istifa çağrısı yaptı.

Çağrı metninde, "Cumhuriyet'i itibar, siyasi gelecek ve maddi çıkarlarına kavuşmak için kullanan bu kişiler, etikten, gazetecilik ahlâkından, Cumhuriyet değerlerinden bahsedemezler" denildi.

Metinde, "Cumhuriyet'in yakasından düşün ve bir an önce istifa edin" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizle neredeyse yaşıt ve özdeş olan gazetemiz Cumhuriyet, kutlamaya hazırlandığı 100. yılına büyük bir sarsıntıyla girmiştir.

Cumhuriyet son birkaç yıldır, artık dayanılmaz boyutlara ulaşan bir yönetim kriziyle karşı karşıyadır. Siyasi ve farklı çıkarları olan bir grup, gazetemize tarihinin en kötü günlerini yaşatmakta, itibarını yerle bir etmektedir.

Cumhuriyet Gazetesi, 99 yıllık tarihinde ilk kez RÜŞVET KARŞILIĞI HABER YAPMAKLA anılmaktadır. Çikolata kutuları içinde, üstelik yayın yönetmenliği makamında alınan paralar karşılığında yapılan haberler, gazetemizin sırtına hançer gibi saplanmıştır.

Okurumuz incitilmiş, gazetemize duyulan güven sarsılmıştır. Cumhuriyet Gazetesi her zaman çeşitli sebeplerle hedef alınmıştır ama hiçbir zaman rüşvetle, para karşılığı haberle, reklamcılara teslimiyetle, PR şirketlerinin temsilcilerinin direktifleriyle anılmamış, anılamamıştır.

Bunları yapanlar, skandal ortaya çıkınca, Atatürk'ü, Kuvayı Milliyeyi, Cumhuriyet Devrimlerini, Yunus Nadi'den Uğur Mumcu'ya, İlhan Selçuk'tan Ahmet Taner Kışlalı'ya dek adları hem Cumhuriyet tarihine hem de gazetemizin tarihine onur anıtları olarak geçmiş isimleri istismar etmiş, adeta bir kalkan gibi kullanmışlardır.

Vakıf yönetimindeki bazı isimler dönemin yayın yönetmeni ile birlikte e-ticaret firmasından rüşvet alıp, karşılığında Cumhuriyet'in eşsiz okuruna manipülatif haberler servis etmişlerdir. Gazetedeki bu çürüme, "Çıkarlarımız zarar görmesin" diyenler tarafından sessizce izlenmektedir.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin saygın ve emektar komutanlarından olan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, gazetede hedef alınmış, kendisine ağır ithamlarda bulunulmuş, büyük bir nezaketsizlikle karşı karşıya bırakılmıştır. Cumhuriyet için hiçbir çıkar gözetmeksizin bilgi ve deneyimlerini okurlara aktaran Ahmet Yavuz'a Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun tarafından sergilenen çirkin tavrı kınıyoruz.

Art arda patlak veren skandallar, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle gazetemiz bir bataklığa çekilmektedir.

Gazetemizin 99 yıllık paha biçilemez arşivi, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ve Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu'nun bilgisi dahilinde, kimliği belirsiz kişiler devreye sokularak, NFT olarak satılmak istenmiş, bu girişim vakıf yönetimindeki duyarlı üyelerin çabaları sonucu engellenmiştir.

Gazetemizdeki rüşvet karşılığı haberin sorumlusu eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın, gazetemizde yazarlığa devam etmekte, aktif olarak siyasi yaşamını sürdürmektedir.

Cumhuriyet yönetimini oluşturan vakıf üyelerinden 4 isim manipülatif haber karşılığında para alınmasını sert bir dille kınamış, sorumluların görevden alınmasını talep etmiştir. Buna karşılık bu çirkin para trafiğini yasallaştırmaya (kendi ifadesiyle muhasebeleştirmeye) çalışan vakıf yönetim kurulu üyesi İ. Hüseyin Yıldız, gayriahlaki formülleri Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu toplantısında öneri olarak sunmaktan çekinmemiştir.

Saymanı olduğu Cumhuriyet Vakfı'nın şirketi Yenigün A.Ş.'den de mali müşavir olarak milyonlarca lira hak edilmemiş gelir elde eden İ. Hüseyin Yıldız da tıpkı eski GYY Arif Kızılyalın gibi aktif siyasetin içindedir.

İ. Hüseyin Yıldız'ı Cumhuriyet'in emekçileri 12 bin 400 lira maaşla hayata tutunmaya çalışırken, gazetemiz üzerinden ne kadar gelir elde ettiğini açıklamaya davet ediyoruz.

Cumhuriyet Vakfı'nın Genel Sekreteri Işık Kansu ise bu olanları birinci elden bildiği halde, bu gelişmelere itiraz eden yönetici ve emekçileri, "siyasi uzantılar" diyerek yaftalamaya çalışmakta, hedef almakta, iftira atmaktadır.

Bu kişiler gazetedeki rüşveti örtbas etmek için “gazeteye operasyon” yaptılar diyerek siyasilere gitmiş, kendilerine 'siyasi bir arkalık' aramıştır. Oysa operasyonu yapanlar, Cumhuriyet’in kamuoyu önünde tartışılıp yıpranmasına ve ağır bir leke almasına neden olan bazı vakıf yöneticileridir.

Cumhuriyet'i itibar, siyasi gelecek ve maddi çıkarlarına kavuşmak için kullanan bu kişiler, etikten, gazetecilik ahlâkından, Cumhuriyet değerlerinden bahsedemezler.

Cumhuriyet istismarcılarıyla ilgili yargı süreci devam etmektedir. Dosyalar açıktır ancak şüphelilerin hepsi görevlerinin başındadır.
Yetkinlikleri tartışılır isimler, sırf gazetemizdeki belli noktaları ele geçirmek için alelacele yöntemlerle gazetemiz yönetimine sokulmuştur.

Cumhuriyet'in kurtulması için, bu olayların baş aktörleri, örtbas edicileri Alev Coşkun, Işık Kansu ve İ. Hüseyin Yıldız'ın istifası zorunludur.

Cumhuriyetin değerlerini istismar etmeyi bırakın. Kimse Cumhuriyet Gazetesi'nin sahibi, gizli koruyucusu, derin gücü, değerlerinin varisi değildir.

Cumhuriyet'in yakasından düşün ve bir an önce İSTİFA EDİN…"

(BİRGÜN)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!

Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...

25 dakika önce

Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...

2 saat önce

Bennu Gerede gözaltına alındı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...

2 saat önce

Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?

TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...

4 saat önce

Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...

5 saat önce

Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...

23 saat önce

İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...

İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...

1 gün önce

Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...

Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...

1 gün önce

Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!

Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....

1 gün önce

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

3 gün önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

3 gün önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

3 gün önce